hitsOppdatering ang søkeprosessenTenkte jeg skulle oppdatere på søknadsprosessen min hos Disney. Jeg hadde jo håpet på å få dato i Juni fordi da har det gått 15 måneder siden jeg var ferdig fra forrige program, som er pågrevd pga visumet. Dessverre fikk jeg 27 august istedet. Det er jo sykt typisk min uflaks når det gjelder Disney, alt blir bare rot og tull. Jeg sendte desperat mail til de og spurte om det var mulighet til å få tidligere dato.

Svaret jeg fikk var:


Så jeg har en sjans om noen takker nei til tilbudet. Som kan jo godt skje, men med min uflaks så blir jeg stuck med datoen her. Så om noen av dere som skal i sommer leser dette, please gi meg datoen deres. Vi kan bytte! Haha.

Sett bort ifra at jeg ikke er fornøyd med datoen så skal jeg tilbake og det er jeg jo glad for! Jeg savner USA, varmen, livet det borte. Gleder meg til å kunne bade når enn jeg måtte føle for det, dra på kino annenhver dag, spise på restauranter unødvendig ofte og reise så mye som mulig. Jeg har vært så stressa i hele dag fordi planen min har gått rundt at jeg skal reise i juni, men jeg skal greie å vente to måneder ekstra. Så lenge jeg får dratt tilbake er jeg fornøyd altså!


Spørsmålsrunde om jobben i Disney World

Jeg tenkte kanskje lage en video hvor jeg svarer på alle spørsmålene dere har angående jobben i Orlando. Innlegget mitt om søkeprosessen blir fortsatt besøkt flere ganger daglig, så folk virker jo veldig interessert.

Så om dere har noe spørsmål, kjør på i kommentarfeltet!
Here we go again DisneyDa har jeg søkt andre program i Disney, hehe. Jeg får jo ikke kommet inn før det har gått 15 måneder etter forrige program uansett, men søkeprosessen er så lang så hvorfor ikke få den unnagjort. Legg merke til at de kaller meg Tanjey i mailen. Det ble et kallenavn under forrige Disneyprogram og jeg syns det er sykt gøy hvis folk faktisk tror det er sånn jeg vil navnet mitt skal sies. Kanskje jeg kan få det på navneskiltet mitt.

 


13 måneder i USA

Jeg merker jo at alle Disney relaterte innleggene her på nettsiden er de mest klikket på. Nå har jeg jo vært hjemme i én måned etter å ha bodd i USA i 13 måneder. Derfor tenkte jeg kanskje lage et lite innlegg om tankene rundt Disney og hva jeg sitter igjen med etterpå. Om dere har noe spørsmål så er det meste svart på i disse forskjellige innleggene:


I tillegg er det mer info under kategorien "Disney World" som er lenket på banneren øverst på nettsiden.Hva skjer videre
Så ja, nå sitter jeg her i kalde Norge og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har så sykt mange tanker på hva som skal skje nå, men vet ikke helt hvordan starte. Jeg vil, nei jeg skal, til Asia i år. Japan er første reisemål, men jeg har også veldig lyst å besøke roommaten min i Hong Kong så vi får se om jeg tar begge to i en sleng. Jeg vil ikke bli boende i Trondheim heller. Det mest realistiske målet er jo Oslo, men drømmer om London eller California etterhvert. Oslo må det nok bli først uansett. Egentlig vil jeg finne et annet type program som dette i et annet land og reise igjen. Samtidlig er det godt å være hjemme igjen. Så jeg tror nok jeg blir værende her en stund nå. Jeg må jo ikke flytte til et land for å besøke det. Så mange planer, så liten tid. Det å flytte til Orlando og jobbe i Disney har virkelig hjulpet meg å få ræva i gir. Jeg hadde ikke vært utenfor Europa før jeg flytta dit. Jeg kjenner på reisefeberen etter dette året.

Savnet
Ja, jeg trodde jo aldri jeg skulle savne Orlando og Disney. Men sånn blir det bare når det er over. Man vet ikke hva man har før det er over. Det kan sammenlignes med folkehøgskole vil jeg påstå, bare at man bytter ut skole med jobb. Som er enda bedre for da tjener man penger i tillegg. Man bor sammen, jobber sammen, lever sammen og ingen andre er tilgjengelig kl 3 på natta. Disneybobla som det kalles. Den er fin, men farlig. Det verste med å reise hjem er jo at det er folk som også blir værende der og de man reiser hjem med bor spredt utover Norge. Alle har egne liv her hjemme.

Hvor flott er ikke Norge
Jeg har aldri satt så stor pris på Norge som etter jeg kom hjem. Den flotte naturen, matbutikkene, vannet i springen, til og med luften. Det jeg har savnet mest har helt klart vært maten i matbutikkene. Mitt kjære Superbrød fra Coop, rødbettesalat, Tine melk, godteriet, gryterettposene til og med frokostblandingene. Ja, jeg trodde de skulle ha bedre frokostblandinger i USA, men de har bare bedre utvalg. Jeg fant meg én jeg likte og kjøpte kun den, helt til den gikk ut av produksjon. Ja, det var Kung Fu Panda 3 ; Limited edition, så den måtte jo ut av produksjon etterhvert. Uff, jeg savner den. Jeg fant heldigvis en ny favoritt som jeg hadde spist før da jeg var i England. Krave. Så jeg overlevde til slutt. First world problems, I'll shut up.


Arbeidsvilkår
Nå sitter jeg jo her å tenker at jeg savner det helt sykt mye allerede, men nå glemmer jeg jo helt klart det negative. Jobben. Altså, don't get me wrong. Det er ikke den verste jobben i verden. Men arbeidsvilkårene rundt det at dette er fuckings Disney World og vi er ikke mennesker, vi er roboter som er lykkelige hele tiden. Ja, det savner jeg jo ikke akkurat da. Jeg jobbet i food and beverage. I tillegg til det så er det to andre avdelinger vi norske kan jobbe i, riden og merchandise. Jeg søkte jo egentlig merch, men kom heller inn i food. Helt ærlig så er jeg overlykkelig over det. Menneskene jeg jobbet med gjorde hele oppholdet ti ganger bedre. I tillegg så ble jeg servitør etter 5 måneder så luselønna på 9 dollar i timen økte betraktelig takket være tipsen. Det har gjort til at jeg har kunnet reist i løpet av oppholdet, reise rundt i USA en hel måned etterpå og i tillegg sitte igjen med en god sum i sparekontoen.

Selve jobben
Sier det på forhånd, ingen av disse navnene gir mening for andre, men dette blir det kalt så håper forklaringen gir mening. Kort fortalt så er det to roller i food; seatere og servitører. Man starter først som seater. Der har man en hel del forskjellige roller og oppgaver. Man kan stå ute i beercart og selge øl, potetgull og is til folk. Man kan jobbe i bakeren hvor man enten står i kassen eller gir folk det de peker på og passer på å fylle opp disken så alt ser bra ut. Og til slutt så har man restauranten. Hvor man kan være supergreeter, som vil si å rope opp navnet til familien som skal inn og få de inn i prinsessekøen. Så kommer seater hvor man tar de i mot etter de har sett prinsessen og følger de til bordet de skal sitte. Og til slutt så er det bøsser, som vil si å rydde av og dekke på bordet til nye gjester. I tillegg til alt dette så er det to "premium"roller. Det vil si at du velger selv om du vil bli lært opp til det. En er greeter som er de første som tar i mot kundene og passer på at de blir sjekket inn gjennom ipad'en sin. Det kommer da opp til assignor som går rundt i restauranten og finner ledige bord til de.

Det ble en lang forklaring siden det er ganske mange roller som seatere. Men etter å ha vært seater en viss periode så får man bli servitør. Da er det kun én rolle og to forskjellige arbeidstider. Det blir lengre dager og hardere arbeid, men for den summen man tjener så veier det opp voldsomt. Problemet er vel at man blir en robot til slutt, sier og gjør det samme om og om igjen. Dere aner ikke hvor lite glede man får ut av den jobben, tror ikke jeg møtte en eneste som faktisk likte å være servitør. Eller generelt noen av de andre rollene. Men alt det positive med å kunne bo der og leve med disse andre menneskene i akkurat samme situasjon som deg veier opp for jobben. Jeg lover.Ville jeg gjort det igjen?
Herregud, JA! Tusen ganger ja. Dere aner ikke hvor mye man får ut av dette året. Hvor mange mennesker man møter og ting man opplever. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette har vært mitt beste år hittil. Alt fra å prøve nye matvareprodukter til de fantastiske kostymefestene. Det var helt annerledes enn hva jeg så for meg, det var ti ganger bedre. Jeg hadde sett for meg alle fridager i disneyparkene, bli bestevenner med folk fra andre land, bading og soling hver dag. Det ble noe av dette til en viss grad, men jeg ble også kjent med mange flotte mennesker fra hele Norge. Det ville jeg ikke vært foruten. Så hvis du har sjansen til å melde deg opp på noe slikt, gjør det!

Dette ble ett langt innlegg om hvor fantastisk Disney var gitt. Det er godt å være hjemme i Norge igjen, men plutselig finner jeg meg selv i å ta et andre program. Skal ikke se bort ifra det.
 


Dette er en video jeg laget fra roadtrippen jeg var på etter programmet
 

3 måneder igjen | Jobbe hos Disney World

Har lite, men samtidlig mye å dele. Siden jeg ikke skriver innlegg fast eller ofte så blir som oftest de innleggene jeg skriver rotete. Skriver halvt om ting som har skjedd før jeg begynner på det neste. Jaja, jeg får skikkelig lyst å skrive noe ut av det blå også faller interessen så lett av før jeg har fullført to setninger. Det kommer jo for så vidt av ADD'en og latskapen min. Også vet jeg det er flere på dette Disney programmet som leser bloggen min så det er jo gøy. Hei hei.
I tillegg så har jeg nesten ikke rørt speilrefleksen min her nede, så alle bildene blir tatt med mobilen eller polaroid.

Processed with VSCO with c1 preset

Feire jul i Florida
Ja, man kjenner jo veldig godt på savnet av Norge nå som julen nærmer seg. Tradisjonene man er vandt til å gjøre i Norge er ikke like lett å opprettholde her i USA. Men man skaper sine egne tradisjoner. F.eks så kommer vi til å feire julaften den 22 desember, siden jeg og flere av mine venner har senvakt på selve julaften. Jeg har allerede sett Hjemme Alene 1 og 2. Resten finner vi ut av. Det fine med dette programmet her er samholdet. Det er rart å tenke på hvor sykt mange mennesker jeg har blitt kjent med her nede. Vi er blitt vår egen lille famile. Okey, esj klisjé.

Besøk hjemmefra
Jeg fikk også besøk av Pia en hel uke her nylig. Eller vi mistet en hel dag pga dritt Norwegian som ikke greide vente 15 min på henne da det første flyet var forsinket. Jaja vi fikk fortsatt gått i alle Disneyparkene og gjort de få tingene som er verdt å gjøre. Det er merkelig å tenke at det var 9 måneder siden sist jeg så henne, men likevel føltes det så normalt ut.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Dette var alt for nå. Skal prøve oppdatere litt mer om det er noe interesse for det. Vet jeg har flere ting å dele. Har kjøpt en latterlig mengde med klær og sminke, hadde kanskje vært gøy med lookbook. Også har jeg ikke fortalt hva planen min er etter programmet. Det begynner faktisk bli spennende planer i vente.

#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #florida #disneycrp


Overgangen fra nordmann til amerikaner | Jobbe hos Disney

Når jeg først flyttet til USA kom jeg inn med tankegangen at alt det norske ved meg skulle bli igjen hjemme. Jeg skulle få meg venner fra andre nasjonaliteter, matvanene mine skulle konverteres til amerikansk kosthold og jeg skulle få vansker med å snakke norsk igjen etter dette året. Nå har jeg bodd her over 6 måneder og kan bekrefte at slik ble det nok ikke.

Jeg jobber med norske mennesker som da selvsagt vil si jeg får meg norske venner, mye av maten her er dritt og gjør at jeg ikke får i meg nok næring. Jeg snakker like mye norsk som jeg gjør engelsk. Jeg savner superbrødet fra Coop så sinnsykt mye. Her finnes det ikke noen form for godt brød, som da gjør at den makrellen i tomaten jeg har med meg får jeg ikke spist. Jeg nekter bruke det på de ekle brødene de har å tilby her.


Nå er jeg blitt lei av restemat og Pepsi-Cola til frokost, går tilbake til knekkebrød med leverpostei og melk
Ja, de har faktisk Wasa knekkebrød her.


Da mor og familien kom å besøkte meg i juni fikk jeg de selvsagt til å ta med det viktigste Norge har å by på. Alt dette, samt grøtposer og gryterett.

Nei, jeg ble visst ikke like mye amerikaner som jeg hadde forventet. Det er vanskelig å bryte vanene sine. Men det er mye jeg elsker med matbutikkene her nede. F.eks kan man kjøpe slushdrinker. Ja, ferdig mikset slushdrinker i poser med alkohol. Det er virkelig noe Norge må investere i!

 


Jobbe hos Disney World | Familien på besøk

Heisann bloggæn! Jeg merker at å blogge er virkelig ikke en prioritet for meg nå for øyeblikket. Likevel ser jeg at det er jo noen innom bloggen min hver dag. Det er ingen som legger igjen en kommentar, kun usynelige mennesker som sitter å snoker antar jeg. Men da kan jeg vel lik så greit komme med ett innlegg. Nå har jeg vært her i litt over 3 måneder. Det er så klisje å si at tiden går fort, men den gjør jo det når man har det gøy. Familien min har nå vært her i 2 uker og reiste hjem forrige torsdag. For det første var det faktum at de hadde bil helt sinnsykt deilig. Å komme seg ut av denne Disneybobla for noen dager er helt fantastisk. Generelt var det godt å se mor, far og resten av flokken igjen. Jeg føler ikke jeg har så sykt mye å skrive så jeg forteller heller litt med bilder.


Dette er altså søskenbarna mine, ikke hemmelig bror og søster

Tok ikke så veldig mange bilder med speilrefleksen da den er litt slitsomt å gå rundt i parkene med. Vi dro jo da til Disneyparkene selvsagt. Fikk også endelig skaffet meg årskort til Universal og dro dit sammen med mor og far. Ser ut som Universal blir en større favoritt enn Disney. Er jo veldig glad i Jurrasic Park, Transformers, Simpsons, Harry Potter, osv.

Ellers fikk jeg endelig reist til Miami. Ble kun to dager der, men bare det å komme seg ut av Orlando for en natt var befriende. Jeg gleder meg sånn til jeg blir servitør og har råd til å reise steder. Planen min er jo å spare opp så mye som mulig mens jeg er her til å reise rundt i USA etter jeg er ferdig her (siden vi har visum en måned etterpå), dra hjem til Norge også fly videre til Japan så Hong Kong for å møte romkameraten min i hjemlandet hennes. Det jeg er mest giret på av absolutt alt er jo å reise til Japan. Det hjelper ikke akkurat at de har en Japansk paviliong i Epcot. Skal love dere at det er der jeg har tilbringt mest tid og penger. Livet er fint her i USA og forhåpentligvis blir det fortsatt fint når Donald Trump taper valget og vi slipper høre mer dritt fra dette søppelmennesket. Peace and love.

 

#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #florida #disneycrp #brennihelvettetrump


2 måneder i Florida

Ja, nå har jeg altså bodd her i 2 måneder. Tiden går fortere her, men man føler likevel man får tid til mye. Jeg trives her akkurat like mye som tidligere og har ingen ønsker om å reise tilbake til Norge. Så lenge jeg tar meg tid til å se tv-seriene mine så kommer jeg alltid til å føle meg hjemme. Det høres sikkert rart ut for dere som ikke følger med på så veldig mye serier. Men jeg har en jobbtimeplan og en serietimeplan.
Mandager: Castle
Tirsdager: The Mindy Project, Fresh Off the Boat, Awkward, Faking It, New Girl (ferdig nå)
Onsdager: Supernatural, Modern Family
Fredager: The Big Bang Theory (ferdig nå), 2 Broke Girls
Søndager: Bob's Burgers, Game of Thrones, House of Lies, The Last Man on Earth, Silicon Valley

Typhoon Lagoon
Så ja, noe skjer hele tiden. Ellers så har jeg vært på Typhoon Lagoon. En av de to vannparkene Disney har å tilby. Minnet veldig om Bø i Sommarland vil jeg påstå. Mange kule sklier, bølgebasseng, basseng som går rundt i ring, osv. Jeg ELSKER jo Bø i Sommarland, så selvfølgelig elsket jeg denne parken også. Nå gleder jeg meg til å prøve den andre vannparken de har.

Cocoa Beach
Det var virkelig på tide å komme seg til stranden etter 2 måneder. Housing arrangerte en tur til en av de nærmeste strendene så jeg og roommaten min hev oss selvfølgelig med. Det tok ca 1 time og 15 min å komme seg dit, så det er jo et lite stykke unna. Stranden var ekstrem lang og vi kom ganske tidlig på morgenen så det var nesten ingen der. Vannet var kjempedigg, men det var selvfølgelig saltvann. Hadde det ikke vært for at jeg fikk saltvann i øynene så ville jeg vært det ute i timesvis. Ble veldig mye frem og tilbake for å skylle øynene. Ellers var det fantastisk å tenke på at dette er noe jeg bare kan gjøre på mine fridager. Når jeg kom hjem var jeg selvfølgelig solbrent i hodebunnen. Det skjer hver gang jeg er i syden så jeg har jo ventet på det.


Goodwill
Jeg fikk endelig dratt til Goodwill. Det er en bruktbutikk, litt i samme konsept som Fretex. Butikker ligger spredt utover her i Orlando, så det er vanskelig å komme seg til noe som helst uten å måtte bruke penger på Uber eller Taxi. Jeg har kanskje ikke førerkort, men har tatt taxi to gang i mitt liv (hvis man ikke teller taxi på ferieturer med familien). Den ene gangen kjente faren min taxisjåføren så jeg fikk det gratis, den andre var fra flyplassen her i USA til leiligheten min. Så ja, jeg er nok mer eller mindre vandt til kollektivtransport.

Derfor fant jeg ut en løsning å komme meg til Goodwill. De hadde nemlig to butikker ca 20 min unna Florida Mall, som vi får gratis buss til to ganger i uken. Jeg tok bussen alene og ved hjelp av Google Maps fant jeg frem til den ene. Det var Goodwill Outlet, noe jeg ikke tenkte mer over. Jeg kom inn og fikk meg mer eller mindre et lite sjokk. Alle klærne lå i hauger. Folk gravde gjennom haugene og fylte vogner fulle av klær. Men er det en person som ikke har noe problem med denne type shopping så er det meg. Så jeg hev meg med. Etter 5 minutter så hadde jeg allerede funnet den perfekte buksen jeg hadde sett etter lenge.Ellers så var vi å grillet i dag og spontat bestemte oss for å ta en kveldsbad i bassenget. Det kjennes mye varmere i vannet om kvelden enn på dagtid, så det var kjempedigg. Jobben her går jo også fint fortsatt. Nå er det jo snart 17 mai, så jeg gleder meg så sykt til å se hvor mye liv det blir i Norgespavilijongen! Vi skal ha tog og tegne norskeflagget på folk, så det tror jeg blir kjempebra. Selv om jeg ikke er den største Norgespatrioten så er det fint å være stolt av landet sitt for én dag.

 

#usa #orlando #disney #disneyworld #reise #amerika #florida #disneycrp

 


Animal Kingdom

Da har jeg tatt turen innom Animal Kingdom. Herregud, så stor park det er. Må virkelig tilbringe flere dager der. Er fortsatt litt skeptisk til dyrene der inne, men jeg må få fakta på bordet og se hva Disney såkalt gjør som er så bra for de. På safarien de tilbyr så skal de visst forklare mye om det. Så vi får se hva jeg finner ut og om jeg vil komme tilbake der.


Disney's Hollywood Studios

Dro til Disney's Hollywood Studios for første gang for noen dager siden. Tok med meg kamera mitt så jeg kunne filme. Mye rart man ser når man observerer andre mennesker.


The happiest place on earth

Nå mangler jeg bare å dra til Animal Kingdom. Vet egentlig ikke noe om den parken annet enn at de har dyr der, noe jeg egentlig er i mot. Jeg kommer nok til å besøke parken uansett siden jeg kommer inn gratis så de tjener ihvertfall ikke noe på at jeg er der. Men slapp av, moralen min har ikke falt helt ned. Kommer fortsatt ikke til å besøke SeaWorld.


Work hard, sleep harder


Ville bare poste en selfie just because.

Jeg lever fortsatt. Har to fridager nå også er det rett på jobb 10 dager i strekk. Det er helt sykt at de faktisk plasserte to fridager i starten av uken her og to fridager i slutten av neste uke. Som ergo gjør 10 dager i strekk på jobb. Fysøren. Jeg er sliten av å jobbe 4 dager i strekk liksom. Hvordan skal dette gå.

Uansett, i dag har jeg vært innom Dollar Tree, Dunkin' Donuts, Wendy's og er nå på vei til Walmart igjen. Vi får lønning hver torsdag så allerede kommer jeg til å bruke opp det jeg fikk denne torsdagen. Men vi måtte betale dobbelhusleie så derfor jeg fikk ganske lite. Neste uke blir bra skal du se! Men da får jeg ikke tid til å bruke pengene da. Pytt pytt, jeg trives i USA så da får jeg bare suck it up. Kan skrive et innlegg som går nærmere innpå jobben min her, men det får komme senere. Dette ble bare et kjapt mobilinnlegg.


De to første ukene | Jobbe hos Disney

Da har det skjedd en del siden sist. Training, assessment, Florida Mall, wishes and so on.

Food and beverage
Gidder ikke gå inn på hver lille ting, men foreløpig har jeg kun jobbet i beercarten. Det er en vogn som står ute hvor folk kan kjapt handle is, øl, brus og snacks. Hadde training der i to dager så ble det assesment i går. Det vil altså si en slags test. Fikk det til, men litt ukonfortabelt når noen står rett vedsiden av deg og analyserer alt du gjør når du dealer med kundene. Helt ærlig merker jeg allerede at dette kommer til å bli en slitsom jobb. Å kjøre Disney smilet hele dagen er tungt for sjela.


Toalettene var litt for pene til å ikke ta en selfie i

Florida Mall
Vi dro en tur til Florida Mall på torsdag. Må si jeg var litt skuffet egentlig. De hadde ingen butikker med drugstore sminke, kun dyrere slik som Sephora og Macy's. Jeg er glad for det altså, men jeg har ikke råd til å handle all sminken min der. Savner også klesbutikker slik som Topshop, Urban Outfitters, osv. Vi skal prøve å komme oss til Downtown Orlando så får vi se om de har noe av dette der. Om ikke kan jeg ta slike shoppingrunder når jeg besøker Miami, der er det nok garrantert alt dette. Ene roomien min skal forhåpentligvis skaffe seg amerikansk førerkort og bil, så da blir ting mye lettere hvis jeg ønsker å reise til en plass hvor Disney bussene ikke går. Som f.eks bruktbutikker, har veldig lyst å besøke Goodwill. Min nr. 1 prioritet egentlig.

Fyrverkerishow
Ja, jeg har jo da også fått med meg to forskjellige fyrverkerishow i Disney World. Den første var i Epcot og den var ganske kul. Er ikke sykt glad i fyrverkeri, spesielt pga bråket. Men det var ganske kult å se. Jeg trodde showet i Epcot var bra helt frem til jeg så Wishes i Magic Kingdom. [Fyrverkerishowet heter Wishes]. Jeg var helt blown away. Virkelig, det var magisk. Fikk faktisk noen tårer i øynene. Det var som å se hele barndommen min om igjen. Jeg anbefaler absolutt alle å få med seg det om de noen gang skal ned til Disney World.


Showet i Epcot. Tok ikke noe spesielt bra bilder siden dette er noe jeg kommer til å se hundre ganger i fremtiden


Igjen, ingen særlig bra bilder. Men syns dette var så sykt kult da jeg elsker Alice i Eventyrland.

 


 


Leiligheten vår | Jobbe hos Disney World

Ja, tenkte det kunne være gøy å dele noen bilder av hvordan leiligheten vår ser ut. Nå har vi bodd her i litt over en uke, men det føles ut som mye lengre! Jeg trives fortsatt og har ingen "hjem"lengsel i det hele tatt. Dette er jo hjemmet mitt nå. Må si jeg savner katten min da, bare tanken på å ikke kunne kose med han på et helt år er hjerteskjærende. Uansett her kommer noen bilder.


Jeg har jo da underkøya hvis noen lurte. Har skittentøyet mitt i en pose for øyeblikket, hah


Jeg fikk kommoden med speil, så det er mitt rot oppå der


Boardet mitt. Friends and hunks you know


Walk in closet. Får ikke tatt bilde av hele, men mine klær som er i fokus her. Skap som kan låses for verdisaker også


Badet vårt. Skal ikke sugercoat it, det er ekkelt. Ekkel dusj, dusjhode som sitter fast, ekkelt gulv, ekle farger. Men skal overleve.


Ble litt mørkt bilde, men her er stua. Det er veldig åpen løsning her, noe som er bra. Vi har også balkong som dere ser


På andre siden av rommet er det spisebord og kjøkken. Døra til høyre er til vaskemaskin og tørketrommel


Ganske åpenbart hva dette er. Igjen, relativt stort og åpen løsning. Alle har hver sin hylle for mat i skapet.


Stekeplatene er så sinnsykt skumle. Venter bare på å brenne meg på de


5 stk, 1 kjøleskap. Ja, dette blir nok en stor utfordring etterhvert

Nå har vi endelig fått internett i leiligheten også, wooh! Starter første ordentlige arbeidsdag på fredag, gruer meg noe må jeg si. Å putte på Disney smilet hver dag kommer til å bli slitsomt.

 

 


Mathandling i USA

Litt oppdatering. Jeg har nå vært hos Walmart tre ganger og fikk endelig besøke Dollar Three hvor alt koster 1 dollar. Jeg har også svømt i bassenget. Vannet er jo egentlig kjempevarmt, men man blir litt bortskjemt her så vil selvfølgelig ha det varmere. Vi har hatt to fridager nå, så er egentlig bare handling vi har fått gjort.


Handlekurven min VS handlekurven til romkameraten min

Som jeg har sagt tidligere så har de så sykt mye valgmuligheter her, det er bare noe som vil kunne gå seg til etterhvert. Har funnet en del produkter jeg liker og noen jeg ikke var så fornøyd med.


Walmart har jo alt, så det ble alt i fra sminke til melk jeg handlet der


Så gikk turen videre til Dollar Tree hvor de hadde alt mulig dritt, haha. Hadde jeg dratt dit når jeg var 14 år gammel ville jeg klikka og kjøpt alt. Men greide å holde meg litt i skinnet nå som jeg skjønner at alt dette er jo ikke den beste kvaliteten. Jeg lo ganske høyt når jeg så Jesuslys der ihvertfall. De hadde jomfu Maria, engler og Judas også. Vet ikke hvorfor, men for meg er det bare veldig morsomt. Vurderte sterkt å kjøpe en for ironiens skyld. Men ville ikke bortkaste 1 dollar på Jesus engang.


Som dere ser, litt forskjellig å finne på Dollar Tree også. De hadde Dunkin' Donuts rett vedsiden av så måtte prøve en. Kjøpte Oreo Cheesecake, det var litt for mye fyll inni for min del, men smakte godt. Jeg elsker jo da donuts så selvfølgelig kommer jeg tilbake for å prøve flere.

 


Firfisler overalt

Ja, herregud de er overalt! Jeg er jo helt obsessed med firfisler, har faktisk planer om å skaffe meg en armadillo lizard (trykk for å se bilder). De er bare så sinnsykt fine, ser ut som drager. Så Florida er perfekt for meg som blir glad av å se slike dyr. Som da vil si hvert minutt, for de er jo faktisk overalt. Wiih!


Dette er tatt med iphone min, se så nære jeg kom da! I'm in love.
 


DA ER JEG I FLORIDA!

Ankomst og romplassering
Da har jeg vært i Orlando, Florida i godt over et døgn. Det med passet fikk jeg fikset uten noe problem forresten. Alt gikk greit. Har aldri flydd så lenge før, så må innrømme at reisen var ganske lang. Ihvertfall siden jeg overnattet på flyplassen i Oslo først. Men vi kom frem, kjørte taxi til check-in og fikk vite hvor vi skulle bo. Må si jeg ble relativt skuffet. Nei. Veldig skuffet. Det ble 5 personer, 2 soverom. Som vil si 3 stk på ett soverom og 2 på det andre. Jeg kom jo da ganske sent, så det med 2 stk var jo selvsagt tatt. Endte i underkøya. Bedre enn overkøya ihvertfall. Men ikke sjans at jeg greier å sove med to andre på rommet mitt et helt år. Det blir nok så jeg ber om å få byttet. Det kan jo da selvsagt ta tid, så ikke noe jeg får med det første. Hvis vi ser på det positivet så bor vi rett ved bussholdeplassen og clubrommet. Som er ganske sweet. Også havnet jeg i The Commons, det eneste komplekset med vaskemaskin og tørketrommel i hver leilighet. Jeg bor med ei fra Kina, to fra Mexico og ei til norske.

Walmart
Etter å satt fra oss tingene på rommene så gikk turen rett til Walmart. Noe jeg har gledet meg til lenge. Det var kjempestort, men av en eller annen grunn forventet jeg enda større. Tror kanskje det er fordi alle sier at det er så stort, dermed får man slike falske forventninger. Ville faktisk sammenligne det med SmartClub, hvis du noen gang var der da de hadde butikk på Tiller i Trondheim. Det er hundre år siden så sikkert ingen som har vært der. Stort er det ihvertfall. For hvert produkt vi har i Norge så har de ti ganger mer valgmuligheter her. Altså vi har to forskjellige peanøttsmør f.eks, de har 20. Så i starten er det veldig vanskelig å plukke ut akkurat de produktene man vil like. Valgets kval. Men jeg liker valg, så jeg er fornøyd!


Gåavstand til Outlet mall

Jeg har ikke fått badet ennå dessverre, men skal prøve å få det til i morgen. Ble enda en tur til Walmart i dag siden jeg glemte av flere ting. Det er ikke så veldig mye å gjøre den første uken, kun noen møter her og der. Så må utnytte meg av fritiden min nå mens jeg har den. Selv om jeg ble ganske skuffet over romarrangeringen så er jeg spent på hva som kommer i møte og klar for å endelig kunne dra til Disney World for første gang!Har ikke fått til å tatt så mye bilder, men her er noen screenshots fra my story. Heter ereksjon på snap hvis noen vil følge med, hah. 21 grader er faktisk kaldt for å være her altså, var tidlig på morgenen. Det ble opptil 32 grader i dag bare så det er sagt. Just trying to make you jelly.

Vi har heller ikke wifi i leiligheten ennå så sitter på fellesområdet med macen for å få nett. Klokken er 21:40 nå og det er 24 grader her.
 


Reisen til Florida i rute [nesten]

Da sitter jeg på Oslo lufthavn. Fløy med siste flyet fra Trondheim og har ventet her i noen timer nå. Selv om jeg prøvde å endre døgnrytmen min ved å legge meg kl. 4 i går og sto opp 13.30, ble jeg trøtt allerede på flyet. Tror bare det er noe man automatisk blir under reise. Har fått våknet til litt nå ved hjelp av Burn og sterkt inntak av annen form for sukker. Neste fly går ikke før 07:35. Mellomlander i København, så går turen direkte til Orlando.

Selv om jeg trodde jeg kom til å pakke lett, så er det enklere sagt enn gjort. Hadde relativt mye i overvekt, så måtte fjerne en god del. Heldigvis kommer mor og far på besøk i juni så kan få resten av tingene mine da. Tilslutt kom kofferten på 20,8 kilo. Det funker.Klump i halsen
Det var ikke så veldig gøy å si hade til mor og far og å se mor med tårer i øynene var rart. Vi er liksom ikke en familie som gråter ofte rundt hverandre. Aldri vil jeg si. Så fikk klump i halsen av å se hun slik. Selv fikk jeg noen tårer i øynene da jeg satt på flyet og tenkte på at jeg ikke får se katten min på et helt år. Mor og far kommer jo å besøker meg i juni. Men katten min må nok bli hjemme. Får faktisk tårer i øynene nå av å tenke på det gaaahh! Som jeg har sagt tidligere så har jeg ikke lyst på barn, men katter. Så ja, dere kan tenke dere hvor mye katten min betyr for meg. Jeg greier ikke tenke mer på det aahh skjerp deg Tanja!


Har nå tatt i en retainer der septumen var, så hullet ikke gror igjen. Føler meg så tom uten septumen min, den er liksom blitt en del av meg.

Selvsagt går noe galt allerede
Ja, ting kan aldri gå på skinner når det kommer til meg. Skulle hente ut billetten og klistremerket til bagasjen. Har aldri reist til USA før, så første gang jeg opplevde at man måtte scanne passet for å få ut dette. Der fikk jeg selvsagt beskjed om at navnet på passet matchet ikke navnet på billetten. Yes da. Mellomnavnet mitt står jo ikke på passet, men jeg har aldri opplevd at dette er et problem tidligere. Jeg ble døpt med Marita som mellomnavn (etter min avdøde tante), men mor og far skrev det aldri opp offisielt. Dermed ble det ikke fikset før noen år siden på papiret. Dette skjedde da selvsagt etter jeg hadde fått passet mitt. Jeg fikk likevel underskrive med Marita, så teknisk sett står det faktisk på passet, bare ikke der selve navnet står.

Skranken for Norwegian er jo da selvsagt stengt nå, de åpner ikke før kl 5 fikk jeg høre. Men jeg vet at navneendring på billett kan koste. Er litt usikker på om jeg skal gjøre det gjennom nett nå eller om jeg venter til skranken åpner. Håper at hvis jeg forklarer situasjonen vil de forstå, ihvertfall siden det står Marita på underskriften på passet. Krysser fingrene for at alt ordner seg. Mer stress er det siste jeg trenger akkurat nå.


Ingen Disney World?

Jeg har vært så sinnsykt stresset denne uken. Og at jeg fortsatt sitter her å stresser når jeg ikke får gjort noe med det før i morgen hjelper jo ingenting. Men det er jo greia. Man kan ikke bare skru av stresset. Når folk kommenterer "men du får ikke gjort noe med det nå likevel, det ordner seg". NEI? Det ordner seg? Den innstillingen har jeg aldri hatt, ihvertfall ikke for noe så viktig som dette. Derfor tenkte jeg å bruke bloggen for å prøve å roe ned på stresset mitt.

Det handler nettopp om jobben hos Disney World og en relativ viktig ting som fortsatt ikke er på plass. Sykeforsikring. Jeg søkte om frivillig medlemskap i folketrygden for over én måned siden. Fant ut litt for sent at ventetiden kunne være opp til to måneder, det er min egen feil. Det gikk ikke opp for meg før søndagskveld at jeg drar om en uke, dette må være på plass nå! Derfor ringte jeg mandag til Nav og tryglet om at dette må være i orden innen fredagen. De sa ja jeg skal føre opp at dette er en hastesak og du kan få en kopi (uten personnr) på mail. Yess tenkte jeg. NÅ ordner det seg. Nei. Igjen ble jeg superstressa når jeg ikke hørte noe igjen og ringte de i dag.

For det første hadde det ikke blitt ført opp at det er en hastesak (Nav kan å lyve hæ!) og for det andre så var den fortsatt under behandling. Igjen tryglet jeg de om at jeg MÅ ha dette klart innen fredag, om ikke ihvertfall noe bevis på at jeg kommer til å få det. Siden det må føres opp på Disney sine sider. Mannen fra Nav sa han skulle høre med den som behandlet saken og ringe meg tilbake. Der satt jeg igjen superstressa i 20 min. Han ringte tilbake å sa at det kunne bli sendt en kopi på epost (uten personnr), men det ordentlige arket ville isåfall bli sendt på mail og sikkert ikke komme frem før mandag. Nå har jo Norge bestemt seg for at post trenger ikke leveres på lørdager. Der er prakteksempelet på hvorfor jeg vil ut fra Norge. Jeg vil ha alt åpent alltid. Hvorfor stenge alt i helgene? Arrggh, irriterende.Her sitter jeg med alt dette i bakhodet og har allerede laget plan B, C, osv. Ikke faen om dette ødlegger hele reisen min, 3 dager før avreise. Jeg har også noe som skal fikses hos Gjensidige, men de er åpent mye lengre enn Nav.

Edit: Ting har falt på plass foreløpig. Mangler fortsatt ett dokument, men akkurat nå så er det ikke noe stress. Flytter altså til Florida fortsatt, haha.

 


Jobbe hos Disney World | Pakking [VIDEO]

Da har jeg endelig postet pakkevideoen. Sjekk den ut! 

Jobbe hos Disney World | 2 uker før avreise

Tiden går sakte, men nå er det 14 dager til jeg starter reisen ut av Norge. Hadde bare denne reisen vært permanent. Jeg kan ikke si for sikkert at jeg kommer til å trives i USA, men jeg kan helt ærlig si at jeg ikke har lyst til å flytte tilbake til Norge. Det har ingenting med venner og familie å gjøre, for selvfølgelig har jeg mange her jeg er glad i. Men jeg trives ikke i Norge av flere grunner. En av de største er noe så enkelt at jeg hater kulde. Jeg er klar for å ha sommer året rundt. Så muligheten for å skaffe meg nettverk der nede er noe jeg virkelig vil utnytte meg av.

Har nå smått begynt å pakke ned hva jeg skal ha med meg. Jeg tar jo nesten bare med meg sommerklær, så siden jeg ikke får brukt det nå kan jeg allerede nesten pakke ned alt.


Fyller bare halvparten av kofferten med klær. Ser så lite ut, men det er faktisk en god del klær


Her har jeg bare slengt oppi alt det andre jeg skal ha med meg


Holder fortsatt på å redigere pakkevideoen btw. Er vanskelig når man er avhengig av dagslys, men filmet resten av tingene i dag. Nå mangler jeg bare snakkedelen med en liten forklaring som skal settes først i videoen. Jeg må som oftest skrive manus når det kommer til å snakke direkte inn i kamera siden jeg snakker engelsk og ikke alle ord kommer like naturlig. 


Pakkevideo kommer!Holder på å redigere pakkevideoen til Florida akkurat nå. Mangler å filme noe småtteri fortsatt så skal prøve å få filmet resten så fort som mulig. Kommer til å vise frem så og si alt jeg skal ha i koffert, ikke bare klær. Jeg skal jo tross alt pakke livet mitt for 1 helt år så det blir nok en del ting. Så bare å følge med!
 


Jobbe hos Disney World | DORMS

Jeg fikk nettopp en mail angående bokompleksene i Orlando og har endelig fått satt opp ønskene mine. Det var faktisk annerledes enn jeg så for meg. Jeg trodde man satte opp de forskjellige bokompleksene som første, andre, tredje og fjerdevalg også fylte inn hvor mange man kunne tenke seg å bo med. Men det var satt opp på en mye bedre måte. Kan heller vise med screenshots, så kan dere se selv hvordan det er.


På første side er det bare basic informasjon om deg som skal fylles ut. Enkelt og greit. Også er det noen spesial preferanser om man tar med bil, osv.
På neste side fyller man bare inn informasjon om flyreisen din. Hvilket fly du tar, fra hvor og når du kommer frem.


Så får du velge om du har lyst på random roommates eller om det er noen spesielle du kunne tenkt deg å bo med. Disse må da ankomme samme dag som deg. Siden venninna mi som egentlig skulle bli med ikke fikk dratt likevel, så blir det random på meg. Jeg har bodd i to kollektiv tidligere og trives egentlig helt greit med det. I det kollektivet jeg kjente de to andre kjempegodt fra før, endte det i at vi hatet hun ene og har ikke snakket med hun siden den gang. Hun andre er jeg fortsatt god venn med. Mens i det kollektivet hvor jeg kjente ingen var det egentlig ikke noen store problemer. Eneste var en douche som aldri vasket eller ryddet og som betalte husleia forsent, osv. Han ble tilslutt kastet ut, så ble det harmoni igjen. Det eneste jeg er litt skeptisk til er å måtte dele rom med noen. Men det går seg vel til.


Så kan man endelig få velge boønskene. Først får man se prisene, som er alt mellom $93 til $124. Man kan dra de mørkeblå kollonene opp og ned slik at førsteønskene blir øverst og det du minst har lyst på nederst. Rekkefølgen som er på bildet er slik jeg valgte det. Bestemte meg for Commons øverst også Vista. Begge deler går helt fint. Egentlig så er jeg glad så lenge jeg får en av mine 6 øverste ønsker. Når man trykker neste på denne siden kommer det bare en oppsummering, også trykker man på "submit". Så får man bare vente i spenning til å finne ut av hvor man skal bo, det får man ikke vite før man er der.


 


Jobbe hos Disney World | 3 uker før avreise

Nå begynner det å nærme seg. I morgen er det tre uker til jeg starter flyreisen til Orlando, Florida. De siste dagene har jeg sett så utrolig mye vlogs av folk som jobber med dette programmet. Jeg kommer til å jobbe gjennom Disney Cultural Representative Program som er et program hvor folk fra Norge, Mexico, Kina, Tyskland, Italia, Japan, Morocco, Frankrike, United Kingdom, Kanada og United States representerer hvert sitt land. Men det finnes også et annet program for amerikanerne kalt Disney College Program hvor de kan jobbe hvor som helst i alle de fire parkene hos Disney World. Så jeg finner jo da selvfølgelig mest vlogger fra disse, men det er relativt likt det jeg skal. De bor på de samme plassene som oss, men deres program varer kun i hovedsak 6 måneder. Gøy er det å se hvordan de har det der uansett.


Pakking
Syns også det er interessant å se hva de pakker. Siden de fleste amerikanerne velger å kjøre bil så får de jo med seg mye mer enn oss som flyr og jeg vet ikke om det er så positivt. Personlig er jeg glad for at jeg har en limit, hvis ikke ville jeg tatt med meg alle tingene jeg hadde med når jeg flyttet til Oslo. Det var et helvette. Bodde i tredje etasje uten heis. Vi var 4 stk som bar alt opp når jeg flyttet inn, men når jeg flyttet ut var det kun meg og pappa. Heldigvis var det lettere å bære ned ting enn opp, men fy så støl jeg ble!


Disse bildene ble tatt i flyttekaos, så det var mye finere når alt var på plass. Men dere kan jo se hvor utrolig mye ting jeg hadde med meg og alt vises ikke på bildene engang. Siden den gang har jeg gitt bort en søppelsekk stappfull med klær, så har mindre klær å stresse med til pakking ihvertfall. Jeg elsker også å dekorere veggene, så det kommer til å bli vanskelig å holde seg i Orlando siden vi ikke kan spikre, skru eller slikt på veggene.

Siden jeg har sett så få videoer fra oss som reiser fra Europa til Florida tenkte jeg å lage en pakkevideo. Selv syns jeg det var veldig interressant å se slike videoer, for kanskje de hadde tips å komme med jeg ikke har tenkt på. Jeg snakker nok på engelsk isåfall, så forstår de fleste meg. Starter med pakking neste uke, så bare å følge med! Har også forresten fått visumet mitt! Fikk det i posten 3 dager etter jeg var i Oslo, som er helt latterlig kjapt. Men det er deilig å ha den på plass over en måned før jeg reiser.


Leilighetene hos Disney
Jeg har også satt meg veldig inn i de 4 forskjellige bokompleksene vi kan bo hos Disney. Vi får sette opp ønsker hvor vi vil bo, hvor mange roommates og om man har noen spesifikke man ønsker å dele rom med. Det betyr dermed ikke at det er garrantert. Kompleksene å velge mellom er Vista Way, Patterson Court,  Chatham Square og The Commons. Jeg har lenge tenkt at jeg ville sette The Commons som første ønske siden de er de eneste som har vaskemaskin og tørketrommel i leilighetene, resten har felles. Men etter å fått vite at hos Vista Way er en garrantert å ikke få tre stk på ett soverom så heller det faktisk mer mot den siden. Min største frykt er å måtte dele rom med to andre, en er nok. Ikke bare det, men det er køyeseng. Og siden jeg kommer frem ganske sent på dagen er jeg garrantert den siste som får valgt meg seng. Det er jo selvfølgelig to stk per soverom de andre plassene også, men der eksisterer det køyesenger i visse leiligheter. Er fortsatt usikker på om det blir Vista eller Commons, så får bestemme meg når jeg får mailen med valgene.
 


Jobbe hos Disney World | Visum prosessen

Da kommer det et nytt Disney World innlegg, for å oppdatere hvor jeg er i prosessen. Det forrige innlegget er ett av mine mest leste, så tydeligvis er det noen som finner dette interessant. Og det skjønner jeg. Selv googlet jeg som en helt når jeg fant ut av dette programmet, alles synspunkt er interessant å høre. Dette er da hvordan prosessen var for meg.


Siden sist

Sist jeg skrev så var jeg superstressa over hvor lite som fortsatt var på plass. Nå er nesten alt på plass!

Flybillett
Godkjent visum
[ ] Helseforsikring
[ ] Reiseforsikring

Man trenger kun helseforsikring de 120 første dagene, så tar Disney og betaler resten av oppholdet. Jeg er helt blank når det kommer til forsikring, men tenker det i tillegg er lurt å skaffe seg reiseforsikring. Må sette meg inn i det nå egentlig, for dette burde være på plass så fort som mulig.Enda et cheesy bilde, uff. Men ingen andre temabildet passer så..


Visum prosessen


Trippelsjekk
Ja, da har jeg fått godkjent visumet mitt. For en usikker og klumsete person som meg som må ha alt klart før jeg føler meg sikker på noe som helst så jeg syns prosessen for å skaffe seg visum er virkelig komplisert. Ihvertfall når man går gjennom Disney. Det var ikke det at det var vanskelig, men det var så utrolig mye forarbeid og slik før selve visumavtalen i Oslo. Jeg er den som dobbeltsjekker alt som skjer av avtaler og slikt, grunnen er fordi jeg egentlig er veldig glemsk og vimsete. Dette er noe jeg har lært meg å bli bedre til og funnet løsninger som passer for meg. Det vil si skriv alt i kalenderen på macen, dobbeltsjekke dagen før med de jeg har avtalen med og spørre om hver lille detalje. Det holder ikke å skrive "vi møtes der halv 5 - 5 tiden". Jeg må ha et konkret tidspunkt, sted og hva vi skal gjøre. Så dere skjønner hvor mye jeg hater når folk er forsinket og kommer med dårlige unnskyldninger, eller ikke engang sier unnskyld. Det er seriøst ufattelig irriterende. Så ja, dere kan tro jeg måtte finne ut av hver lille detalje når det kom til visumavtalen i Oslo.


Forarbeid
Som sagt var det en del papirer som måtte være på plass. Når man først får mailen om at nå skal du søke visum, kom det latterlig mange mail på en gang. Jeg konsentrerte meg på mailen jeg fikk der det sto hvordan søke visum. De skriver hva som skal føres inn, addressen din, kontaktpersonen din, hva du skal jobbe med, hvilken visum du skal søke, osv. Resten er ting som handler om deg, som man svarer ærlig på. Når du fyller inn visumsøknaden kommer det spørsmål som " er du terrorist? " og " er du prostituert? ". Man skal være ganske dum for å svare ja på disse spørsmålene, men hvem vet, er sikkert noen der ute dumme nok. Dette skjema tok en evighet å fylle ut, var mange spørsmål og man må jo passe på at alt man fyller ut er riktig. Vi fikk så bestille time og velge selv hvilken dato man ville ha den på. Det var bare to tidspunkt å velge mellom da jeg sjekket. 08:30 og 09:00. Så allerede der skjønte jeg at man må garrantert vente, siden det sikkert var mange som hadde samme tidspunkt. Samtidlig betalte jeg for timen som kostet hele 1710,- ! Den prisen var for hele prosessen, men da passer man på å ha alt klart når man kommer til timen. Kjipt å glemme én ting også får nei. Bortkastet 1710,- og må betale samme pris for ny time. Denne tanken stresset meg også enda mer.


Papirer
Man må ha med seg en del papirer til timen sin hos ambassaden. Dette tok jeg med meg:

Online Nonimmigrant Visa Application (DS-160)
Notice of action (I-797B)
Appointment Confirmation
Criminal Record
Offer letter
Passbilde (skrevet ut på vanlig A4 ark)
Pass
Ekstra legitimasjon

Av alt dette var det eneste de så på Visa Application, Notice of action, passbilde og pass. Men hvis det skulle skjedd noe og de var usikker så måtte jeg uansett ha alt det andre klart. Så alt dette burde man ha med uansett.


Den amerikanske ambassaden | Visumavtalen
Jeg bestilte time kl.09:00 den 2 februar. Timen var jo da selvsagt i Oslo og siden jeg bor i Trondheim måtte jeg fly inn dagen før. Heldigvis har jeg venner i Oslo så jeg fikk sove over hos en kompis. Selv om jeg bare fikk sove 4 timer, spratt jeg opp med en gang vekkerklokken ringte. Jeg gruer meg alltid når det kommer til nye ting. Første skoledag og første arbeidsdag er det verste jeg vet. Ironisk nok har jeg sikkert hatt dobbelt så mange første skoledager enn vanlig folk, siden jeg flytta mye som ung.

Da jeg kom til ambassaden så jeg en kø stå utenfor. Okei, tenkte jeg. Sikkert fordi de vil ta inn en og en om gangen. Det var sant det. Men jeg endte opp med å vente rundt 20 min før jeg fikk komme inn. Stå ute i 20 min i 3 grader og fortsatt ikke fått i meg mat. Ikke ideelt, men sånn var det. Jeg måtte legge fra meg alt i lommene og ta av jakke forså å gå gjennom metaldetektor. Akkurat som på en flyplass. Mobilen måtte også skrues av helt og den fikk jeg ikke med meg inn. Når jeg kom inn på rommet ble jeg litt overrasket. Det var nesten helt fullt der inne, relativt lite rom og sånn typisk klein legesenter/tannlege-rom følelse. Jeg sjekket først inn ved å vise pass, Visa application og passbildet. Fikk beskjed om å sette meg.

Satt der i kanskje rundt 15 min før jeg ble ropt opp til en skranke som bokstaveligtalt var 1,5 meter unna der jeg satt. Tok fingeravtrykk og fikk papirer om hvilke rettigheter jeg har som ansatt i USA. Kan jeg bare si at jeg var sykt skuffet over at jeg ikke tok fingeravtrykk med blekk på papir som jeg har sett på film. Var digitalt. Sykt kjedelig, haha. Men uansett, jeg fikk beskjed om å sette meg igjen og vente på å bli ropt opp en gang til. Ventet rundt 10 min og ble oppropt til skranken vedsiden av. Der spurte han meg spørsmål om hva jeg skulle i USA, hvilke planer jeg hadde etterpå, osv. Det tok 2 min også sa han "Okey, so I've approved your visa application". Så var det over. Jeg kunne bare gå hjem. Jeg så for meg at disse spørsmålene skulle foretas one-on-one, men neida, det var gjennom ett plastikkvindu omringet av 20 andre mennesker. Men det er jo uansett ikke poenget her. Jeg fikk godkjent visum og ting var mye "enklere" og raskere enn jeg så for meg. Nå må jeg bare vente på å få tilbake passet i posten. Så er nesten alt klart.

 

 


Jobbe hos Disney World | Søkeprosessen

SPØRSMÅLSRUNDE

Jeg har spørsmålsrunde på bloggen ang alt om jobben, osv i Disney! Klikk HER for å komme dit og spørr i vei.
 Som jeg har nevnt i ett innlegg tidligere så flytter jeg til Orlando, Florida i mars for å jobbe hos Disney World. Tiden har gått sakte og nedtellingen har vært lang, og fortsatt er det en god stund til jeg reiser. 70 dager faktisk. Men jeg holder motet oppe og jo mindre tallet blir jo mer klar er jeg. Men jeg tenkte dette kunne være en gylden mulighet til å fortelle dere om hvordan jeg gikk frem til å få denne muligheten. Jeg deler dette opp i punkter så dette ikke blir en dritlang og kjedlig tekst å lese.


20-årskrise
Det hele startet en stund etter jeg var ferdig på skolegangen min hos NKH og tenkte "hva faen gjør jeg nå?". Jeg hadde masse planer, kommer ikke til å bable om det, men det endte med at jeg flyttet til Aurskog (ca. 1 time unna Oslo) hos tanten min. Planen var hele tiden at det var midlertidig da jeg ville flytte inn til Oslo. Det tok et halvt år og endelig fikk jeg muligheten til å flytte i kollektiv i Oslo. Der satt jeg igjen, "hva faen gjør jeg nå?". Jeg trodde å komme meg bort fra Trondheim og inn til Oslo ville være nok for meg, men nei. Jeg ville lengre unna. Jeg ville ut av landet. Da måtte jeg se på mulighetene. Jeg hadde fått med meg at to stk fra gamle klassen min dro til Orlando hvor de jobbet for Disney. Jeg tenkte så okey I'm up for that! Der startet det hele.


Hvor cheezy er ikke dette bildet, lol.


Hva jobben går ut på
Først og fremst vil du jobbe hos Epcot. Som er en av de fire parkene hos Disney World. Kontrakten du får vil være å jobbe for Disney 1 år. Hos Epcot er det mange land som blir representert og en av de er da selvfølgelig Norge. Det er også land som Tyskland, Japan, Frankrike, Italia, Canada og seks andre. Du som er norsk vil jo da jobbe for den norske paviljongen hvor man representerer Norge. Her er det tre forskjellige steder man kan jobbe. Jobbene man kan velge mellom er restaurant, gavebutikk eller Frozenriden. Mitt første instinkt var at gavebutikk ville passe best for meg, så derfor valgte jeg det som første ønske. Men man kan ikke alltid forvente å få det akkurat som man vil, derfor endte jeg opp med å få jobb hos restauranten. Jeg tar hvilken som helst jobb bare så lenge jeg kommer meg ut av Norge, heh.

Hos restauranten starter man ikke som servitør, noe som jeg syns er en positiv ting. Først får man jobber i bakeriet, beercart og restauranten. Når man har jobbet der en stund blir man trainet til å være servitør. Så du blir ikke kastet ut i det skumleste med en gang hvis du ikke er klar. Her er link hvis du vil se hvordan restauranten ser ut *klikk*

Hos gavebutikken er det vel i hovedsak å hjelpe folk med størrelser på klær, noe spesielt de ser etter og generelt fortelle litt om Norge om de lurer. Man jobber også med å sitte med barn som tegner (som jeg har fortstått) og tror også det er noe utendørs. [Dette er info man får på intervjudagen, litt rustent hva jeg husker fortsatt]


Søkeprosessen
Jeg googlet som en helt. Alle blogger som tidligere hadde skrevet om dette. Jeg kom over en som sa at på nav.no blir det lagt ut ledige stillinger hos Disney International Programs. Når jeg sjekket lå det selvfølgelig ikke ut noe ute, men jeg sjekket jevnlig ved å bruke søkeordet 'Disney'. Etter en god stund fikk jeg endelig napp. Det var mange ledige stillinger for å enten jobbe hos restauranten eller gavebutikken. Jeg hev meg rundt og søkte med en gang. Søknaden var sendt og ventingen startet, jeg skal love deg det er mye venting innvolvert.

Skypeintervju
17 april fikk jeg en mail om at de var interessert i et Skypeintervju med meg. Her trenger man da selvfølgelig et webkamera. Jeg ringte damen jeg var bedt å ringe på Skype og startet intervjuet. Hun spurte litt info om meg og hva jeg syns om Norge og det å flytte til utlandet. Ikke noe skummelt intervju. Selvfølgelig litt rart å snakke engelsk, men damen jeg snakket med var fra Frankrike og var ikke så mye bedre i engelsk så det gikk helt fint. Vi snakket ikke noe mer enn 5 min. Jeg pustet lettet ut og ble enda mer spent på mulighetene.

21 april fikk jeg en ny mail hvor jeg skulle svare på noen spørsmål på en av nettsidene deres.
27 april kom enda en mail hvor det sto litt mer informasjon og at jeg har kommet videre i prosessen.
30 april kom en mail ang intervjudagen og jeg skulle svare når på dagen jeg ønsket å ha intervjuet face to face.
03 mai fikk jeg info om dag, tidspunkt og hva jeg må ha med meg til intervjuet. Det var da altså kopi av passet mitt, criminal record og et dokument de hadde sendt meg som skulle fylles ut.
19 mai kom mer info om hvordan man skulle kle seg. Det var da ikke lov til jeans, crop tops eller andre åpenbare klær man ikke har på seg på intervju. Man skulle kle seg profesjonelt. Jeg tok på meg hvit skjorte, svart bukse, dr. martens lave sko og en kåpe. Guttene fikk beskjed om å gå med dress. En ting må jeg si, ikke kom med jeans når det står tydelig at det ikke er greit! Det var det ei som gjorde og hun så ut som et fjols. Og ikke oversmink dere eller ha forferdelig ettervekst. Flere som så ganske shabby ut og dette er faktisk et jobbintervju for et ganske stort selskap for å si det mildt. (Jeg tok ut septumen til intervjuet, duh)

Intervjudagen
30 mai for meg. Dette foregikk i Oslo, så uansett hvor du bor må du fly inn til Oslo. For det første så må du vite at du kommer ikke alene i et stort skummelt kontor for et intervju for så dra hjem mens du tygger nervøst på neglene dine. Nei, alle søkere har samme intervjudag. Du kommer inn til et stort presentasjonsrom, for meg foregikk dette hos et hotell. Der er det satt ut masse stoler, du finner deg en plass blant de andre og venter. Samtidlig mens du venter på at noe skal skje er det en stor skjerm hvor en video Disney har laget spiller av. Endelig kommer en presentør frem og snakker entusiastisk om Disney og hvor kult dette eventyret er. Man får generell info om hvordan resten av prosessen foregår, bo mulighetene, jobbene, osv. Når presentasjonen er over går man ut og venter på selve intervjuet. Man trenger ikke vente der så lenge man er tilbake til intervjuet sitt starter. Man blir ropt opp og hilser på intervjuer mens man følger han inn tilbake til det store rommet. Der foregår det to intervju samtidlig, men vi satt såppas langt fra hverandre at det hadde ikke noe si. Intervjuer spør generelle spørsmål om deg, hva du syns om Norge, om du greier å bo borte ett helt år, osv. Ganske likt de samme spørsmålene man fikk på skypeintervjuet. Man snakker hovedsaklig kun om seg selv, så ingen spørsmål om kongeriket eller byene i Norge. Selv om det er brukbar kunnskap å ha i denne jobben. Intervjuet gikk kjempefort, føler jeg var der inne i maks 8 minutter. Når man er ferdig kan man bare gå hjem og sette seg for å vente enda mer.

30 mai fikk jeg en mail hvor de takket for intervjuet og forteller at det er bare å vente på svar videre.
30 juni får jeg endelig en mail om at jeg er på ventelisten, ikke helt det svaret jeg håpet på, men det er ihvertfall ikke et nei.
07 juli enda en mail om at jeg fortsatt er på ventelisten.
06 august kom enda en mail hvor det står det samme som tidligere, venteliste. Vente, vente.
28 august jeg blir utålmodig og sender kontaktpersonen vår en mail om hvorfor jeg fortsatt er på ventelisten. Hun sender svar hvor det står dette:

Jeg fikk jobben. Det gikk ikke helt opp for meg, siden det var ikke et tydelig "du har fått jobben"-svar. Men dette betydde jo da at jeg fikk jobben. Nå var det bare å vente på hvilken dato jeg skulle dra. Jeg hadde svart at jeg kunne dra når som helst fra 1 januar 2016 til 1 januar 2018. Så jeg håpet det ikke ville være langt uttpå året.

05 september enda en mail ang ventelisten.
17 september kom endelig den offisielle mailen om at jeg hadde fått jobben og litt info rundt det.
19 september fikk jeg mail at jeg måtte betale en "program fee", som var på litt over 1500,- om jeg ikke husker feil.
24 september kom en mail til om enda en "program fee" som skulle betales, denne var rundt på samme pris.
25 september fikk jeg endelig vite datoen min for reisen som er 14 mars 2016.


Hva må være klart før reise
Det er en del ting som må være klart før man bare kan flytte til USA. For det første må man ha arbeidsvisum. Dette er noe man igjen må til Oslo for å kunne fullføre. Hele visumprosessen er jeg faktisk litt usikker på selv da vi ikke har startet med det ennå. Jeg fikk beskjed om at det skal ikke være klart før måneden før reise. Ellers må man skaffe seg helseforsikring for de første 120 dagene, så tar Disney og betaler det resten av oppholdet. Passet ditt må også selvfølgelig være gyldig under hele oppholdet ditt der.

Dette er et screenshot fra en av sidene jeg skal legge inn info for Disney. Som dere ser så er ikke alt klart ennå. Jeg lover dere, jeg er ti ganger mer stressa ang dette enn kontaktpersonen min. Hun svarer kun med at det er ikke stress ennå, skal ikke gjøres nå, og bla bla. Så ja, jeg får vel bare vente til jeg får instrukser.


Siste månedene før avreise
Ja, etter denne lange prosessen med venting, neglebiting og nervøs engelsk muntlig kan dere tro jeg gleder meg. Tiden har gått sakte og jeg føler fortsatt det er lenge igjen, men jeg er ihvertfall i gang. Jobben er min, datoen er klar og jeg teller ned dagene til jeg kommer meg bort fra iskalde Norge. Mer klar kan jeg ikke være. Det største jeg mangler å gjøre nå er å skaffe meg visum, men det er enda en ting jeg må vente med å gjøre.


Hva du kan gjøre som er interessert i jobben
For det første så er du dødsheldig hvis du leser dette når innlegget blir lagt ut, for det ligger faktisk ledige jobber ute nå! Det er bare å søke med en gang med andre ord. Trykk på denne linken og du kommer til annonsen *klikk*. Der står alt info du trenger å vite om hvor og hvordan du søker. En ting du også må vite er at du kommer til å jobbe for minstelønn. Minstelønn i USA altså, så mindre enn her i Norge. Så du kan ikke forvente å gå mye i pluss på dette året, men man gjør det for opplevelsen. Vil derfor anbefale alle å spare opp så mye penger de kan på forhånd, da har man back-up penger hvis det skulle skje noe. Hvis man har lyst til å tjene mer penger etterhvert vil jeg anbefale å jobbe for restauranten, når man blir servitør får man tips og gud som folk tipser i USA!
Så jeg må bare ønske alle som også har lyst til å være en del av dette eventyret masse lykke til. Ugh, cheezy.

Har også skrevet mer Disneyrelatert her:
- Visumprosessen
- DORMS
- 3 uker før avreise
- Leiligheten vår

 Tanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow