hits

13 måneder i USA

Jeg merker jo at alle Disney relaterte innleggene her på nettsiden er de mest klikket på. Nå har jeg jo vært hjemme i én måned etter å ha bodd i USA i 13 måneder. Derfor tenkte jeg kanskje lage et lite innlegg om tankene rundt Disney og hva jeg sitter igjen med etterpå. Om dere har noe spørsmål så er det meste svart på i disse forskjellige innleggene:


I tillegg er det mer info under kategorien "Disney World" som er lenket på banneren øverst på nettsiden.Hva skjer videre
Så ja, nå sitter jeg her i kalde Norge og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har så sykt mange tanker på hva som skal skje nå, men vet ikke helt hvordan starte. Jeg vil, nei jeg skal, til Asia i år. Japan er første reisemål, men jeg har også veldig lyst å besøke roommaten min i Hong Kong så vi får se om jeg tar begge to i en sleng. Jeg vil ikke bli boende i Trondheim heller. Det mest realistiske målet er jo Oslo, men drømmer om London eller California etterhvert. Oslo må det nok bli først uansett. Egentlig vil jeg finne et annet type program som dette i et annet land og reise igjen. Samtidlig er det godt å være hjemme igjen. Så jeg tror nok jeg blir værende her en stund nå. Jeg må jo ikke flytte til et land for å besøke det. Så mange planer, så liten tid. Det å flytte til Orlando og jobbe i Disney har virkelig hjulpet meg å få ræva i gir. Jeg hadde ikke vært utenfor Europa før jeg flytta dit. Jeg kjenner på reisefeberen etter dette året.

Savnet
Ja, jeg trodde jo aldri jeg skulle savne Orlando og Disney. Men sånn blir det bare når det er over. Man vet ikke hva man har før det er over. Det kan sammenlignes med folkehøgskole vil jeg påstå, bare at man bytter ut skole med jobb. Som er enda bedre for da tjener man penger i tillegg. Man bor sammen, jobber sammen, lever sammen og ingen andre er tilgjengelig kl 3 på natta. Disneybobla som det kalles. Den er fin, men farlig. Det verste med å reise hjem er jo at det er folk som også blir værende der og de man reiser hjem med bor spredt utover Norge. Alle har egne liv her hjemme.

Hvor flott er ikke Norge
Jeg har aldri satt så stor pris på Norge som etter jeg kom hjem. Den flotte naturen, matbutikkene, vannet i springen, til og med luften. Det jeg har savnet mest har helt klart vært maten i matbutikkene. Mitt kjære Superbrød fra Coop, rødbettesalat, Tine melk, godteriet, gryterettposene til og med frokostblandingene. Ja, jeg trodde de skulle ha bedre frokostblandinger i USA, men de har bare bedre utvalg. Jeg fant meg én jeg likte og kjøpte kun den, helt til den gikk ut av produksjon. Ja, det var Kung Fu Panda 3 ; Limited edition, så den måtte jo ut av produksjon etterhvert. Uff, jeg savner den. Jeg fant heldigvis en ny favoritt som jeg hadde spist før da jeg var i England. Krave. Så jeg overlevde til slutt. First world problems, I'll shut up.


Arbeidsvilkår
Nå sitter jeg jo her å tenker at jeg savner det helt sykt mye allerede, men nå glemmer jeg jo helt klart det negative. Jobben. Altså, don't get me wrong. Det er ikke den verste jobben i verden. Men arbeidsvilkårene rundt det at dette er fuckings Disney World og vi er ikke mennesker, vi er roboter som er lykkelige hele tiden. Ja, det savner jeg jo ikke akkurat da. Jeg jobbet i food and beverage. I tillegg til det så er det to andre avdelinger vi norske kan jobbe i, riden og merchandise. Jeg søkte jo egentlig merch, men kom heller inn i food. Helt ærlig så er jeg overlykkelig over det. Menneskene jeg jobbet med gjorde hele oppholdet ti ganger bedre. I tillegg så ble jeg servitør etter 5 måneder så luselønna på 9 dollar i timen økte betraktelig takket være tipsen. Det har gjort til at jeg har kunnet reist i løpet av oppholdet, reise rundt i USA en hel måned etterpå og i tillegg sitte igjen med en god sum i sparekontoen.

Selve jobben
Sier det på forhånd, ingen av disse navnene gir mening for andre, men dette blir det kalt så håper forklaringen gir mening. Kort fortalt så er det to roller i food; seatere og servitører. Man starter først som seater. Der har man en hel del forskjellige roller og oppgaver. Man kan stå ute i beercart og selge øl, potetgull og is til folk. Man kan jobbe i bakeren hvor man enten står i kassen eller gir folk det de peker på og passer på å fylle opp disken så alt ser bra ut. Og til slutt så har man restauranten. Hvor man kan være supergreeter, som vil si å rope opp navnet til familien som skal inn og få de inn i prinsessekøen. Så kommer seater hvor man tar de i mot etter de har sett prinsessen og følger de til bordet de skal sitte. Og til slutt så er det bøsser, som vil si å rydde av og dekke på bordet til nye gjester. I tillegg til alt dette så er det to "premium"roller. Det vil si at du velger selv om du vil bli lært opp til det. En er greeter som er de første som tar i mot kundene og passer på at de blir sjekket inn gjennom ipad'en sin. Det kommer da opp til assignor som går rundt i restauranten og finner ledige bord til de.

Det ble en lang forklaring siden det er ganske mange roller som seatere. Men etter å ha vært seater en viss periode så får man bli servitør. Da er det kun én rolle og to forskjellige arbeidstider. Det blir lengre dager og hardere arbeid, men for den summen man tjener så veier det opp voldsomt. Problemet er vel at man blir en robot til slutt, sier og gjør det samme om og om igjen. Dere aner ikke hvor lite glede man får ut av den jobben, tror ikke jeg møtte en eneste som faktisk likte å være servitør. Eller generelt noen av de andre rollene. Men alt det positive med å kunne bo der og leve med disse andre menneskene i akkurat samme situasjon som deg veier opp for jobben. Jeg lover.Ville jeg gjort det igjen?
Herregud, JA! Tusen ganger ja. Dere aner ikke hvor mye man får ut av dette året. Hvor mange mennesker man møter og ting man opplever. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette har vært mitt beste år hittil. Alt fra å prøve nye matvareprodukter til de fantastiske kostymefestene. Det var helt annerledes enn hva jeg så for meg, det var ti ganger bedre. Jeg hadde sett for meg alle fridager i disneyparkene, bli bestevenner med folk fra andre land, bading og soling hver dag. Det ble noe av dette til en viss grad, men jeg ble også kjent med mange flotte mennesker fra hele Norge. Det ville jeg ikke vært foruten. Så hvis du har sjansen til å melde deg opp på noe slikt, gjør det!

Dette ble ett langt innlegg om hvor fantastisk Disney var gitt. Det er godt å være hjemme i Norge igjen, men plutselig finner jeg meg selv i å ta et andre program. Skal ikke se bort ifra det.
 


Dette er en video jeg laget fra roadtrippen jeg var på etter programmet
 

2 kommentarer

Tale

26.07.2017 kl.22:44

Hvor mye penger brukte du i USA? Hvis du ser bort i fra shopping og mat, men mer det du betalte for leilighet, regninger osv (det som koster å bo der)

Tanja

26.07.2017 kl.22:48

Tale: Det er litt vanskelig spørsmål egentlig. Lønna ble utbetalt hver uke og ikke hver måned, så derfor betalte vi husleie hver uke også. Det blir trekt automatisk. Min lå på 102 dollar i uka. Må jo også ha forsikring, men det husker jeg ærlig ikke hva jeg betalte for siden det ble rot med min helseforsikring. Ellers så gikk resten av pengene på shopping, mat og reising.

Skriv en ny kommentarTanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow