hitsSelf portrait


Når man ikke har autofokus blir det litt vanskeligere å ta selvportrett ass


Tenk at jeg hadde lugg til over brynene mine mars i fjor og nå er den til haka. Det er helt forferdelig å spare ut i starten, men med en gang man greier ha den bak ørene så er livet mye lettere hah. Etter jeg ødela håret mitt med bleking i fjor så har jeg ikke gjort noe med det. Skal bare pleie det og vokse det ut igjen nå. Endelig bestemt meg for å faktisk la det være i fred og få det langt igjen. Etter jeg er fornøyd med det vil jeg gå tilbake til rødt hår med blonde tupper igjen. "Revehale" som jeg kalte det. Min favoritt hårfarge. Dette ble plutselig et innlegg om hår. Jaja.


Rommet mitt

Like før nyttår flyttet jeg igjen. Jeg kan nå si jeg har bodd 6 forskjellige plasser i 2017. Jeg er vandt til å flytte ofte, men herregud det tar kaka altså. Uansett, jeg mangler fortsatt litt møbler her jeg bor nå så får ikke akkurat pakket ut ordentlig. Trenger meg hylle eller kommode, nattbord, gardiner, en klesstang og et stort speil. Så ja det mangler en god del ting her. Men jeg har startet å henge litt opp på veggene så det blir mer hjemmekoselig ihvertfall.
Fikk endelig hengt opp kartet mitt og satt på nåler hvor jeg har vært. Har vært to steder til, men gikk tom for røde nåler hahDette er ikke alle polaroidbildene mine engangSyns det er så koselig med lysene og planteneSom alltid må jo min kjære Jason Segel henges opp. Denne plakaten har vært med meg siden videregående, love it and love him


Dette var hele poenget med innlegget her, ville bare vise frem at det er bittelitt koselig på rommet mitt.


Kolleksjon av selvportrett

Er det noe jeg tar mye bilder av så er det meg selv. Det er ikke fordi jeg tror jeg er dritpen eller at jeg er model. Nei, av og til får jeg en idé til et bilde også vil jeg gjøre den idéen til virkelighet med en gang. I tilegg til at jeg hater å ta bilde av andre. Syns det er så kleint. Oppgjennom årene har jeg samlet en god del selvportrett. Når jeg bodde i USA tok jeg ikke et eneste selvportrett med speilrefleksen desverre. Der delte jeg rom med noen + jeg hadde ikke stativ. Men i det siste har jeg kjedet meg så da har det blitt noen bildet. Her kommer en samling av bilder fra nå helt tilbake til 2012.


11/17 Jeg vil aldri slutte å bruke falskt blod. Jeg har en greie for blod i bilder


02/06/17 Uff, stakkars det ødelagte håret der. Takk gud for at jeg lot det være i fred etter det ble fritert i mai


01/09/15 Oi her ble kvaliteten helt drept. Men ja fikk litt dilla på photoshop på dette bildet


01/08/14 Ikke akkurat i samme stil som de tidligere bildene, men her hadde jeg det gøy gitt. Selvutløser, blits og hopping


17/12/14 Perioden jeg var besatt av hår og klær ala 40/50-tallet. En av de få grunnene til at jeg likte kort hår var å kunne fikse det slik


04/09/13 Jeg satte virkelig ikke pris på det sykt bra lyset som var på rommet mitt her


28/03/13 Uff, her prøver vi litt for hardt ser jeg. Wow. Jeg kan virkelig ikke forklare bort dette


11/02/13 Jeg aner ikke hva greia med dette bildet er, men okei. Her var det veldig mye grain i tillegg


08/12/12 Jeg hadde en greie for sløyfer i denne perioden. Og blod. Men det har jeg jo fortsatt


11/11/12 Var veldig glad i å leke meg med photoshop her

Kan vi også legge merke til hvor sykt lenge jeg har hatt septumen min, haha. Det er så rart å se meg uten. Jeg måtte jo sette i en piercing som ikke syntest når jeg jobbet i Disney. Men dro ofte septumen frem på fritiden.

Jeg kan helt klart se en forbedring skje gjennom disse bildene. Blitt flinkere til lyssetting (aka naturlig lys), fått meg bedre kamera og linse. Dette er kanskje det gøyeste med at jeg tar slike bilder. Jeg kan se forandringen min gjennom årene. Både klesstil, sminke og hårfarge/lengde.
 


Light shine


Fikk bare lyst å legge ut et bilde tatt med speilrefleksen. So here you go.


Selvportrett
(Kvaliteten ble helt drept her, skjønner ikke hvorfor)

Er ganske lenge siden jeg har tatt selvportrett nå. Det var noe jeg pleide å gjøre ganske ofte før faktisk [som dere kan se HER]. Etter jeg flyttet til Orlando ble speilrefleksen såvidt brukt egentlig. Hadde ikke ett privat rom så gadd aldri ta bilder der. I tillegg så har andre kamera blitt så bra nå at jeg nesten ikke gidder drasse den store tunge speilrefleksen med meg. Har nok med Iphone, analogkamera, polaroid og eventuelt Gopro. Trist det har blitt slik, men jeg er likevel glad jeg har tilgang til speilrefleksen når den skulle trengs.


Polaroidkamera | Instax mini 90

For en god stund siden så kjøpte jeg meg et nytt polaroidkamera. Jeg forlot jo min kjære Fujifilm instax wide 210 hjemme, for planen min fra starten var å kjøpe en mindre her nede. Etter noen måneder gjorde jeg nettopp det. Men denne gangen researchet jeg det litt mer og endte opp med å kjøpe meg Instax Mini 90.


Dette er casen til kamera, den har i tillegg en liten sidelomme hvor jeg kan ha en ekstra pakke med film i


Look how pretty!


Har tatt så utrolig mange bilder her nede. Har allerede fyllt opp ett album og er ganske sikker på at jeg har nok bilder til å fylle opp enda ett


Tok et bilde i hvert land i Epcot.

Så overall er jeg veldig fornøyd med kamera mitt. Av og til sliter jeg litt med lysinnstillingene, bildene blir for mørke noen ganger. Men jeg tester det fortsatt ut så satser på å bli flinkere til det. Det som også er fint med dette i forhold til Instax mini 8 (som er det de fleste har) er at det er litt mindre og ikke like bulkete.


Noen andre som har polaroidkamera? Fornøyd?


Selvportrett | I flammer


// Nikon D60 | August 2012

Fra den gang jeg hadde rødt hår med blonde tupper. Skal ærlig si jeg virkelig savner det. Jeg kommer definitivt til å vil gå tilbake til denne hårfargen en annen gang, men vil vente til jeg har lengre hår. Og denne gangen vil jeg gjøre det hos frisør så overgangen fra det røde til det blonde blir mye finere. Bortsett fra at tuppene mine var tynne og slitt den gangen vil jeg si at dette er den fineste hårfrisyren jeg har hatt. Etterfulgt av mørkebrunt med rett pannelugg. Savner virkelig panneluggen min, til tross for at den krevde konstant stell. Hadde det ikke vært for at jeg flytter til Florida ville jeg nok klipt den igjen, men har nok ikke lyst på svett pannelugg akkurat nå.
 


Piercingene mine | Cheeks og septum


// Nikon D60 | 2013

Blitt en del gamle selvportretter siden jeg ikke har vært i noe humør til å ta nye bilder. Som dere ser så hadde jeg cheeks den gang, det vil si piercing i kinnene. Det var fordi jeg var obsessed med smilehull og ville prøve alt for å få det selv. Det funket jo egentlig. Jeg tok de ut etter bare 1 år, men jeg får små smilehull fortsatt når jeg smiler. Selv om det er bittesmå arr der så angrer jeg ikke. Tror aldri jeg har fått så mye oppmerksomhet fra fremmede som når jeg hadde disse i. Nå er det sjeldent noen kommenterer septumen min. Siden det er blitt så vanlig. Fikk en frekk kunde en gang som sa jeg ligna på en okse og at ingen likte septumen min. Han var fra bygda og var ikke så heldig med utseende sitt selv så det brydde meg lite. Jeg vet, ikke rakk ned på andre bla bla. Hvis noen er stygg mot meg, er jeg stygg tilbake. Heldigvis var det et engangstilfelle og får bare positive kommentarer til vanlig. Jeg må jo dessverre ta ut septumen når jeg flytter til Orlando. Kommer til å lure en retainer oppi der, så hullet ikke gror igjen. Jeg har tross alt tatt hull i nesa 3 og en halv gang. Ja, det er en historie for en annen gang, hah.
 


Cold feet


//Canon EOS 60D | mai 2014

Syntes bloggen trengte litt blod. Det jeg ikke liker ved dette bildet i etterkant er hvor falskt blodet ser ut. Ingen dybde, ingen glans. Veldig tydelig at det er falskt blod som har tørket på huden. Jeg har prøvd å fikse på dette i photoshop, men det ble en litt for stor utfordring for mine redigeringsevner. Noe jeg liker når det kommer til blod derimot er å gjøre fargen veldig mørk. Selv om det ikke er kjemperealistisk så liker jeg blodet mitt mørkerødt. Dette er jo noe jeg da fikser på i etterkant. Orginalt er blodet på dette bildet nesten oransj, esj.


Self portrait


// Nikon D60 | 2013 (hullet i kinnet mitt er forresten fra den gang jeg hadde piercing der, den er mindre synlig nå)

Er det en ting jeg ville endret på meg selv så er det haken og kjeven. Jeg vil også ha sylskarp kjeve og tynn hake. Jeg vil også kunne se ned uten å få dobbelthake. Men men, hvem er jeg til å klage på utseende mitt når det er forferdelige ting som foregår i verden akkurat nå. Hva betyr vel hvordan jeg ser ut i en større skala. Ingenting. Så det er nok ikke noe jeg skal grine om. Hvis jeg fikk valget å kunne endre en ting med meg selv så er det uansett øyenfargen. Jeg har alltid vært forelsket i brune øyne. Aaah, dere brunøyde folk der ute, jeg er så sjalu! Dette ble et rart innlegg, hah okei hade.


Warmth


[link]

To bilder tatt med min kjære Iphone 5 og postet på Instagram. Ironisk nok syns jeg det er enklere å ta fine bilder med iphonen enn speilrefleksen min. Speilrefleksen kommer garrantert til å bli mer brukt i Florida, men for nå tar jeg egentlig kun bilder for instagram. Foretrekker fortsatt Photoshop framfor Afterlight som er appen jeg bruker å redigere bildene med på mobilen.


Music festival thru my analog camera


Pstereo 2012 | Team me


Pstereo 2013 | Half Moon Run


Pstereo 2013 | Cashmere Cat


Pstereo 2013 | Phox


Pstereo 2013 | The XX


Roskilde Festivalen 2014 | Outkast


Roskilde Festivalen 2014 | Arctic Monkeys

Alle bildene er uredigerte selvfølgelig, det er jo det fine med analoge bilder. Nå er det en stund siden jeg har vært på festival, så må se om jeg finner noe i Florida. Jeg har i hovedsak kun vært på Pstereo, som er en liten festival i Trondheim og Roskilde Festivalen, som er en stor festival i Danmark. Av personlig erfaring liker jeg mindre festivaler bedre. Var så sykt mye kø og folk hos Roskilde. Hos Pstereo kom jeg fremst på alle konsertene jeg ønsket uten noe problem. Mens når jeg ville se Arctic Monkeys måtte vi sitte 8 og en halv time i kø for å havne fremst. Det var helt klart verdt det, men det er ganske unødvendig mener jeg da. Jeg var på Honningbarna konsert i fjor, alene siden ingen ville bli med meg. Ventet sikkert en halvtime på å komme inn og havnet fremst. Var ganske gul og blå etterpå siden hallo Honningbarna konsert, haha. Men jeg setter mye mer pris på den prosessen enn å vente i kø en hel dag.


Analog camera collection

Dette var min analoge kamera samling i mai 2014. Har fått noen nye kamera nå, men måtte pakke de ned da jeg flytter om 2 måneder. Noen er arvet og noen er kjøpt brukt. Polariod kamera mitt som funker er det nederst i høyre hjørne. Jeg har veldig lyst å ta det med meg til USA, men det er litt upraktisk da den er så stor og klumpete. Så tenker jeg kjøper meg en ny en når jeg flytter der nede. Foreløpig ligger det mellom Fuijifilm Instax Mini 90 Instant Camera og Diana F+ Instant Camera.Men jeg venter med beslutningen til jeg faktisk flytter. Tenker det vil være supert å ha polaroid under oppholdet mitt da jeg kan ta tusen bilder av alt mulig i Disney World og ser for meg alle vil være like fine. Jeg kommer definitivt til å være en turist under hele oppholdet. Så mye å ta bilde av når alt er nytt for en.

 

 


Self portrait


Jepp, enda et gammelt selvportrett. Liker egentlig aldri bilder før det har gått 2 år og jeg ser tilbake og tenker, hmm dette var jo egentlig litt fint.


Forgotten disposable cameras

Jeg elsker analoge bilder. Jeg vil ikke at det skal dø ut, derfor tar jeg bilder med enten engangskamera eller en av mine hundre analoge kamera så ofte jeg kan. Kan love dere at kameraene mine kommer til å bli flittig brukt i USA. Så mye å ta bilde av for en turist, ihvertfall i starten. Nylig fremkalte vi en bunke med gamle engangskamera, heldigvis var alle bildene fortsatt ganske klare.


Har jeg på meg gravidbukser?? Sånne som kan utvider seg i mageområdet. Jeg skylder på at det var mor som kledde meg den gangen.


Dette var når vi bodde i ødemarka, også kalt Løkken Verk. Det er egentlig ganske trist og se på disse bildene nå, siden noen år etterpå brant hele huset ned. Vi eide huset, men hadde flyttet ut tilbake til Trondheim. Så vi hadde ikke mye i huset, men bryllupskjolen til min kjære mor brant ned. Noe som er megatrist, ihvertfall med tanke på at min søster (avbildet på bilde nr.2) hadde tenkt å bruke den i sitt bryllup. I tillegg brant LP-spilleren og platene jeg hadde arvet av min gamletante. Så ja, litt trist å se disse bildene. Men jeg husker ihvertfall hvor mye jeg likte dette huset, så vi har også mange gode minner der.


Leierskolen. Gode minner. Jeg fisket opp mest fisk (dattera til en tidligere fisker pfff) og min gruppe vant beste kjøkkentjeneste. Ja, små gleder og lite å bekymre seg over den gangen. Det jeg husker best fra denne opplevelsen er når vi ble kjørt til en butikk og vi fikk kjøpe hva vi ville, jeg kjøpte selvfølgelig sørslandschips og så mye smågodt jeg kunne bære. Etter vi hadde handlet skulle vi gå eller jogge tilbake til leirskolen. Tror avstanden var 1 mil. Hvis man var rask nok så fikk man diplom så alle vennene mine ville jogge. Not me. Jeg husker jeg endte opp med å gå alene mens jeg gaflet i meg potetgull. Aah, det var livet.Min søster i svart caps og meg i hvit


Den første sydenturen jeg husker. Vi dro tidligere når jeg var en baby, men som om jeg husker det. Jeg har to tydelige minner fra denne turen. Den første er når vi var i en dyrepark der og jeg var sinnsykt bestemt på å se krokodillene. Denne dyreparken var en labyrint så vi slet med å finne frem til noen som helst dyr. Det endte opp med at jeg ikke fikk se krokodillene og jeg har aldri vært så skuffet. I ettertid så viste det seg at det var alligator, ikke krokodiller også. Not the same. Det andre jeg husker er at jeg virkelig hadde lyst på kjolen jeg har på meg på bildet til venstre. Vi var på sånn typisk sydenmarked, så far prutet jo selvfølgelig. Og jeg har aldri vært så stolt over faren min før. Tenk at han prutet helt fryktløst og i tillegg "vant" han. Wow. Go pappa!Dette bildet er fra da jeg var 13 år. Fortsatt ikke kommet i puberteten, gode tider.


Dette var da altså noen av bildene som ble fremkalt nylig. Dette var vel også de siste bildene foreldrene mine tok med engangskamera før de byttet over til digital kamera. Jeg er sinnsyk glad for at barndommen min består av analoge bilder. For det første er alle bildene i papirform, noe jeg er ekstremt glad i. I tillegg vokste jeg opp på 90-tallet så at bildene er litt kornete og har sterke farger gir det bare ekstra preg.


Hva med dere, er det noen der ute som er like glad i analoge bilder som meg?


Can't be tamed


Godt nytt år og slikt da folkens!

Nå har jeg hårkur i håret og sier adjø til krøllene for denne gang. It's been fun. Neste gang jeg orker å sette meg ned i flere timer for å fikse hår vil jeg definitivt gjøre dette igjen. Jeg har den tankegangen hvor jeg har prøvd flere forskjellige hårfrisyrer/hårfarger og bryr meg fint lite om det "passer" til meg. Jeg elsker å forandre på utseende det som kan forandres, så kommer aldri til å slutte å prøve nye ting med håret.

Nå er det 73 dager til jeg flytter til Orlando, Florida. Jeg har store forhåpninger for dette året med andre ord.


Everyday@uvirkelig

Føler ikke for å poste noe annet enn bilder fra instagram for tiden.


Pantless


Photoshoot collection

Jeg har alltid elsket å ha photoshoot. Noe av dette skylder det faktum at som ung drømte jeg om å bli fotograf. Det slo meg ganske tidlig hvor mye jeg elsket kamera. Selv om da jeg var tenåring så var det langt i fra normalt å ha speilrefleks i vanlige hushold. Det var nok dårlige digitalkamera det gikk i. Derfor aner dere ikke hvor glad jeg ble når jeg endelig ble konfirmert og hadde mine egne penger jeg kunne bruke til hva som helst! Alle vennene mine brukte det meste på PC, men jeg var mye mer gira på speilrefleks. Vi hadde fellesdatamaskin hjemme og på den tid var jeg ikke avhengig av internett, host hark, slik som jeg er nå dessverre. Så da jeg var 14 fikk jeg kjøpt meg min egen speilrefleks og elsket det! Det var også like etterpå blogg ble populært hvor alle hadde slike "photoshoots" med sine venner, så jeg var ikke noe annerledes.

Det jeg egentlig prøver å få frem her var at jeg elsket å ta bilder, men gjorde egentlig de meste shootsa av meg selv. Ikke fordi jeg syns jeg var sykt fotogenisk, men fordi jeg syns egentlig det var litt kleint å kommandere folk til å "være mer sexy" eller "snu deg litt til siden". Mye enklere å bare gjøre det selv med timer og stativ. Så her er en liten samling av bilder fra forskjellige shoots jeg har hatt oppgjennom årene. Noen mer latterlig enn andre vel og merke.


November 2011 - Begynner å skjønne photoshop fuck yeah!


August 2012 - Nylig oppdaget hvor kult "grain" er


November 2012 - Igjen, grain for alle penga


Desember 2012 - Alt blir bedre med blod


September 2013 - En av mine favoritter, lyset på rommet mitt var ganske så perfekt hvor jeg bodde denne perioden


August 2014 - Blitsbilder er egentlig ganske kult når man hopper


Self portrait


// Canon eos 60D | Canon EFS 18-55 mm | Photoshop CC


STORM REGN USTADIG PENT TØRT

Da har jeg endelig invistert i ny linse til kamera mitt! Herregud hvor lykkelig og fornøyd jeg er. Selv om jeg brukte alle pengene mine på den og har helt seriøst 4,90,- på kontoen nå. Helt klart verdt det. Jeg har nemlig planlagt å filme en musikkvideo når jeg flytter tilbake til Trondheim. Bare en liten produksjon hvor jeg tar av meg alt og får med meg ei veninne som "skuespiller". Men jeg liker egentlig slike små produksjoner veldig godt. Jeg får bestemme alt og hallo det er jo alltid en bra ting. Uansett, jeg trengte en 50 mm linse, så da ble det en rimelig, men også bra til prisen. Samyang F1.4/50mm. Tok litt testbilder her om dagen.
Details


Nylige bilder fra instagrammen min @uvirkelig


Instagram latelyInstagram; @uvirkelig


Up north

Ville bare dele to bilder jeg tok i fjor da vi filmet eksamensfilm på Sortland.

Bildene er tatt med Iphome 5 og redigert i Afterlight.


Short & curly


Ett lite selvportrett for å oppdatere min nåværende hårfarge.

Jeg må virkelig få meg noen nye linser, dette bildet kunne vært ti ganger bedre med en annen linse enn den standare som jeg bruker nå. Det er så mye å spare penger til akkurat nå. Ny macbook, playstation 4, tatovering, nytt kamerautstyr og selvfølgelig bare generelt spare opp penger i sparekonto.


Instagram lately@uvirkelig


Short & purple

Love the short hair life so much.


Planteliv

Jeg bor i Oslo nå og er veldig fornøyd med mine nye planter. Har hatt de i 3 uker nå og de lever fortsatt så jeg er stolt.


Hårets gang gjennom photobooth

Jeg bruker ikke photobooth'en på macen så ofte, men det har blitt en greie at jeg åpner den en gang i blant og tar et bilde av meg selv. Jeg forandrer jo en del på håret mitt, osv, så det er gøy å se forskjellen fra hver gang jeg tar bilde. Jeg fikk jo denne macen i 2009, men siden den ble rensket hver sommer på videregående, så går bildene bare tilbake fra 2012.


Ignorer bitchlooken. Her hadde jeg "flammehår" som jeg kalte det. Hadde det en god stund før jeg farget det mørkebrunt istede.


Etter en lang periode med bleiking så ble det endelig blondt igjen. Var blond ganske lenge før jeg bestemte meg for å klippe pannelugg. Blond pannelugg passet ikke til meg, derfor ble det brunt igjen.


Begynte å spare ut panneluggen og ble blond igjen. Var så sykt lei av langt slitt hår så jeg bare klipte av halvparten selv. Angrer ikke.


Jeg farget det ganske så mørkt og hadde det en god stund. Nylig ville jeg bli platinablond, siden det er noe jeg ikke har vært. Tada.
Det siste bildet ble tatt for noen dager siden.

Jeg må vel si at håret mitt har gått gjennom en god del, siden jeg aldri greier å bestemme meg. Også får jeg en ide i hodet mitt så MÅ jeg gjøre det, hvis ikke sitter det bare å klør i hodet mitt til det skjer. Jeg må tilstå at jeg allerede har planlagt å klippe pannelugg og farge håret mørkt igjen en gang i fremtiden. Men for nå skal jeg nyte livet som blondie. Jeg må også si at fra det første bildet til det siste så har jeg bodd 5 forskjellige plasser. Og etter påske så flytter jeg igjen. Hehe.

Må også påpeke at jeg går veldig sjeldent til frisør, hadde ikke hatt råd å gå dit hver gang jeg vil forandre noe. Så jeg gjør det meste med hjemmefarging og klipper håret selv.


Hair process


Dette var grunnen til at jeg ikke ville legge ut bildet i farger. Men nå er jo håret mitt blitt bedre etter enda en runde med lillahårfarge. Det jeg har gjort for å gå fra den mørkebrune fargen jeg hadde før er, først stripet jeg det for noen uker tilbake. Det ble ikke særlig lysere så etter å ventet ca to uker brukte jeg bleking på hele håret. Altså denne hårblekingen var kjøpt på Ebay, noe jeg i etterkant skjønner var ett dumt valg. For det første så holdt det ikke med to pakker til hele håret mitt. Noe som er helt sykt for hallo se hvor kort hår jeg har da. Men det var mindre i de jeg bestilte gjennom ebay enn det vanligvis er i hårfargepakker.

Siden det ikke holdt til hele håret og jeg kjente at denne blekingen drepte håret mitt mye verre enn slik man får kjøpt på butikken, derfor vasket jeg den ut etter bare omtrent 15 min. Det ble betydelig mye lysere, oransj og gult selvfølgelig. Dagen etter dro jeg til butikken og kjøpte to nye hårfargepakker. Jeg brukte begge to og det holdt til håret. Selvfølgelig ble etterveksten mye hvitere selv om jeg tok den i en god stund senere. Det er ikke helt gjevnt, men det får holde for nå. Jeg kjenner på håret at det ikke takler en til runde på en stund. Derfor farget jeg det lilla, slik som vaskes ut etter en del hårvask. Tenker det er bedre å gå rundt med ugjevn lilla enn å gå med gult hår. Men uansett her skal dere få bilder av hvordan det ser ut nå.Tanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow