hits

Overgangen fra nordmann til amerikaner | Jobbe hos Disney

Når jeg først flyttet til USA kom jeg inn med tankegangen at alt det norske ved meg skulle bli igjen hjemme. Jeg skulle få meg venner fra andre nasjonaliteter, matvanene mine skulle konverteres til amerikansk kosthold og jeg skulle få vansker med å snakke norsk igjen etter dette året. Nå har jeg bodd her over 6 måneder og kan bekrefte at slik ble det nok ikke.

Jeg jobber med norske mennesker som da selvsagt vil si jeg får meg norske venner, mye av maten her er dritt og gjør at jeg ikke får i meg nok næring. Jeg snakker like mye norsk som jeg gjør engelsk. Jeg savner superbrødet fra Coop så sinnsykt mye. Her finnes det ikke noen form for godt brød, som da gjør at den makrellen i tomaten jeg har med meg får jeg ikke spist. Jeg nekter bruke det på de ekle brødene de har å tilby her.


Nå er jeg blitt lei av restemat og Pepsi-Cola til frokost, går tilbake til knekkebrød med leverpostei og melk
Ja, de har faktisk Wasa knekkebrød her.


Da mor og familien kom å besøkte meg i juni fikk jeg de selvsagt til å ta med det viktigste Norge har å by på. Alt dette, samt grøtposer og gryterett.

Nei, jeg ble visst ikke like mye amerikaner som jeg hadde forventet. Det er vanskelig å bryte vanene sine. Men det er mye jeg elsker med matbutikkene her nede. F.eks kan man kjøpe slushdrinker. Ja, ferdig mikset slushdrinker i poser med alkohol. Det er virkelig noe Norge må investere i!

 

2 kommentarer

Wendy

11.10.2016 kl.20:23

Jeg kommer nedover i starten av november (food and beverage), både gleder meg og gruer meg, spesielt med tanke på forskjellen i mellom norske og amerikanske matvaner. Får vell ta med meg et lass med brød haha

Tanja

14.10.2016 kl.17:55

Wendy: Ja, jeg merker at det egentlig går helt fint. Man tilpasser seg jo det rundt seg. Mor lurte på om det var noe hun skulle sende fra Norge som jeg savnet og jeg kom ikke på noe annet enn brødet. (leverpostei, makrell i tomat og fiskeboller har jeg jo fra før). Så det går egentlig overraskende fint. Tror jeg kommer til å kjenne hvor mye jeg faktisk har savnet ting når jeg først kommer tilbake.

Skriv en ny kommentarTanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow