hitsCall Me By Your Name

and I'll call you by mineEn kjapp filmanbefaling til dere her. Jeg så Call Me By Your Name på kino her om dagen og herregud som jeg forelska meg. Jeg visste ingenting om denne filmen før jeg så den bortsett fra at det involverte homofili. Denne filmen er basert på en bok skrevet av André Aciman. Selv om jeg ikke liker lese bøker etter å sett filmene vurderer jeg faktisk det når det kommer til denne. Filmen var så sykt bra og boka er jo alltid bedre, sant? Da må det isåfall være en råbra bok.

I tillegg til handlingen så var også produksjonsdesignet og cinematografien et fryd for øyet. Så sykt nydelige farger og jeg elsker alle klærne til skuespillerne. Skulle ønske den stilen var vanlig nå. Musikken var også helt nydelig. De har en spilleliste på Spotify som jeg har hørt på non-stop de siste dagene, burde absolutt sjekke ut!

Jeg gråt mange ganger i løpet av filmen. Måtte til slutt stoppe meg selv i å gråte mer på slutten. Hadde jeg vært alene hadde jeg helt klart hulket som bare det, haha. Siden jeg var i en kinosal så lot jeg bare tårene trille nedover ansiktet. Jeg gråter av nesten alt i film så jeg er vant til det.


 


Topp 15 filmer fra 2017

Jeg tenkte jeg skulle komme men en liste av mine favorittfilmer som kom ut i 2017. Jeg har jo selvfølgelig ikke sett alle filmene som kom i år så kan godt være det er andre gull der ute som jeg ikke vet om. Men her har dere ihvertfall en liste av de filmene jeg likte best dette året. Det ligger litt i rekkefølge på hvem jeg likte best, men jeg greier ikke nummerer de siden de fleste ligger relativt likt. Jeg må også si at 2017 var et bra år for filmer. Jeg innser nå hvor vanskelig det faktisk var å velge favoritter.
 


IT
Det er ikke et spørsmål engang om hvilken film jeg likte best. IT ble en soleklar favoritt fra første sekund av filmen. Jeg elsker karakterene, handlingen, Pennywise og den ekle følelsen man sitter med under filmen. Jeg er veldig skeptisk på skrekkfilmer, men når de gjennomføres bra elsker jeg den sjangeren.Wonder Woman

Jeg som egentlig er die hard Marvel fan stilte meg litt skeptisk til denne filmen. Men herregud så positivt overrasket jeg ble. Endelig en bra superheltfilm med kvinnelig hovedrolle og masse sterke kvinnelige biroller. Yes, yes, yes. Det kan faktisk gjøres.Thor: Ragnarok
Denne var overraskende morsom. Merker de har tatt etter sukseen Guardians of the Galaxy fikk, men det er ikke negativt i det hele tatt. Jeg tror Marvel har skjønt at skal superheltfilmer overleve nå til dags så trenger det en dose humor. Det som derimot kunne vært mye bedre var skurken, bra skurer er noe Marvel ikke er særlig flinke på.


Baby Driver
Ærlig så var jeg veldig skeptisk til Babydriver. Utifra coveret og traileren syntes jeg den minnet alt for mye om filmen Drive. Jeg skal ærlig si den fortsatt minnet meg om Drive etter å sett den, men det er sikkert bare meg. Skal love deg du har lyst å høre på soundtracket etter å sett filmen, det var helt klart det beste.
 


Geralds Game
Jeg likte denne thrilleren veldig godt jeg. Filmatiserte Stephen King bøker skuffer sjeldent. Har ikke så mye å si om den, men anbefaler å sjekke den ut. Ligger på Netflix!Okja
Denne filmen traff meg veldig faktisk. Det er jo fiksjon, men veldig basert på virkeligheten. Kjøttproduksjonen er helt jævlig, spesielt i visse andre land. Jeg satt igjen med en trist, ekkel og skyldig følelse etter å sett filmen. Lite visste jeg at noen måneder etter ville jeg bestemme meg for å slutte spise kjøtt. Med denne filmen i tankene. Forresten på lillejulaften har jeg vært pesketarianer i 4 måneder <3Life
Det er så lenge siden jeg har sett denne nå at jeg nesten har glemt den. Men jeg husker jeg likte den veldig godt. Veldig ekkel og någenlunde skummel film. Anbefales for dere som liker thriller og skrekkfilm sjangeren.Guardians of the Galaxy Vol.2
Jeg er alltid skeptisk til oppfølgere av superheltfilmer, men jeg ble positivt overrasket. Husker når jeg så den ferdig at jeg tenkte denne var like bra som den første. Litt uenig nå da, synes jo enern er bedre. Men denne er også bra.


Spider-Man: Homecoming
Yes, yes, yes. ENDELIG en Spider-Man film jeg faktisk liker. Herregud dette har jeg venta lenge på. Det har alltid vært tre superhelter jeg ikke har likt fordi de har så kjedlige filmer. Superman, Hulken og Spider-Man. En yngre, morsommere versjon av Spider-Man var akkurat det vi trengte. Det er jo også mer lik slik han er i tegnebøkerne.

 

Justice League
Herregud så mange superhelt filmer jeg har på denne lista da. Det kommer jo bare flere og flere hvert år. Jeg fikk endelig sett min kjære Ezra Miller som The Flash, det gjorde meg glad. Men må ærlig si jeg synes hans karakter tilførte ganske lite i filmen. Litt humor bare. Men ikke noe nytt liksom. Gleder meg til å se hans egne film som kommer i 2020. Evigheter til, men håper den blir bra. Ellers var det Wonder Woman som gjorde denne filmen ekstra bra selvfølgelig.


Dunkirk
Den perfekte kinofilmen. Sorry, men denne burde man se på kino. Herregud så nydelig film. Harry Styles gjorde en overraskende bra jobb, men helt klart de andre som stjal showet i denne filmen. Kjempebra skuespill all over.

 

Beauty and the Beast
Tror aldri jeg har sett hele tegnefilmen da jeg ikke er noe fan av prinsessefilmer, så forventningene var lave. Men selvfølgelig ble jeg positivt overrasket. Generelt en veldig fin familiefilm.Get Out
Jeg visste ingenting av handlingen når jeg satte meg ned for å se denne filmen. Den er jo veldig merkelig og ikke likt noe annet jeg har sett, så jeg satt der litt sjokkert over hva som faktisk skjedde. Men jeg digget denne filmen. Et veldig relevant tema gjort på en unik måte.The Space Between Us
Veldig søt film. Er egentlig ikke så mye mer å si enn det. Søte hovedpersoner, bra plot og romantikk i massevis. Hvis du liker denne vil jeg også anbefale sjekke ut Everything, Everything.Murder on the Orient Express
Jeg ble solgt med en gang jeg så coveret til denne filmen. Jeg elsker det. I tillegg har jeg alltid likt krim historier som denne, hvem er morderen? Masse bra skuespillere og jeg så ikke slutten komme ihvertfall.


Andre filmer jeg anbefaler fra i år:
Atomic Blonde, Everything, Everything, What Happened to Monday, Logan Lucky, Thelma, The Discovery.


Filmer jeg vil se fra 2017:
 
 • Ingrid Goes West
 • The Villainess
 • A Dog's Purpose
 • Lady Bird
 • The Big Sick
 • Mother
 • The Shape of Water
 • The Dark Tower
 • It Comes At Night
 • The Greatest Showman
 • Flatliners

   

Noen filmer som ikke er nevt dere anbefaler?


Serieanbefaling | Dark

Nå har jeg en ny serie som det klør i fingrene å anbefale. Det er den nye tyske Netflixserien Dark. Tror kanskje jeg mistet halvparten som leste dette ved å si at den er tysk, men ikke la det påvirke beslutningen! Jeg har gledet meg til denne serien helt siden de publiserte bildet over her. Jeg forelsket meg i bildet og tenkte det minner om en blanding av Stranger Things og IT. To ting jeg er veldig glad i. Lærte litt etterpå at det er en tysk serie og ble selvfølgelig litt mer skeptisk da, men jeg elsker egentlig det tyske språket og Tyskland så det er vel bare positivt egentlig. I tillegg er dette en Netflixserie og jeg tror de fleste vet hvor mye bra de har kommet med de siste årene. Dette er intet unntak. De tilbyr også dubbing av engelsk, så om du virkelig ikke vil følge febrilsk med på rulleteksten er det en mulighet. Ikke noe jeg anbefaler da jeg hater dubbing.

Handling kort forklart
Serien omgås en liten by i Tyskland hvor to unger mystisk forsvinner. Her blir vi kjent med fire familier som starter å falle fra hverandre som et utfall. På IMDb står det at sjangeren er krim, drama og mysterie, men jeg vil si det også er thriller. Det er veldig mange karakterer å holde styr på så du er ikke alene om du blir forvirret til tider. Brikkene faller på plass sakte, men sikkert så det er bare og fortsette å følge med. Jeg vil anbefale å se hele serien så fort du kan da jeg vil tro det blir enda vanskeligere å holde styr på alle om man har lange mellomrom for hver episode.

Hekta
Jeg og ei venninne så hele serien sammen på under 24 timer. Ja, vi ble mildt sagt hekta. Du vil sitte med mange spørsmål under hele serien og vil nok sitte forvirret til tider, men det er akkurat det som gjør den så sinnsykt bra. Så mange twister man ikke ser komme. Karakterene er også veldig godt gjennomtenkt og skuespillerne fortjener alle en pris hver. Jeg har forelsket meg i alle skuespillerne og karakterene deres. Personen som har hatt ansvar for casting her har gjort en himla bra jobb.Nydelige bilder
Noe som også må snakkes om er de nydelige bildene i serien. Kameraarbeidet er helt fantastisk, alle bildene er et fryd for øyet. I tillegg hjelper det veldig at fargene er nydelige, kostymene er nøye tenkt igjennom og settingene er bra planlagt. Jeg føler de fikk alt riktig når det kommer til produksjonsdesign og kameraarbeid. Min drøm er jo å enten jobbe med kamera eller produksjonsdesignet på filmer så da setter jeg pris på at de imponerer på begge områdene.

Forvirrende til tider
Det som kanskje kan være litt negativt i denne serien er vel at med så mange karakterer og navn å holde styr på mister man litt tellingen. Det var ofte jeg så de samme karakterene og gjentatte ganger glemte akkurat hvem de var. Også når de sa navnet på en person greide jeg ofte ikke komme på hvem det var. Det var en scene i en av de siste episodene hvor ei som har ganske stor rolle i serien spiller og jeg tror det er en helt ny karakter. Haha, er det mulig.

Topp 5
Jeg garanterer at denne serien får en andre sesong og med sesongavslutningen så lover den sykt bra. Jeg greier nesten ikke vente. Dette er helt klart på lista av topp 5 serier jeg har sett i 2017. Innen sjangeren vil den kanskje være en av topp 5 serier jeg har sett generelt. Jeg ga den til og med 10/10 på IMDb, det fortjener den. Det triste med å se alt på så kort tid er jo at jeg vil ha mer NÅ. Tipper vi må vente et år på neste sesong. Stranger Things all over again. Heldigvis har jeg nok serier å holde meg opptatt med at jeg får prøve overleve.


Har du sett Dark? Hva syns du?
 

5 serier å se på Netflix | Komedie

Jeg liker veldig godt å komme med slike lister. Min hobby er jo å se på serier. Kan man egentlig si det? Bryr meg ikke, det er sant. Favorittsjangeren min i både filmer og serier er jo komedie. Det er så lett å se på. Jeg liker det når hver episode får hver sin handling og oppsummering. Det er det sjeldent i andre sjangre.

Her er noen tidligere lister jeg har skrevet:


New girl [2011 - nå]
Hvis du ikke har sett New Girl, hva har du egentlig gjort de siste årene? Dette er helt klart en av mine favorittserier. Jeg så nylig alle sesongene på Netflix om igjen (for sikkert sjette gang). Det handler om Jess som får seg nye romkamerater. 3 ganske sære gutter. Hun passer rett inn. Alle karakterene i denne serien har så sykt bra bakhistorie og er spesielle på hver sin måte. Etter å ha sett alt om igjen tror jeg faktisk Winston er min favoritt. Han helt til høyre i bildet. Jeg tror den neste sesongen blir den siste. Som er litt kjipt, men kanskje på tide. Det blir den sjuende sesongen og man burde aldri dra serier for langt. Kommer uansett til å savne denne gjengen.Brooklyn nine nine [2013 - nå]
Hovedpersonen er en av mine favoritter, nemlig Andy Samberg. Det handler om en gjeng som jobber hos NYPD. Både sakene de jobber på og det personlige livet deres kommer frem i serien. Men i hovedsak er serien satt i kontoret hvor de jobber. Her er det veldig mange forskjellige personligheter. Jeg liker denne serien veldig godt, men karakterene er kanskje ikke så sterke som jeg skulle ønsket. Bare fordi jeg har såppas høy standar etter serier som Friends, New Girl og Happy Endings hvor karakterene er så sykt bra gjennomført.White Collar [2009 - 2014]
Det har allerede gått 3 år siden denne serien sluttet, føles ut som jeg fulgte med på den i år. Det handler om en svindler som blir tatt og får bruke straffen sin ved å hjelpe FBI fange kriminelle slik som han selv. Dette er mer en blanding av drama og komedie, ikke helt lik de andre seriene jeg nevner på denne lista. Men fortsatt verdt å sjekke ut. Den har sin egen sjarm.Unbreakable Kimmy Schmidt [2015 - nå]
Jeg husker jeg elsket denne serien når jeg først så den, nå syns jeg den er helt grei. Jeg syns den var så forfriskende da jeg så den i 2015, men er kanskje ikke en serie jeg kan se mange ganger. Bortsett fra det så er det en bra serie altså. Det handler om Kimmy Schmidt som blir reddet fra å vært fanget i en bunker i flere år. Her får vi se hun flytte til New York og prøve leve som et normalt menneske. Men det er ganske mye grunnkunskap hun mangler etter å vært uten sivilisasjon i flere år. Det jeg kanskje mener de mangler i denne serien er flere karakterer. Det er kanskje litt for få karakterere gjennom serien. Uansett så elsker jeg Tituss (han til venstre på bildet), han er så fantastisk.Full House [1987-1995]
Selvfølgelig fortjener denne å være på lista. Jeg vokste opp med denne serien og den vil alltid være i mitt hjerte. Det handler om en mann med tre barn som mister sin kone, så en kompis og onkelen flytter inn for å hjelpe til. Denne serien er så nostalgi som du kan få det til. Klærne, håret og musikken. Herregud så fantastiskt. I tillegg var jeg i San Francisco tidligere i år og fikk se mye fra denne serien. Huset deres, trikken i introen og husene i bakgrunnen på dette bildet. Men for guds skyld hold dere unna Fuller House. Jeg anbefaler den første episoden for det er sykt koselig å se alle sammen i nåtid, men resten er krise.
 

Jeg skrev ikke om Friends denne gangen, men det er en av mine favorittserier. Jeg føler de fleste har nok sett Friends så tenkte det var lite vits. Det jeg savner mest med USA må nok være utvalget deres på Netflix. De hadde min favorittserie It's Always Sunny in Philadelphia f.eks, det har ikke Norge.


Andre serier i denne sjangeren jeg anbefaler:

 • Friends
 • Arrested Development
 • Modern Family
 • Freaks and Geeks
 • Rick and Morty
 • Master of None
 • How I Met Your Mother

5 filmer å se på Netflix | Thriller

Tidligere har jeg tatt for meg sjangeren sci-fi på Netflix, som du kan lese her: 5 filmer å se på Netflix | Sci-fi.
Men denne gangen tenkte jeg skrive om thrillere som Netflix har å tilby. Hvis filmen er gjort riktig, elsker jeg sjangeren thriller. Men det er nok overraskende få thrillere jeg ser om igjen. Jeg er veldig kresen på den sjangeren. Dette er altså filmer funnet under Netflix's egen sjanger, Thriller.
 


Old Boy [2003]
Dette er en koreansk film, men ikke la det stoppe deg! Det er en grunn til at den er øverst på lista. Den handler om en mann som blir løslatt etter å vært holdt til fange i 15 år. Uten forklaring på hvorfor noen gjorde dette mot han drar han på leting etter gjerningsmannen. På veien skjer det veldig mye. Det som gjør denne filmen spesiell er den sykeste plottwisten jeg har opplevd. Skulle ønske jeg kunne glemme filmen å se den på nytt, for herregud så mindfucked jeg ble. Kan jo ikke beskrive noe mer uten å spoile, men jeg lover dere det er verdt det bare pga slutten.
 


Geralds Game [2017]
Enda en roman av Stephen King som har blitt filmatisert. Bare det i seg selv er en grunn til å sjekke den ut. Til tross for at filmen 1922 som er en novelle av Stephen King var skuffende i mine øyne, det er også en Netflixfilm. Filmen handler om et par som prøver krydre sexlivet sitt i en hytte på landet. Dessverre finner hovedpersonen, Jessie, seg i en livsfarlig situasjon når leken går galt. Etter å blitt håndlagt til senga dør ektemannen uventet oppå henne. Så der ligger hun, bundet fast til senga og ingen hjelp i nærheten. Når jeg først leste om denne filmen likte jeg konseptet, men tenkte hvordan kan holde det interessant i 1 timer og 43 min. Vel, jeg fikk svaret ganske fort. De greide det.
 


Memento [2000]
Christopher Nolan, trenger jeg si mer? Ja, jeg får vel det da. IMDb oppsummerer kort og fin "En mann jonglerer jakten etter sin kone's morder og å holde sitt kortsiktige minnetap fra å være et hinder."  Jeg føler dette er en perfekt film for de som liker filmer som Inception, Fight Club, Shutter Island og American Psycho. Dette går under sjangeren krimthriller. Alt i alt en veldig mystisk og forvirrende film på en bra måte.
 


Prisoners [2013]
Denne har jeg ikke sett siden jeg så den på kino, men fyfaen som den fucka med hodet og hjertet mitt. Den handler om to små jenter som forsvinner hvor faren til den ene bestemmer seg for å ta jakten på egenhånd. I tillegg følger vi etterforskerens søk på den skyldige. Dette er en veldig intens film. Du sitter absolutt ikke igjen med en god følelse når du ser denne filmen. Helt ekstremt bra skuespill og syke twister gjør den verdt å se om igjen.
 


House at the end of the street [2012]
Denne er så lenge siden jeg har sett at jeg nesten har glemt, men jeg husker jeg likte den. Ga den 7/10 på IMDb, så kanskje ikke den beste filmen jeg har sett. Men tror jeg må sjekke den ut på nytt siden jeg har glemt hva som faktisk skjer. Kort oppsummert av IMDb "Etter å ha flyttet med sin mor til en liten by, finner en tenåring ut at en ulykke skjedde i huset på slutten av gaten. Ting blir mer kompliserte når hun blir venn med en gutt som var den eneste overlevende av ulykken."  Jeg får utnytte meg av at den ligger på Netflix og se den på nytt.


Jeg ble faktisk litt skuffet av valget på Netflix i denne sjangeren. Jeg vet ikke hvilke filmer jeg savnet, men det er definitivt mange som mangler. Forresten så var ikke 10 Cloverfield Lane i denne sjangeren på Netflix, men jeg mener egentlig det er en grøsserthriller. Så absolutt sjekk den ut også!

 

Andre filmer jeg anbefaler sjekke ut på Netflix i denne sjangeren:

 • P2
 • It Follows
 • Would You Rather
 • The Boy
 • The Gift
 • Hush


Noen andre filmer å anbefale?


4 serier å se på Netflix | Sci-fi

Vanligvis har jeg alltid 5 stykker i disse listene, men helt ærlig så er det kun 4 serier jeg liker i denne sjangeren på Netflix. Det er flere serier som jeg har startet på der, men mest sannsynelig ikke kommer til å fortsette. Rett og slett fordi i denne type sjanger så er det elsk eller hat for min del. Hvis ikke jeg elsker det nok gidder jeg ikke bortkaste 40 - 60 min per episode på det. Sci-fi serier jeg har startet på, men gitt opp som er på Netflix er Orphan Black, Terra Nova, Under the Dome, Doctor Who, Grimm, Falling Skies, Sleepy Hollow og The 100. Det kan hende jeg en dag gir Orphan Black og Grimm enda en sjanse siden jeg falt egentlig bare av på de seriene, så kan anbefales til en viss grad. Men uansett her er de 4 seriene i sjangeren Sci-fi som jeg faktisk elsker.
 


Black Mirror [ 2011 - fortsetter ]

Personlig var jeg veldig sen ut med denne serien. Av en eller annen grunn fikk jeg ikke meg selv til å starte på den, men når jeg endelig fikk ræva i gir så skjønner jeg hvorfor den er så hyped. Hver episode varer rundt 1 time og har totalt forskjellige skuespillere og fortelling. Jeg elsker jo dette konseptet og det som får det til å funke enda bedre er at det er en rød tråd i hver episode. Alle episodene er fremtidsbasert og handler om hvordan teknologien vil ødelegge oss. Ihvertfall sånn jeg tolker det. Ærlig mangler jeg faktisk 2 episoder, men det har litt med at siden det er så lange episoder blir det liksom en minifilm. Så må være i rett humør og klar for å følge med. Jeg skal skjerpe meg og se det ferdig etter Orange is the New Black.
 


Firefly [ 2002 - 2003 ]

Denne serien er jo en kultklassiker elsket verden over. Det ble dessverre kun 1 sesong, men den er fortsatt verdt å sjekke ut. I tillegg er det en film som kom i ettertid for å avslutte serien litt bedre. Denne er også fremtidsbasert og handler om en gjeng i et lite romfartøy som reiser gjennom galaksen hvor det oppstår en del problemer. Etter å ha sett denne serien startet jeg rett på Castle pga Nathan Fillion. Sykt glad for det, elsker Castle.Stranger Things [ 2016 - fortsetter ]

Selvfølgelig må jeg nevne denne fantastiske elskede serien. Den ble vel en hit fra dag én, noe som er veldig forståelig. Selv syns jeg den er bra, men kanskje blitt hyped opp litt for mye. Altså jeg digger serien og gleder meg sykt til sesong 2, men det er ikke min absolutt favoritt innen sjangeren. Poenget er at jeg vil ikke at dere skal bli skuffet når dere ser den, er ofte det skjer med overhyped serier. Hvis de greier få sesong 2 like spennende og en bra oppfølger så kan den fort hoppe opp på lista. Det kan være vanskelig med slike serier, så håper virkelig de får det til. Serien handler om en gutt som forsvinner og en enslig mor som febrilsk prøver å få tak i han. Vennene hans gir heller ikke opp håpet. Er så sykt mye som skjer i denne serien at det er vanskelig å forklare alt. Bare se den.

 


Misfits [ 2009 - 2013 ]

Her har vi enda en "mennesker med superkrefter"-serie, men med en liten vri. Disse folka får nemlig kreftene under en lynstorm mens de gjør samfunnstjeneste. Så de er kanskje ikke de mest typiske menneskene til å få superkrefter. Er nettopp det som gjør det ekstra bra. Det som er litt trist med serien derimot er at den beste karakteren slutta etter andre sesongen. De fikk inn en ny karakter og det funket helt greit. Men i sesong 4 slutta nesten alle de orginale karakterene så da sluttet jeg faktisk å se på det. Litt trist med tanke på hvor godt jeg likte denne serien, de skulle heller bare kansellert den. Uansett så er det verdt å se sesong 1 - 3 i mine øyne. De andre kan jeg ikke si noe om da de ikke eksisterer i mitt hode.

 

Har du sett noen av disse og har du noen andre anbefalinger?
 


Ny TV-serie | Anbefaling


American Crime Story

Tenkte jeg skulle komme med en anbefaling siden jeg har startet på en splitter ny serie. Denne serien er da kalt American Crime Story og for noen av dere høres kanskje denne tittelen litt kjent ut. Ryan Murphy som er en av skaperne av serien American Horror Story er også en av regissørene i denne serien. Men de er ikke lik i det hele tatt. Er selv litt usikker på hvorfor de valgte et så likt navn, da denne serien er basert på faktiske hendelser. Men det de har likt er at American Crime Story også kommer til å være en antologi serie, som vil si at hver sesong kommer til å ha en ny handling og nye karakterer. Noe jeg elsker. Det er en av hovedgrunnene til at jeg ble forelsket i American Horror Story.

Sesong 1 omhandler den berømte O.J Simpson rettsaken og alt rundt det. Alt jeg visste om denne saken var kun referanser fra andre serier og filmer, så jeg googlet litt om det før jeg startet. Jeg tar meg selv i å sjekke fakta underveis også. Jeg skjønner nå hvorfor denne saken ble så berømt, for fysøren så mye drama som skjedde. Spesielt måten O.J ble arrestert på og hva han gjorde rett før. Skal ikke spoile noe om det faktisk er noen som ikke har fått det med seg og kunne tenke seg å se serien. Ekstremt bra skuespill, veldig mye drama og ikke minst sinnsykt spennende! Det er kun kommet ut 4 episoder og jeg gleder meg allerede til neste sesong og hva den kommer til å omhandle. Og for dere som liker Kardashians, så er hele gjengen med da de var små. Skuespillere selvfølgelig, men ser for meg at de som digger den gjengen vil synes det er gøy å se. Det er også med skuespillere som Sarah Paulson [som er med i AHS], Cuba Gooding Jr. [som spiller selveste O.J], John Travolta og David Schwimmer [Ross fra Friends er blitt gammal]. Så virkelig, en sterk anbefaling å sjekke ut!


Som dere ser så har de vært veldig flinke til å finne skuespillere som ligner. Selvfølgelig har hår og sminke avdelingen også gjort en veldig bra jobb.


5 kansellerte TV-serier jeg vil ha tilbake

Nå har jeg virkelig hatt sansen for å skrive om filmer og serier igjen. Skulle ønske jeg var flink til å skrive anmeldelser for da er dette virkelig noe jeg kunne tenkt meg å leve av. Dessverre så har jeg aldri vært flink skriftlig (men blogger forde da vettu), så jeg holder meg heller til å drømme om å kunne jobbe på filmsettet istedet.Wicked City [2015]
Denne ble ikke gitt en sjans engang! Kansellert i America etter å kun ha aired 3 episoder. Det er helt latterlig dårlig gjort for cast og crewet sin del må jeg si. Tydeligvis valgte de å vise Shark Week reruns istedefor. Ah, jeg hater Hollywood. Men likevel vil jeg være en del av det. Hat/elsk forhold på sitt sterkeste. Denne serien hadde Taissa Farmiga, som jeg har hatt den største crush på siden første sesongen av American Horror Story, og Ed Westwick er jo absolutt ikke verst å se på. I tillegg likte jeg ekstremt godt skuespillerprestasjonen hans her, veldig overbevisende. Selv om det ble kun vist 3 episoder i USA så går det fortsatt å finne alle 8 episodene på nettet.Happy Endings [2011 - 2013]
Jeg kommer aldri til å slutte å nevne denne serien, selv om den fikk hele 3 sesonger så hadde den potensiale for så mye mer. Happy Endings hadde så utrolig godt gjennomtenkte karakterer. Hver enkelt karakter er vidt forskjellig, men også så ekstremt like. Jeg kan sette på denne serien flere ganger i året uten å gå lei, noe jeg faktisk gjør. Blir aldri lei av denne gjengen.Freaks and Geeks [1999 - 2000]
En sesong, det var alt denne fantastiske gjengen fikk. Det var visst nok 18 episoder på 44 minutter, men likevel. Denne serien har en ung James Franco, Seth Rogen og min all time love Jason Segel. En gang så jeg den ferdig på to dager og startet på nytt med en gang. Yep, jeg er såppas obsessed. Dessverre så hadde det nok ikke blitt det samme om de startet på en ny sesong nå. Men man kan jo drømme at noen finner opp en tidsmaskin kun for å dra tilbake i tid og lage flere sesonger av denne serien.Firefly [2002 - 2003]

Igjen en serie som kun fikk en sesong. Det morsomme med denne serien er at fansen ble såppas skuffet at de kom med en film i 2005 kalt Serenity for å ihvertfall gi de noe mer. Det de skulle gjort er å startet med en ny sesong, for de hadde garrantert tjent sinnsykt som selvsagt er det viktigste for Hollywood. Det er en såppas stor kult fanbase at folk hadde blitt gæern om de hadde gitt de mer. Jeg er da en av de. Som jeg har skrevet tidligere så var jeg skeptisk til serien Castle, men etter å ha sett Firefly og Nathan Fillion sitt skuespill var det ikke et spørsmål engang.Stalker [2014 - 2015]
Jeg likte veldig godt konseptet med denne serien. En serie som handler om etterforskere som undersøker stalkers, istedefor drap. Jeg syns den rotet seg litt bort i de siste episodene, men jeg ville definitivt fulgt med på en andre sesong.


Andre serier jeg kunne tenkt meg å sett mer av:

- Marry me [2014 - 2015]
- Benched [2014]
- Pushing Daises [2007 - 2009]
- Undeclared [2001 - 2002]
- Zach Stone is gonna be famous [2013]
- Mixology [2013 - 2014]


5 filmer å se på Netflix | Sci-fi

I det siste har jeg nesten ikke sett noen filmer. Det har gått TV-serier i ett sett. Men Netflix har ganske gode utvalg av filmer jeg liker og har allerede sett, derfor tenkte jeg å anbefale filmer i kategorien Science Fiction i dag. Som jeg har sagt tidligere så er komedie min favorittsjanger, men sci-fi er ganske høyt oppe.Interstellar [2014]
Jeg var ganske treg til å se denne filmen siden den er så lang. Jeg må virkelig være i riktig humør for å gidde å se en film i nesten tre timer. Så når jeg endelig satte meg ned for å se den ble jeg virkelig ikke skuffet. Fysøren for en emosjonell film. Jeg satt å hulket de siste ti minuttene av filmen, tror aldri jeg har skreket så mye i ett sett av en film før. I tillegg er fargene og bildene så utrolig vakre å se på.Watchmen [2009]
Enda en film som varer nesten tre timer, men disse flyr forbi! Hvis du liker superheltfilmer er dette en must. Hele stemningen i denne filmen er dyster, noe jeg virkelig liker. Alle superheltene er også sinnsyk kule. Jeg merker hvor dårlig jeg er til å forklare, ender opp med ord som KUL, FRESH, MUST WATCH. Men ja, den er alt dette og jeg anbefaler den virkelig.V for Vendetta [2005]
Denne har jeg sett hver 5 november siden 2011, hvis du har sett den skjønner du hvorfor. Den ble min favorittfilm fra første gang jeg så den. Altså, Natalie Portman skinnet seg for denne filmen, det bør si litt om kvaliteten. Jeg kan ikke starte å beskrive hvorfor jeg elsker V for Vendetta, men karakterene, historien, det visuelle, kameraarbeidet, alt er så utrolig nydelig gjort. Hvis du ikke har sett den så kom igjen a, du har ingen unnskyldning.Star Trek [2009]
Jeg skal innrømme med en gang at jeg er "fake fan". Jeg elsker de nyeste Star Trek filmene, men jeg har aldri hatt noe interesse for serien Star Trek: The Next Generation. Det er rett og slett fordi jeg i utgangspunktet ikke liker eldre filmer og serier enn meg selv. Med mindre jeg vokste opp med det er sannsyneligheten liten for at jeg setter på filmer før 1993, det skal være sagt at det finnes selvfølgelig unntak. Men uansett så elsker jeg de nyeste filmene. Så hvis du av en eller annen grunn ikke har sett de, come on!Godzilla [2014]
Jeg husker når jeg så Godzilla [1998] for noen år siden så satt jeg bare å himlet med øynene. Venninna mi viste den meg siden hun absolutt elsket den, men den falt virkelig ikke i smak hos meg. Når jeg så de skulle lage er remake så ble jeg ganske gira må jeg si. For jeg likte konseptet, bare ikke hvordan den ble gjennomført i forrige film. I tillegg så skulle Aaron Taylor-Johnson spille hovedrollen, så yeah sign me up! Jeg så den på kino med den samme venninna og jeg husker jeg elsket den, men hun var ikke noe fan derimot. Ganske morsomt at vi hadde helt forskjellig smak i disse filmene når vi vanligvis liker de samme filmene/seriene. Men hver sin smak. Jeg vil ihvertfall anbefale denne!


Andre filmer jeg også anbefaler:

- Iron Man 1 - 2
- Transformers
- Gamer
- Lockout
TV-serier å følge med på nå

Ja, nå er det høytid for TV-serier. De siste to månedene har jeg sett alt av Supernatural, men har selvfølgelig fulgt med på seriene mine likevel. Derfor tenkte jeg å lage en liste av hvilke serier jeg anbefaler for øyeblikket. Dette er da serier som kommer ut med nye episoder hver uke akkurat nå.It's Always Sunny in Philadelphia [ Sesong 11 ]
Som jeg har sagt tidligere så er dette min all time favoritt tv-komedie. Det kjipe med denne serien er at det kun kommer en sesong hvert år. Vanlige komedier kommer som oftest ut med to sesonger per år, så jeg syns ventetiden blir så sykt lenge. Men nå kommer det ut ihvertfall! Hittil må jeg være ærlig om at jeg er litt skeptisk på denne sesongen. De to siste episodene som har kommet ut var ikke mine favoritter, så håper de løfter seg opp igjen. Første episoden elsket jeg derimot. Så jeg er sikker på at dette blir en bra sesong uansett. Hvis dere vil ha noe å sammenligne denne serien med så er den blitt kalt "Seinfield on crack", så jeg lover dere at den er genial. Dette er den 11 sesongen så det er bare å hive seg rundt!Shameless [ Sesong 6 ]
Dette er den sjette sesongen og jeg elsker den hittil. Jeg syns forrige sesong var ganske meehh, men denne derimot er råbra! Serien handler om familien Gallagher som kanskje er definisjonen på "white trash". Haha, nei jeg aner egentlig ikke hva definisjonen er, men denne gjengen er noe for seg selv. Denne serien drar ting veldig langt. Det er en god del nakenhet og sexscener så bare vær forberedt på det. Sjangeren er drama og selv om jeg ikke er noe fan av den sjangeren så syns jeg denne skiller seg ut. De får deg virkelig til å føle ting. Det er flere karakterer jeg virkelig hatet i starten, men etter som sesongene har gått så finner man ut at alle i denne serien har problemer så man får forståelse. Uansett, en veldig bra serie med sterke karakterer!


New Girl [ Sesong 5 ]
Altså hvem har ikke hørt om New Girl, hvem elsker vel ikke New Girl? Jeg har vært en fan av denne siden starten da jeg forelsket meg i hver og en karakter. Det beste med denne serien er også at det har kommet ut 5 sesonger og jeg elsker hver eneste en av de. De får meg alltid til å le, så det er aldri noe bom for meg. Denne sesongen er intet unntak. Det eneste kjipe er at Zoey Deschanel som spiller Jess Day er borte i 5 episoder siden hun var gravid under innspillingen og måte da selvfølgelig føde. Så selv om jeg savner henne i disse episodene så syns jeg fortsatt det fungerer. De har fått inn bra gjestekarakterer som hjelper å fylle Jess rare karakter. Så uansett vil jeg anbefale å følge med på denne sesongen!Workaholics [ Sesong 6 ]
Vil du se en serie om tre voksne menn som oppfører seg som om de er 18 år? Da er denne serien for deg. Hittil har jeg likt alle episodene i denne sesongen veldig godt. De er veldig flinke til å dra ting for langt, noe jeg alltid er en fan av. I første episoden er faktisk Liam Hemswoth med i en gjesterolle! Hvis du liker It's Always Sunny in Philadelphia så er sjansen veldig stor for at du vil like denne serien. I tillegg bare se på Blake Anderson (venstre)! Er ikke det en nydelig mann så vet ikke jeg ass.Castle [ Sesong 8 ]
Jeg husker jeg var veldig skeptisk til Castle da det startet å gå på TV Norge. Det hele snudde seg da jeg så serien Firefly hvor Nathan Fillion (Richard Castle) spiller i som ung. Jeg elsket serien og skuespillet hans. Så da måtte jeg se alt av Castle med en eneste gang og det ble fort en favoritt. Jeg utviklet jo også en giga crush på Kate Becket (Stana Katic). I virkeligheten kan hun snakke 7 språk flytende! Så man sitter jo bare å shipper karakterene deres sammen. Denne serien har humor, drama, spenning, ja alt av det man kunne ønske seg. Denne sesongen er ikke noe unntak. Jeg er så glad for at de fortsatt greier å gjøre ting spennede til tross for at dette er sesong 8. Det er så mange serier som bare går nedover jo flere sesonger som kommer, men ikke denne! Så for all del watch it all.


Andre serier som også er verdt å sjekke ut nå:

- Brooklyn Nine-Nine
- Fresh Off the Boat
- Portlandia
- Mordern Family
- Supernatural
- Bob's Burgers
Fantastisk app for tv-serie elskere

Siden jeg nylig la ut et innlegg om serier tenkte jeg å fortelle om min favorittapp, som da heter TVshow Time. Denne appen består av å følge alle seriene man har sett/ fortsatt ser på og krysse av hvilke episoder. Den er super til å holde styr på seriene du følger med på hvis du ser mange på en gang. I tillegg står det hvor mange dager til neste episode kommer ut av hver enkelt serie. Hvis du ikke har lyst til å laste ned appen så har de en nettside også hvor du kan gjøre akkurat det samme.


Her kan man se akkurat hvor lenge det er til neste episode kommer ut. Dette er i hovedsak når det kommer ut i USA og som oftest blir det sendt der rundt klokken 3-4 på natta her i Norge. Derfor kan jeg laste ned alt når jeg våkner dagen etter. (Dette er screenshot fra macen)Bilde 1: Under hver serie man følger kommer det også opp en linje som enten er grønn om man har sett alt eller gul om man fortsatt har igjen, i tillegg ser man på hvor lang streken er om hvor langt man er kommet i serien
Bilde 2: Når man trykker på en serie kommer det opp samme konsept med strekene og man kan se hvor mange episoder per sesong man har sett
Bilde 1: Her er appens versjon av å vise når neste episode kommer ut
Bilde 2: I tillegg kan man følge venner og sammenligne hvem som har sett mest. Ja, ikke for å skryte men jeg er på topp seff heheDette er også en litt morsom ting man kan se på nettsiden deres. Tydeligvis var januar og november to sterke måneder for nye serier for meg, heh. Begynte endelig å se The Office (US) i november da, så det er vel en stor grunn.
I tillegg kan man også se hvilke sjangre man ser mest, min er da selvfølgelig komedie.


Så ja dette er bare en anbefaling for dere der ute som er like glad i å holde styr på tv-serier som jeg er. Denne er en blessing for folk som ser flere serier samtidlig eller hvis det er flere måneders siden sist jeg så på en serie og ikke husker hvor jeg glapp. Med denne appen er det jo umulig å glemme så lenge man husker å huke av hver episode man har sett. Dessuten står det handlingen på hver og en episode så om man har glemt å huke av kan man lese handlingen og se om man kjenner igjen episoden.

Her er da linken til nettsiden TV Showtime


Noen andre freaks som elsker denne appen like mye som meg?


Topp 10 favoritt TV-serier | Komedie

Jeg lagde en liste for en stund siden over mine all time favoritt tv-serier, men tenkte jeg skulle lage en mer sjangerbasert liste denne gangen. Derfor starter jeg med min foretrukket sjanger, komedie. Jeg ser mest på komedie, både filmer og serier. Når det blir gjort riktig er det komedier som underholder meg aller mest. Liste over mine favoritt filmkomedier kan du finne her. Tenkte også at jeg skulle lage denne listen litt lengre da det er så mange å velge mellom. En heads up, jeg liker best nyere komedie så ikke forvent Home Improvement, The Brady Bunch, Alf, M*A*S*H, Cheers eller lignende.It's Always Sunny in Philadelphia [ 2005 - Continued ]
Ja, denne kommer alltid til å være min favoritt. Fikk sesong 1 og 2 i bursdagsgave for lenge siden av kusinen min og herregud så takknemlig jeg er for det! De har akkurat min humor, tar ting alt for langt og er bare generelt gærne. Det har blitt sagt, og jeg syns det er ganske nøyaktig, at de er "like Friends on crack". De er en dysfunksjonell gjeng som aldri lærer og det er helt perfekt. Er så lei av at alle filmer/serier skal ha en lærepenge og bla bla. No, fuck that. Alle karakterene er helt perfekte og det er faktisk ingenting å klage på. Så for all del, se det nå! Sesong 11 starter om 12 dager og jeg gleder meg noe sinnsykt.


 
Parks and Recreation [ 2009 - 2015 ]
Dette er nok en komedie som treffer min humor perfekt. Det jeg liker mest med denne serien er hvor bra gjennomtenkt hver enkelt karakter er. Det er ikke ofte man finner en serie som ikke har én drittkarakter man hater! De karakterene man hater her, hater man med kjærlighet. Hovedpersonen er i hovedsak Leslie Knope, spilt av Amy Poehler, men de andre er akkurat like viktige. Dette er bare en gryte av perfekte skuespillere. Dessverre kom siste sesongen ut i år, men jeg har allerede sett hele serien på nytt og kommer garantert til å gjøre det årlig. Hvis du liker The Office er dette en serie for deg.


 
Happy Endings [ 2011 - 2013 ]
Igjen må jeg gråte over at denne serien sluttet alt for tidlig. Her er enda et eksempel på hvor viktig det er med gjennomtenkte karakterer. Hver enkelt karakter er vidt forskjellig, men også så ekstremt like. Disse minner meg egentlig om gjengen i It's Always Sunny in Philadelphia bare rikere og hakket bedre moraler.


FRIENDS -- Season 2 -- Pictured: (l-r) Matthew Perry as Chandler Bing, Jennifer Aniston as Rachel Green, David Schwimmer as Ross Geller, Courteney Cox as Monica Geller, Matt LeBlanc as Joey Tribbiani, Lisa Kudrow as Phoebe Buffay -- Photo by: NBCU Photo Bank
Friends [ 1994 - 2004 ]
Trenger jeg egentlig skrive noe her. Hvem har vel ikke sett Friends, hvem elsker vel ikke Friends av alt sitt hjerte? Denne serien har jeg sett helt latterlig mange ganger, går den på TV'en så sitter jeg og ser på. Denne er en perfekt feel-good serie, spesielt hvis noen savner 90-tallet slik jeg gjør.

 


New Girl [ 2011 - Continued ]
Jess er alt jeg vil være. Hun er ekstremt sær og vidunderlig morsom. All I aspire to be. Dessuten bor hun med de kuleste gutta og har alltid sin bestevenn ved sin side. Alle karakterene går så fint sammen og alle har hver sine sterke og svake side. Den svake siden er den som oftest kommer frem.

 


Fresh off the boat [ 2015 - Continued ]
Denne ble en favoritt fra første episode. Det handler om en familie som flytter fra Chinatown i Washington DC til Orlando, Florida. Familien eller nærmere sagt faren vil prøve seg på "the american dream" og åpner derfor en restaurant med cowboy tema. Serien foregår på 90-tallet og tar for seg familien sin ferd i å tilpasse seg varme Orlando. Jessica, som spiller mor, er definitivt min favoritt. Hun har alltid de beste kommentarene og setter spørsmålstegn ved alt.

 


Unbreakable Kimmy Smith [ 2015 - Continued ]
Så første sesong på én dag da den kom ut på Netflix, det er det farlige med Netflix serier. Men det var av god grunn at denne serien gikk forbi på ett sekund. Jeg føler jeg gjentar meg selv hele tiden når jeg sier at karakterene er så gjennomtenkte, men det er fordi i alle serier jeg liker så er det alltid den sterkeste siden. Kjemien mellom karakterene er så sykt viktig og igjen i denne serien greier de det helt perfekt. Serien handler om en gjeng som blir reddet fra en kult hvor de har blitt innesteng i en bunker i mange år. En av disse er Kimmy Smith som vi får se komme tilbake til virkeligheten og tilpasser seg det virkelig liv igjen. Hun er latterlig optimistisk og en magnet til å finne merkelige karakterer. Jeg har allerede sett serien om igjen og gleder meg til ny sesong.

 


Portlandia [ 2011 - Continued ]
Dette er en serie som jeg føler skiller seg litt ut. Som det beskrives på IMDb "A sketch-comedy series that parodies life in Portland, Oregon". Så denne serien går jeg ikke lei av, det er nye karakterer hver episode som spilles av Carrie Brownstein og Fred Armisen. Noen ganger får vi også se gjennsyn av visse karakterer. Man vet aldri hva man kan forvente seg og noen ganger går de til merkelige lengder. Så hva er det å ikke like! I tillegg spiller Kyle MacLachlan borgemester i en del episoder og han er helt hysterisk morsom.

 


Community [ 2009 - 2015 ]
Dette er en serie som er rart å skrive om i 2015. Hadde jeg skulle skrevet noe om den i 2013 ville jeg vel kun hatt positive ting å si. Men det som skjer i mange serier skjedde også i denne. To hovedkarakterer sluttet serien. Det ble jo også en til som sluttet litt senere. Jeg skal ikke si hvem som slutter, men når man har en stor gjeng som hovedkarakterer så kan det likevel gå videre. Denne serien var en av de som jeg syntes funket til en viss grad de siste sesongene også. Det var egentlig bare én av karakterene som sluttet jeg brydde meg om, de andre to hadde egentlig ikke så my å si for meg. Altså de som har sett den vil skjønne og de som ikke har sett den burde starte. For uansett om det ble litt kluss på slutten så er det en veldig bra serie! Jeg liker serier med mange karakterer, for da er det så mange historier å følge. Aldri et kjedelig øyeblikk. Og Abed er grunn nok i seg selv til å se det.

 


Bob's Burgers [ 2011 - Continued ]
Til slutt så velger jeg en tegneserie. Denne serien er rettet mot ungdom/voksne vil jeg si, barn kan helt klart også se det. Jeg syns det er så få tegneserier som er rettet mot voksne som ikke inneholder mye sex, grovt språk, osv. Men denne har kun en liten grov spøk fra Linda en gang i blandt. Så dette er ren, men likevel morsom humor folkens! Her får vi innblikk i livet til en familie som driver en burger restaurant. Vi får se tenåringsproblemer fra Tina, et realt innblikk på hvordan ekteskap egentlig fungerer og barn som gjør alt for å ha det så morsomt som mulig.

 
Andre komedier som jeg elsker, men ikke kom med på topp 10 er The Office (US), Arrested Development, 30 Rock, Workaholics, Brooklyn Nine-Nine og Modern Family.

Der har dere min liste av topp 10 favoritt TV-serier i sjangeren komedie. Noe alle disse seriene har til felles (med unntak av Friends) er at de ikke har et såkalt "live audience". For er det noe jeg misliker når jeg ser på serier er det å høre random folk klappe og le seg ihjel hver eneste punch line. Som er som oftest hvert 5 sekund i serier som The Big Bang Theory og 2 Broke Girls. Jeg ler sjeldent høyt når jeg syns noe er gøy i en tv-serie, så vil ihvertfall ikke bli "tvunget" til å le av andre. Sitter faktisk å ser på 2 Broke Girls nå (har gått tom for komedier, så er desperat) og jeg blir så sliten av å høre "HAHAHA" "AWW" *klapp, klapp* og hver gang Sophie kommer inn døren "WOOOOOH". Jeg skjønner ikke hvorfor live audience er en greie i nyere serier, veldig få serier blir faktisk spilt inn live og uansett så gir ikke reaksjonene samme effekt lengre som det gjorde før. Jeg er team "få bort latter i hverdagen!" og "jeg ler når jeg vil!". Nok om det.
Jeg elsker å se på serier så jeg kommer garantert til å lage flere slike lister etterhvert i andre kategorier. Alle har jo forskjellig smak i humor, så jeg foventer ikke at alle vil elske disse like mye som meg.

Jeg elsker å utforske nye serier, så hvilke tv-serie i sjangeren komedie er din favoritt?Topp 5 favoritt tegnefilmer

Okei, denne var vanskelig. Jeg ser ikke så veldig mye på nye tegnefilmer, men ser ofte igjen de jeg vokste opp med i barndommen. Jeg er veldig glad i Disney, men i hovedsak Disney 2004 eller eldre. De jeg har sett som har kommet ut etter har jeg enten ikke vært stor fan av eller ikke likt måten de har blitt tegnet på. Ta Frozen f.eks eller Tangled, liker ikke de store øynene, små munnene, store hodene, osv. Men igjen, de Disney filmene jeg liker er i hovedsak dyr som spiller rollene.


The Lion King [1994]
Mor fortalte meg at da jeg var liten hadde vi denne på VHS, jeg så den så ofte at til slutt ble den ødelagt. Så jeg lar det si sitt. Det er utrolig hvor triste noen barnefilmer faktisk er. Jeg pleide å gråte av den når jeg var mindre, og for en uke siden så jeg den igjen. Jeg gråt selvsagt. Løvenes konge er så fantastisk fin og morsom og søt. Jeg var også den som hatet Scar for det han gjorde, men jeg synes han var så kul med det arret sitt. I tillegg var jeg veldig fan av Timon og Pumba da jeg var mindre, så jeg husker jeg så mye på deres filmer og slikt. Oppfølgeren liker jeg også veldig godt, heldigvis.


Toy Story [1995]
Som ett 90-talls barn så er jo dette det minste å forvente. Jeg har fortsatt denne på VHS og dvd selvfølgelig. Jeg syntes alltid denne var litt skummel til tider, og da mener jeg selvfølgelig når de besøker naboen Sid. Han vil alltid være en av de slemmeste karakterene i tegnefilmverden. Jeg elsket jo også oppfølgeren og når nummer 3 kom på kino satt jeg å grein som en liten unge i salen. Har liksom "fulgt" disse siden barndommen og nå når Andy hadde vokst opp slik som meg så stakk det litt i hjertet.


Spirited Away [2001]
Denne så jeg faktisk i går, derfor jeg tenkte på å lage denne listen. Jeg hadde da ei venninne som viste meg manga/anime verden. Dette var vel den eneste anime filmen jeg så, manga derimot ble jeg sykt hekta på. Har fortsatt en hel eske full av mangabøker som Love Hina, Dragonball og One Piece. Men den gang da. Som sagt så ble jo denne filmen også en del av barndommen min. Og jeg er takknemlig for det. Jeg husker jeg syns denne var helt forferdelig skummel, men på en fin måte. Heksen og denne skapningen på bilde gir meg fortsatt frysninger. Jeg syns dette er en fin film å vise unge barn, for fantasien her er jo helt fantastisk. Det er så mange rare skapninger og uttrykk. Og ikke minst så er den jo japansk, så en fin øvelse å lære seg å lese tekst. Jeg vet den nettopp har kommet på kino med norsk dub, men nei herregud. Jeg nekter å la det norske språket ødelegge denne.


Alice in Wonderland [1951]
Ikke det beste bildet, men la gå. Enda en fantastisk rar og fin tegnefilm, det er som oftest de som er best. Denne filmen syns jeg egentlig er litt mørk, det er litt dyster stemning og ikke like mye "Ha-Ha" punkt som det er i de nyere disney filmer. Jeg syns egentlig alle de gamle disney filmene hadde dette preget, noe jeg liker. For nå for tiden blir ting "dummet ned" for barna. Med sang og wihu alt blir bra snart stemning. Selv om de ikke forstår alt like godt som oss voksne så syns jeg fortsatt det blir for dumt med ting som Dora the Explorer eller Handy Manny. Men det er min mening. Tilbake til saken, denne filmen er kjempesøt og alle burde se den, wiih.


Monsters, Inc [2001]
Wow, det var vanskelig å velge hvilken film den siste skulle være. Men det måtte jo selvfølgelig bli Monsters, Inc. Filmen er jo så skjønn og koselig og igjen ganske full av fantasi. Tror det var viktig for meg at filmene ikke bare handlet om typiske ting som faktisk kunne skjedd i virkeligheten. For jeg liker jo denne filmen like godt fortsatt som første gang jeg så den. Karakterene er så klumsete og morsomme, det er jo litt den humoren jeg har fortsatt også.

Som dere kanskje ser så har jeg aldri vært noe spesiell fan av slike prinsessefilmer. De eneste jeg liker av Disney prinsessene er vel Mulan og Pocahontas. Også likte jeg faktisk Tornerose, men det var spesielt fordi den er egentlig litt dyster film den også. Vil også nevne filmene 101 Dalmatinere [1961], A Bugs Life [1998] og Hercules [1997].


Topp 5 favoritt komedier

Jeg tenkte jeg kunne skrive om mine topp 5 favorittfilmer siden jeg nylig skrev om seriene jeg likte. Siden jeg liker veldig mange sjangre, tenkte jeg å fokusere på komedie denne gangen. Dette er helt klart min favorittsjanger. Det er noen krav for å komme opp på denne lista. Først og fremst så må jeg minst ha sett filmen ihvertfall 4 ganger før den kommer seg så høyt opp.I Love You, Man [2009]
Dette må vel ha vært en av mine favorittfilmer siden jeg så den i 2009. Denne filmen er helt klart den jeg har sett flest ganger av alle filmer. Jeg går aldri lei av Paul Rudd og Jason Segel. De er jo generelt perfekte. Dette er også en film som virkelig setter fokus på hvor viktig bromance er. Det handler om Peter Klaven som forlover seg, men så kommer det store spørsmålet. Hvem skal være hans "best man"? Han har alltid vært en kjærestemann, så han har få kompiser. Derfor må han lete etter en kompis han kommer overens med og som kan etterhvert bli hans best man. Jeg er jo helt forelsket i Jason Segel så jeg kan vel aldri få nok av han. Bare se han i serien "Freaks and Geeks", oh yummy. I need to contain myself. Drømmen min er å en dag jobbe på samme film som han, åherregud jeg hadde falt om.


Year One
[2009]
Her er det igjen en herlig gjeng med skuespillere. De som må nevnes er ihvertfall Jack Black, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Olicia Wilde, osv.. Denne filmen går helt tilbake til år 1. Det handler om Zed og Oh som blir utvist av sin tribe og må derfor ferdes alene ute i verden de trodde var flat. På veien møter de mange spesielle mennesker med hver sine tradisjoner. Denne filmen treffer ihvertfall min humor perfekt, som da kan kalles litt barnslig til tider.


This Is The End
[2013]
Jeg må nesten si det igjen at her er det så mange utrolige bra skuespillere at jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på det. Denne filmen handler verdens undergang, ganske åpenbar tittel. Alle skuespillerne spiller seg selv, noe jeg syns er kjempekult. Den gjengen dere ser på bildet overlever det som skjer der ute ved å holde seg innendørs i det store huset til James Franco. Det oppstår jo selvfølgelig konflikter og alle er ikke like glad i hverandre. Hele denne filmen er gull verdt og tar ting til et nytt nivå.


(500) Days of Summer
[2009]
Jeg vet ikke helt hva det er med årstallet 2009, men jeg liker det! Så mange bra komedier på ett år. Dette er jo en romantisk komedie, noe jeg sjeldent liker å se på. Men denne filmen funker helt sinnsykt bra. For det første er jo hovedpersonen Joseph Gordon-Levitt, noe som får være grunn nok i seg selv å se den. Men hele filmen er så fin og litt deprimerende. Mange følelser ute å går her. Noe jeg må si jeg setter meg dypt inn i. Jeg gråter sjeldent for ting som skjer "in real life", men filmer/serier kan få meg til å grine som en liten baby. Det handler om Summer som ikke tror på ekte kjærlighet og Tom som forelsker seg i henne. Hovedpersonen er Tom og man får se hvordan det er å elske noen som aldri helt greier å gjengi det. Jeg må bare få sagt det, karakteren Tom er drømmekjæresten. Alt han mener og gjør er helt perfekt.


Horrible Bosses
[2011]
Jeg er alt for glad i mannlige skuespillere. Derfor er elsker jeg jo selvfølgelig også disse gutta. Filmen handler om tre menn som hater sjefene sine, derfor planlegger de å drepe de. Som dere ser på de så har de ikke mye erfaring på dette tema. De søker hjelp av Motherfucker Jones til å finne ut hvordan de skal gjøre hvert av drapene. Ting går jo selvfølgelig ikke som planlagt og de setter seg bare mer og mer i knipe.

Jeg lover at hvis du liker én av disse filmene, vil du garantert like alle. Den eneste som kanskje skiller seg litt ut er vel (500) Days of Summer. Men dette er ihvertfall filmer som jeg kan se på når som helst uten å gå lei. Sist, men ikke minst så må jeg jo spørre, har du en favorittkomedie?


Topp 5 favorittserier

Okei, la oss snakke om serier. Tv-serier er noe av det beste som finnes. Det er i hovedsak bedre enn filmer da det varer mye lengre. Men ikke misforstå meg nå, filmer og serier kan jo ikke sammenlignes da det er to forskjellige konsept. Men lets get back on track. Jeg ser veldig mye på forskjellige serier. De jeg liker best er innenfor sjangeren komedie. Ellers liker jeg også serier som varer 40 min per episode, som oftest er disse seriene i sjangerene drama, thriller, osv. Her er en liste av mine favoritt serier of all time.


It's Always Sunny in Philadelphia [ 2005 - Continued]
Min favorittserie siden 2010. Fikk sesong 1 og 2 i bursdagsgave av kusinen min og herregud så takknemlig jeg er for det! De har akkurat min humor, tar ting alt for langt og er bare generelt gærne. Det har blitt sagt, og jeg syns det er ganske nøyaktig, at de er "like Friends on crack". De er en perfekt gjeng som aldri lærer og det er helt perfekt. Er så lei av at alle filmer/serier skal ha en lærepenge og bla bla. No, fuck that. Alle karakterene er helt perfekte og det er faktisk ingenting å klage på. Så for all del, se det nå! Sesong 10 holder på å komme ut nå. Ja, det finnes faktisk hele 10 sesonger! Håper det fortsetter foralltid.American Horror Story
[ 2011 - Continued ]
Dette har vært den andre favorittserien min siden det startet i 2011. Jeg husker jeg så episodene som kom ut hver uke og grugledet meg til hver gang. Dette var den første serien som jeg faktisk syns var skummel. Da snakker jeg hovedsaklig om sesong 1, som er min absolutt favoritt. Har vel sett den ihvertfall 3 ganger til sammen. Det som er med denne serien er jo at for hver sesong så er det ett nytt konsept, sted og karakterer. De bruker ofte de samme skuespillerne, noe jeg digger! Jeg skrev til og med særoppgave på denne serien. Jeg vil jo bli kameraoperatør i filmer/serier, og dette hadde jo vært the ultimate dream å jobbe med. Kameraarbeidet i hele denne serien er så perfekt at jeg har ikke ord.Parks and Recreation [ 2009 - 2015 ]
Dette er nok en komedie som treffer min humor perfekt. Det jeg liker mest med denne serien er at det er veldig mange forskjellige karakterer og alle er helt perfekte på hver sin måte. Det er ikke ofte man finner en serie som ikke har én drittkarakter man hater! De karakterene man hater her, hater man med kjærlighet. Hovedpersonen er i hovedsak Leslie Knope, spilt av Amy Poehler, men de andre er akkurat like viktige. Dette er bare en gryte av perfekte skuespillere. Dessverre holder siste sesongen på å komme ut nå, men man kan jo alltids se serien om igjen.Workaholics [ 2011 - Continued ]
Disse gutta er som 18-åringer i voksne menn's kropper. Okei, det blir rart å skrive. For hallo se på de, de ser jo ut som 21-åringer. De oppfører seg som de går på college fortsatt, men egentlig så jobber de med telefonsalg. Selvfølgelig så bor de sammen og jobber sammen. Jeg har jo selvfølgelig den største crushen på Blake Anderson, han til høyre. Just look at that beautiful hair! Hvis du ikke har forstått det så er dette enda en humorserie. De alle tre er gærne på alle måter og finner på mye dritt hele tiden.Happy Endings [ 2011 - 2013 ]
Dette er en av de seriene som sluttet alt for tidlig. Jeg er ganske knust over det, fordi denne gjengen var ganske perfekte. Jeg tror grunnen til at jeg liker alle de komediene jeg har nevnt er at karakterene er så bra gjennomtenkt. Fordi jeg sier igjen at denne serien har helt perfekte karakterer. Max Blum, han helt til høyre, er definitivt min favoritt. He gay, he weird, he supermean, love it. Jeg så nylig hele serien på nytt igjen og det er så sykt trist å vite at det aldri kommer mer.


Dette var seriene jeg kommer til å nevne for denne gang. Men jeg har så sykt mange andre serier jeg ser på og liker så jeg lover å anbefale flere. Hvis du vil vite mine ultimate favorites akkurat nå, så kan du trykke her. Da kommer du til en liste jeg har laget på IMDb med seriene jeg har sett og anbefaler. Foreløpig ligger det bare 34 serier der, men det kommer vel flere etterhvert.

Sist men ikke minst så har jeg ett spørsmål til dere. Hva er deres favorittserie?
Kanskje det kommer noen bra jeg ikke har sett [doubt it]Tanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow