hitsHva jeg savner mest med USA

Nå har jeg vært hjemme i Norge i over 7 måneder. Det er så sinnsykt rart å tenke på. Jeg har gjort så lite, men samtidlig så mye siden jeg kom hjem. Reist til Praha, bodd i Tokyo en måned, reist til Spania, flyttet til Oslo, osv. Det viktigste for meg da jeg kom hjem var jo å kunne bruke de oppsparte pengene mine til mer reise. Det har jeg virkelig fått til.

Jeg savner kanskje ikke livet i Disney like mye som jeg gjorde i starten, men savnet er fortsatt der. Jobben er en av de tingene jeg ikke savner noe særlig, ihvertfall ikke å være servitør. Men å henge på sidestasjonen med gode kollegaer og kødde rundt gjør at savnet er der litt uansett. Det er helt klart fritiden i USA jeg savner mest.
 

 • 24 timers åpne butikker og restauranter
  Herregud som jeg savner å kunne gå på butikken og spise mat når jeg måtte ville. Dra til Ihop midt på natta og spise pannekaker. Ta matthandlinga etter klokka 12 på natta. Kjøpe alkohol når som helst for der er det ingen regler på alkoholsalget.
 • Gå i Disney og Universalparkene når jeg vil
  Ta seg en runde rundt Epcot før jobb. Ta Uber til Universal og ta helt syke karuseller. Stikke til Animal Kingdom og dra på safari.
 • Varmen og tilgang til basseng
  Det er ikke noe sjokk, jeg vil mye heller svette ihjel enn fryse ihjel. Luftfuktigheten er helt klart forferdelig der, men det kan jeg heller leve med enn minusgrader her i Norge.
 • Shoppingmulighetene
  Jeg savner Urban Outfitters så sykt, og Sephora. Men når jeg var der så savna jeg Monki og Weekday også, så man kan ikke ha alt man måtte ønske.
 • Pengene
  Det er jo ingen hemmelighet at som servitør i USA så tjener man ganske bra pga tipsstandaren. Etter jeg ble servitør dro jeg ute å spiste nesten hver dag og kjøpte akkurat hva jeg måtte ville uten å tenke på prisene. Jeg kunne bruke så mye penger jeg ville fordi jeg kom til å tjene mer neste arbeidsdag uansett.


   
 • Bomulighetene
  Å bo i en radius på 800 m av alle man kjenner der nede er noe jeg virkelig savner. Jeg hadde en del problemer med de jeg selv bodde med, men å kunne gå til hvem som helst bare for å henge var så sykt kos. Å dele rom var nok det verste med det hele, men man blir vant til det.
 • AMC Theatres
  I Disney Springs var det en del forskjellige ting å gjøre, men vi endte som oftest alltid opp på kino. De hadde vanlig kino og dine-in. Som vil si at man kan bestille mat og spise under filmen. Jeg elsker jo å dra på kino og har vel alltid dratt mer enn de fleste, men i USA dro vi enda oftere enn jeg er vandt med. Min beste opplevelse var når vi så Lights Out på kino, alle ble så sykt redde at det ble gøy til slutt.
 • Stemninga på jobb
  Denne er det litt blandede følelser om. Jobben kunne være helt sykt stressende og man kunne gå rundt død på innsiden. Men ofte når man kom på sidestasjonen så var det god stemning. Masse kødd og noen ganger musikk. Så lenge man ikke hadde en drittdag så kunne man ha det sykt gøy med de andre på jobb.
 • Reisemulighetene
  Ja, det er jo bare logisk at når man er i USA så vil man utforske så mange stater som mulig. Jeg fikk dratt til 10 forskjellige under året mitt i USA. Noe som faktisk er mer enn de fleste gjør der nede. Mot slutten av programmet mitt skulle noen venner til Mexico og jeg tenkte nei jeg må spare kan ikke dra. Like før de skulle dra ombestemte jeg meg og bestilte flybillett. Å kunne ta en spontantur til Mexico er ikke en mulighet som kommer ofte. Det setter jeg helt klar pris på.
 • Uber
  Til tross for hvor mye penger ble kastet bort ved å ta unødvendige uberturer, så savner jeg hvor enkelt det var.
 • Kostymefester
  Det var fester med forskjellige utkledningstema hele tiden i Disney. Vi hadde noe som het Throw-in hvor det var en fest for de nye og alle utenom de skulle kle seg ut. Jeg opplevde tema som superhelter, jul, land, osv. Jeg elsker jo å kle meg ut, så Throw-ins var helt klart mine favorittfester. 

Innså nå hvor mye jeg faktisk savner. Det er selvfølgelig mye jeg ikke savner også da. Savner ikke å måtte stå opp kl.05:30 for så være på jobb kl.07:00. Savner ikke de jævlige meksikanerne jeg bodde med som elsket å skape dårlig stemning. Savner ikke forkastelige kunder på jobb som ikke har hørt om å oppdra ungene sine ordentlig eller å behandle servitører som mennesker. Savner ikke å konstant ha svett rygg det sekundet jeg går ut døren. Savner ikke de forferdelige bussene som bråker helt sinnsykt, har dårlig seter og som oftest er trykt inn med for mange mennesker.

Det har seg jo slik at det man husker mest i ettertid vil alltid være det positive. I dette tilfelle så veier det positive opp for det negative uansett. Å være der nede var som å være på en folkehøgskole hvor man tjente penger istede for å tape.


#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #florida #disneycrp


Analoge bilder fra Japan

Jeg tok en god del analoge bilder når jeg var i Japan. Jeg brukte i hovedsak to forskjellige kamera der nede. Pentax ME og Regula Sprinty C 300. I tillegg hadde jeg med mitt kjære polaroidkamera, Instax Mini 90. Jeg har forresten en egen instagram for analoge bilder. Den heter Veryanalog og du kan følge den HER.

Uansett her er noen av bildene jeg tok der nede. Alle er uredigerte.Det var så sykt mye kultur og ikke minst folk der borte. Jeg var jo i Tokyo og de folkemengdene der var ekstreme. Neste reisemål i Japan er Kyoto, men jeg har helt klart lyst å besøke Tokyo igjen i samme slengen. Fikk gjort det meste jeg ville, men er alltids noe som mangler.


Et fantastisk år med reise

I år har jeg reist en god del. Mer en jeg noen gang har reist i hele mitt liv. Jeg var på roadtrip i USA én måned. Jeg har reist litt i Europa og i tillegg Asia. Man forventer alltid noe når man drar til et nytt sted. Maten skal skille seg ut, landskapene skal være nydelige og opplevelsen skal være ditt livs beste. Jeg vil påstå mine reiser i år har helt klart nådd disse målene.

-   Playa del Carmen, Mexico   -
-   7 forskjellige stater i USA   -


 

-   Florida   --   California   --   Nevada   --   Utah   --   Tennesse   --   Missouri   --   Illinois   --   Praha, Tsjekkia   --   Tokyo, Japan   -
-   L'Alfàs del Pi, Spania   -


Det er helt sjukt å se hvor mange forskjellige steder jeg har vært i løpet av ett år. Dette hadde jo ikke vært mulig hvis det ikke var for Disneyprogrammet. Så dere skjønner kanskje hvorfor jeg vil tilbake. Jeg tenkte jeg skulle velge et favorittsted, men herregud det er jo umulig. Hvert sted hadde hver sin sjarm. Jeg tror kanskje Chicago var en opplevelse som er høyt på lista. Det var siste stedet vi dro til på roadtrippen og der møtte vi tre andre som fortsatt var på Disneyprogrammet. Det var så godt å se de igjen, men samtidlig trist siden det var like før reisen i USA var over. Mitt favorittsted må vel være San Francisco. Det var så fint og god stemning der. Det var også det første stede vi dro til på roadtrippen.

På mitt neste Disneyprogram vil jeg utforske litt utenfor America. Jeg vil til Canada, Bahamas, Jamaica, Cuba og kanskje til og med Honduras. Men jeg vil også tilbake til California, New York og i tillegg dra til Hawaii og New Orleans denne gangen. Jeg tror nok ikke alle målene vil bli nådd siden jeg skal spare mer etter neste program. Men med tanke på hvor mye jeg fikk gjort med pengene jeg tjente sist gang så blir det vel ikke vanskelig å få til begge deler.


#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #spania #japan #tokyo #praha #mexico


Alene i Tokyo

Jeg skal være alene i Japan i én måned. Nå har jeg jo reist alt, har vært her i 12 dager allerede. Folk ble så sjokkert da jeg sa jeg skulle reise hele veien til Japan alene. For meg er det en deilig følelse. Befriende. Jeg trives i eget selskap. Syns egentlig alle bør dra en plass alene i løpet av livet sitt.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c3 preset


HelpX
Noen lurer kanskje på hvordan jeg har råd til å være i Tokyo i én måned. Nå skal jeg fortelle dere trikset mitt. Jeg reiste gjennom noe som heter HelpX. På denne nettsiden kan du finne steder over hele verden som søker "hjelpere". De søker folk som er interessert å jobbe for de gratis og i retur så får du gratis boplass og noen ganger gratis måltid. Jeg valgte ett hostell i Tokyo. Dagen etter jeg sendte melding kontaktet de tilbake og sa det bare var å komme om en uke. Så jeg bestilte flybillett den dagen. Ganske spontant, men hele august var åpent for min del så hvorfor ikke. Man betaler for sin egen flybillett, så man må jo i utgangspunktet ha noen penger oppspart. Jeg kom også med intensjonen med å shoppe veldig mye. Heldivis har jeg en god del oppspart etter Disney. Så jeg overlever denne måneden til tross for hvor sykt mye jeg har shoppet allerede. Jobben er også ganske chill, så har mye fritid til å finne på ting.Processed with VSCO with f3 preset


Å være alene i et annet kontinent
Men har du fått deg noen venner? Ja, jeg får det spørsmålet hele tiden fra venner og familie. Jeg skjønner at de spør, men sannheten er at jeg ikke trenger noen venner akkurat her, akkurat nå. Jeg har møtt noen her, men ingen jeg har lyst å finne på noe med. Så da gjør jeg det heller alene. Høre på musikk eller podcast mens jeg går rundt å shopper eller ser på templer. Ikke være avhengig av noen andre. Ingenting mer befriende, jeg lover. Vil si jeg er 10% ensom. Plutselig får jeg sånne innfall hvor jeg ønsker en av vennene mine var her. Det er jo bare menneskelig. Vi alle er ensomme på et eller annet tidspunkt. Når alt dette er sagt så gleder jeg meg helt sykt til Spaniatur med vennegjengen. En annen type ferie. Det skal bli deilig.


Processed with VSCO with c3 preset

Så ja, jeg utfordrer alle til å gjøre noe dere vanligvis ville gjort med noen alene. Det er viktig å trives i eget selskap.


Tokyo er bedre enn forventet

Klokken er 00:16 her akkurat nå
Da har jeg hatt tre hele dager her i Japan. Etter en helt forferdelig lang og slitsom reise tilbringte jeg nesten hele første dagen til å halvsove i senga. Jeg ankom kl. 8 om morgenen her så kunne liksom ikke bare legge meg til å sove, da hadde døgnrytmen vært helt sprengt. Men neste dag startet jeg å utforske. Jeg bor 13 min unna nærmeste togstasjon, Nippori. Så første dagen dro jeg til Shimokitazawa, som er et av flere kjente shoppingstrøk her i Tokyo. I hovedsak bruktbutikker. Shoppet litt der og stirret på alle de kule klesstilene folka har her. Det er virkelig mye kule/rare/spesielle/søte klesstiler her. Elsker det.

Processed with VSCO with c1 preset

Enda mer shopping
Dagen i dag har bestått av å utforske Shinjuku og Harajuku. Harajuku er vel det mest kjente shoppingstrøket i Tokyo. Her har de alt av Zara, Forever 21 og H&M til kjente bruktbutikker og mange andre kule japanske kjeder. Jeg stresset sånn fordi jeg følte jeg måtte innom alle stedene jeg hadde skrevet ned på forhånd. Men det kom opp så mange andre ting å gjøre i tillegg at jeg hadde ikke sjans. De fleste stedene her må man ha flere dager på om man virkelig skal få sett absolutt alt det kule Tokyo har å by på. Det er jo så sinnsykt stort i tillegg. Jeg har ikke engang vært i selve Tokyo sentrum ennå. Heldigvis har jeg en hel måned på meg til å få utforsket alt.

Processed with VSCO with g2 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Vært i Tokyo før? Tips til ting å gjøre?

 


Reisefeber

Tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering om hva som skjer i livet fremover. Spesielt etter mitt lille utbrudd angående reising tidligere. Det har gått fra mange usikre planer, til kjøpte billetter. Dette året skal jeg ha vært i tre forskjellige kontinenter. Amerika, Europa og Asia. Den siste bestilte jeg billetter til for bare noen timer siden.

Tsjekkia
Forrige uke reiste jeg til Praha i 5 dager. Det var så sykt på tide å få kroppen ut av Norge. Vi fikk tre hele dager og fikk derfor gjort de tre viktigste tingene når man reiser. Shopping, turisme og bading. Hele turen ble også reddet med at Praha hadde Uber. Ikke bare det, men det var sinnsykt billig. Ikke akkurat USA sin startpris på de Uberturene. Vil anbefale Praha til alle som ser etter en billig ferie fylt med nydelige bygninger og god mat. Menneskene vi møtte var ikke så hyggelige, men kanskje vi bare møtte alle på en dårlig dag.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with c1 preset
 

Spania
For to dager siden facetimet jeg ei fra Disney og bestilte billetter til Spania. Vi har bursdag bare 4 dager fra hverandre, så i fjor feiret vi den sammen. Derfor skal vi feire den sammen i år også, i Spania. Dette gjør meg så glad å skrive om. Vi skal bare chille i Spania i 10 dager og ta livet med ro. For hvorfor faen ikke. Jeg blir 24 år i år og har ingenting på stell. Men jeg er lykkelig og lever helt fint. Dette varer jo ikke for alltid siden det lusker voksenansvar rett rundt hjørnet, men jeg velger utsette den litt lengre. Jeg bor ihvertfall ikke hjemme. No shame for de som gjør det. Men jeg var klar til å flytte ut da jeg var 17, så det å flytte tilbake er ikke akkurat noe jeg ønsker.

Japan
Jeg har ønsket å reise til Japan i mange mange år nå. I år bestemte jeg meg for at det skal skje. Derfor fant jeg et type program hvor man jobber gratis noen timer om dagen og får gratis bo for det. Jeg har jo en del sparepenger fortsatt som jeg kan leve på så jeg tenkte bare hvorfor ikke gjøre det i Tokyo. Så jeg sendte en melding til et hostel i Tokyo at jeg var klar til å dra så tidlig som 5 august. De svarte i dag og sa det bare var å komme. Så for noen timer siden bestilte jeg billetter til Japan fra 5 august til 5 september. Ja, jeg skal være der en hel måned. Alene. Dette blir veldig spennende. Håper bare jeg trives. Jeg kan fortelle mer om dette opplegget i et annet innlegg.
 


Tilbake til Disney?

På slutten av Disneyprogrammet var jeg så sykt ferdig med alt som omhandlet Florida, Disney og servitøryrket. Jeg sa til alle at jeg skulle aldri tilbake til Orlando og ihvertfall ikke på noe andre program i Disney. Bare etter én uke hjemme i Trondheim var jeg klar for å dra tilbake igjen. Det er så sykt sant at man savner noe når man ikke har det lengre. Jeg satt alltid pris på muligheten mens jeg var der nede, men ett år i strekk i en Disneyboble blir mye altså. Om/når jeg drar på andre program så skal jeg helt klart på ferie hjem til Norge, er ganske sikker på at det hadde hjulpet. For jeg ville bare hjemme en liten tur, ikke for alltid.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset
 

Midtlivskrise
Etter å ha råtna bort i Trondheim noen måneder kom jeg meg endelig til Oslo. Har kun korttidsleie her jeg bor nå, men er på utkikk etter langtid. Jeg har jo egentlig ingenting å gjøre her i Oslo, men det har jeg ikke noen plass. Jeg vil egentlig ut av Norge. Få meg en spennende jobb i et nytt og spennende land. Men det er jo enklere sagt enn gjort. Jeg blir 24 år i september, hva gjør jeg med livet mitt? Jeg vil jobbe med film, men akkurat nå ligger prioriteten min i å kunne reise. Norge ligger mitt hjerte nært, men det er ikke hjemme for meg. Er ikke her jeg vil bo resten av livet. Hva skal det bli av meg?

Reiseplaner
Om noen lurer så er jeg i en midtlivskrise akkurat nå. Heldigvis har jeg penger spart etter Disney så jeg får ihvertfall levd livet slik jeg vil litt enklere. Skal til Slottsfjell neste uke og uka etter der ble det nylig bestilt en tur til Praha. Skal også kanskje feire bursdagen min i Spania. Forså blir det mest sannsynelig Japan og Hong Kong. Skal besøke min gamle roommate fra Disney i Hong Kong. Det blir kos! Så ja, jeg har jo planer. Men litt for mange planer til å skaffe meg jobb, haha. Derfor lever jeg så godt jeg kan akkurat nå, får meg jobb etterhvert også blir det vel tilbake til Disney til neste sommer. Da kan jeg spare opp enda mer penger, reise underveis og ikke bo i Norge. Til tross for hvor lite begeistret jeg er for Orlando, så er det bedre enn Norge for meg.


Jeg har vært ganske få plasser egentlig. Gleder meg til kartet blir litt mer utfylt.

Egentlig har jeg lyst til å prøve et annet type program. Være lærer i Kina er noe jeg har sett på f.eks. Men jeg blir tante i oktober (yey!), så jeg kan ikke reise bort et halvt år akkurat nå. Kan hende det blir noe etter jul, men det er vanskelig å planlegge akkurat nå. Er vanskelig å vite hvor jeg ender opp slik som ting er nå. Alt jeg vet er at verden alt for stor til å befinne seg på de samme stedene resten av livet. Jeg trenger mer. Var deilig å få sagt alt dette, pjuh.


#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #florida #disneycrp


En måned i USA på 5 min [video]

Da er jeg endelig ferdig med roadtripfilmen jeg har jobbet på siden jeg kom hjem fra turen. Fant ut at jeg hadde utrolig my materiale å gå gjennom, spesielt fra Cailfornia. Men etter langt om lenge, enjoy.

Denne turen var helt fantastisk som dere kanskje kan se på filmen. Som alt annet hadde det sine ups and downs, men helt ærlig tror jeg ikke den kunne gått bedre. Jeg er så sykt glad vi dro til California først siden det var det stedet jeg hadde gledet meg mest til og vi hadde jo helt klart mest energi i starten. Det var også der vi var lengst til sammen, derfor store deler av filmen er California. Utenom California så vil jeg si Nashville overrasket positivt. Countrygreier er ikke helt min stil, men mamma elsker sånn så jeg anbefaler det på det sterkeste til hun. Ellers så var Chicago en stor hit, men det hadde også noe med at vi møtte tre andre som fortsatt var på Disneyprogrammet der. Et gledelig gjensyn for å si det sånn. Alt i alt var hele turen en stor suksess og jeg angrer ikke litt engang. California er helt klart stedet jeg vil tilbake til. Jeg hadde jo store drømmer om å få flytta til Los Angeles, men etter turen så likte jeg nesten San Francisco bedre.
 
Hva syns dere om filmen?

1 måned i USA

Som jeg har nevnt tidligere så dro jeg og tre andre på roadtrip rundt i USA etter Disneyprogrammet var over. Roadtrippen varte i én måned og den besto av bil, buss og fly som transportmiddel. Jeg filmet det hele med min GoPro Hero 5 og holder derfor på å lage en video. Jeg har vært litt treg med å redigere denne filmen, men jeg prøver å bli ferdig snart nå. Her er en liten smakebit.

Åh, har så sykt lyst å dra tilbake i tid og være på tur for alltid. Jeg har ihvertfall minnene ikke bare i hodet, men også på film. Dette blir bra, må bare få redigert ferdig.


California kjærleik

Ikke nok med at jeg filmet hele roadtripen vår med min nye GoPro Hero 5, jeg tok faktisk bilder med den også. Har ikke giddet se gjennom det før nå siden jeg har så sykt mye bilder fra så mange forskjellige kamera. Jeg hadde alt for mye med meg å ta bilder med. Iphone 7, GoPro, analogkamera, polaroidkamera og speilrefleks. I det jeg skriver dette tenker jeg "var det alt?", det føltes ut som om jeg hadde med meg en hel fotobutikk. Jeg tenker neste gang blir det nok kun mobil, polaroid og enten speilrefleks eller gopro. Det ble litt i det meste laget med de jeg hadde med. Rørte nesten ikke speilrefleksen til slutt. Men uansett her kommer noen bilder fra GoPro'en da vi var i California.

DCIM\101GOPRO\GOPR2747.JPG

DCIM\101GOPRO\GOPR2747.JPG

DCIM\101GOPRO\GOPR2747.JPG

DCIM\101GOPRO\GOPR2747.JPG

DCIM\101GOPRO\GOPR2747.JPG
 


Roadtrip rundt i USA

Kort oppsumering;
Etter å ha jobbet i Disney ett helt år har jeg og tre andre dratt på én måneds lang roadtrip. Vi er nå halvveis og har nettopp kommet frem i huset vi skal bo i Nashville. Hittil har vi kjørt nedover California, startet i San Francisco og endte i Los Angeles. Her sov vi i denne flotte bilen tre netter.
Processed with VSCO with c1 preset

Vi kjørte så videre til Las Vegas hvor vi fikk se Britney Spears live, som er vel alles barndomsdrøm. Etter det kjørte vi til Salt Lake City. Der fikk vi se skolen i High School Musical, goals ass. Så fløy vi til Nashville i dag og her har vi ikke rukket gjort noe stort foreløpig. Veldig kort oppsummert for å si det sånn, men ville egentlig bare legge ut noen bilder for det er litt koselig å se tilbake på og sånn.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset
Her ble High School Musical 2 innspilt også, vi har vært på jakt da for å si det sånn

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset
That's Britney Spears, everybody!

Så ja, vi har vært på eventyr og mer skal det bli. Kanskje jeg oppdaterer om resten senere og kanskje jeg går litt mer i dybde på reisen. Vi får se, akkurat nå skal jeg legge meg for her er klokken 02:31 på natta. 


New York

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with p5 preset

Processed with VSCO with c2 preset


Nå har jeg vært i New York siden mandag og reiser hjem i morgen tidlig. Jeg hadde med meg speilrefleksen, men det er så sykt mye enklere å ta bilder med mobilen. Det jeg elsker mest med NY er subway!! Herreguud så stort subwaysystem de har her. I Orlando har vi vel et par busser utenom de bussene som går til jobb eller andre Disneysteder. Akk, som jeg savner Oslo når det kommer til akkurat det. Jaja, koser meg her i New York da.Tanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow