hits

Ingen Disney World?

Jeg har vært så sinnsykt stresset denne uken. Og at jeg fortsatt sitter her å stresser når jeg ikke får gjort noe med det før i morgen hjelper jo ingenting. Men det er jo greia. Man kan ikke bare skru av stresset. Når folk kommenterer "men du får ikke gjort noe med det nå likevel, det ordner seg". NEI? Det ordner seg? Den innstillingen har jeg aldri hatt, ihvertfall ikke for noe så viktig som dette. Derfor tenkte jeg å bruke bloggen for å prøve å roe ned på stresset mitt.

Det handler nettopp om jobben hos Disney World og en relativ viktig ting som fortsatt ikke er på plass. Sykeforsikring. Jeg søkte om frivillig medlemskap i folketrygden for over én måned siden. Fant ut litt for sent at ventetiden kunne være opp til to måneder, det er min egen feil. Det gikk ikke opp for meg før søndagskveld at jeg drar om en uke, dette må være på plass nå! Derfor ringte jeg mandag til Nav og tryglet om at dette må være i orden innen fredagen. De sa ja jeg skal føre opp at dette er en hastesak og du kan få en kopi (uten personnr) på mail. Yess tenkte jeg. NÅ ordner det seg. Nei. Igjen ble jeg superstressa når jeg ikke hørte noe igjen og ringte de i dag.

For det første hadde det ikke blitt ført opp at det er en hastesak (Nav kan å lyve hæ!) og for det andre så var den fortsatt under behandling. Igjen tryglet jeg de om at jeg MÅ ha dette klart innen fredag, om ikke ihvertfall noe bevis på at jeg kommer til å få det. Siden det må føres opp på Disney sine sider. Mannen fra Nav sa han skulle høre med den som behandlet saken og ringe meg tilbake. Der satt jeg igjen superstressa i 20 min. Han ringte tilbake å sa at det kunne bli sendt en kopi på epost (uten personnr), men det ordentlige arket ville isåfall bli sendt på mail og sikkert ikke komme frem før mandag. Nå har jo Norge bestemt seg for at post trenger ikke leveres på lørdager. Der er prakteksempelet på hvorfor jeg vil ut fra Norge. Jeg vil ha alt åpent alltid. Hvorfor stenge alt i helgene? Arrggh, irriterende.Her sitter jeg med alt dette i bakhodet og har allerede laget plan B, C, osv. Ikke faen om dette ødlegger hele reisen min, 3 dager før avreise. Jeg har også noe som skal fikses hos Gjensidige, men de er åpent mye lengre enn Nav.

Edit: Ting har falt på plass foreløpig. Mangler fortsatt ett dokument, men akkurat nå så er det ikke noe stress. Flytter altså til Florida fortsatt, haha.

 

7 kommentarer

Linn Veronica

11.03.2016 kl.10:07

Det går bra. Er flere som ikke har vært oppmerksomme på det med frivillig medlemskap i folketrygden, og søkt alt for seint. Noen i gruppa til ei jeg kjenner, søkte ikke før en uke før hun skulle dra, men det ordnet seg selvom det tar tid. Så bare fyll ut det du mangler på Disney sine sider inntil videre :) Så lenge du har fyllt ut ca mnd lønn, og hvem din kontakt person i norge er, så har de ikke noe grunn for å gi avslag på søknaden.

Tanja

11.03.2016 kl.11:27

Linn Veronica: Såppas ja, det var litt i det seneste laget. Men hovedsaken for at jeg stresser er jo for at jeg trenger beviset på forsikring de 4 første månedene som skal legges inn på DOC sidene. Spurte kontaktpersonen vår om det måtte gjøres før vi dro og hun sa ja. I verstefall må jeg ha med meg papiret på det på mandagen, men da må det jo uansett være klart innen mandagen.

Henriette Celin

11.03.2016 kl.10:25

Så teit at ikke Nav ordnet det. Du er jo avhengig av å ha det i orden... huff. Håper alt ordner seg nå da (:

Linn Veronica

11.03.2016 kl.11:41

Du har fått papirene dine fra Gjensidige? Jeg tok bare bilde av det lille forsikringskortet og la inn, og det ser ut som det funka. Så fikk jeg ettersendt bevis på engelsk på mail så snart jeg hadde fått betalt hele forsikringa da jeg ba om det når jeg ordnet med forsikring, så sendte for sikkerhetsskyld inn den også, så har jeg med kopien når vi drar. :)

Tanja

11.03.2016 kl.11:50

Linn Veronica: Hmm, fikk bekjed om at jeg ikke kunne ordne forsikring fra Gjensidige før jeg hadde fått godkjent medlemskap.

Tanja

11.03.2016 kl.12:30

Linn Veronica: Kontaktet de nå og fikk bevis på engelsk, men det er jo ikke sykeforsikring da. Som er den forsikringen vi egentlig skal laste opp. Den får jeg jo ikke bevis på før Nav er ferdig behandlet. Men kan vel gjøre som deg og laste opp beviset på forsikring på engelsk i det minste, så noe er lastet opp ihvertfall.

Linn Veronica

11.03.2016 kl.14:31

Det er den du skal laste opp hvis du fikk en bekteftelse der det står proof of insurance? Du får ikke noe mer fra nav, annet enn at du og din kontakt person her i Norge får et brev hver med at søknaden er godkjent, så får din kontakt etter hvert regning en gang i kvartalet med et lite beløp som skal betales for at du får være frivillig medlem i folketrygden :)

Skriv en ny kommentarTanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow