hits

Jobbe hos Disney World | Visum prosessen

Da kommer det et nytt Disney World innlegg, for å oppdatere hvor jeg er i prosessen. Det forrige innlegget er ett av mine mest leste, så tydeligvis er det noen som finner dette interessant. Og det skjønner jeg. Selv googlet jeg som en helt når jeg fant ut av dette programmet, alles synspunkt er interessant å høre. Dette er da hvordan prosessen var for meg.


Siden sist

Sist jeg skrev så var jeg superstressa over hvor lite som fortsatt var på plass. Nå er nesten alt på plass!

Flybillett
Godkjent visum
[ ] Helseforsikring
[ ] Reiseforsikring

Man trenger kun helseforsikring de 120 første dagene, så tar Disney og betaler resten av oppholdet. Jeg er helt blank når det kommer til forsikring, men tenker det i tillegg er lurt å skaffe seg reiseforsikring. Må sette meg inn i det nå egentlig, for dette burde være på plass så fort som mulig.Enda et cheesy bilde, uff. Men ingen andre temabildet passer så..


Visum prosessen


Trippelsjekk
Ja, da har jeg fått godkjent visumet mitt. For en usikker og klumsete person som meg som må ha alt klart før jeg føler meg sikker på noe som helst så jeg syns prosessen for å skaffe seg visum er virkelig komplisert. Ihvertfall når man går gjennom Disney. Det var ikke det at det var vanskelig, men det var så utrolig mye forarbeid og slik før selve visumavtalen i Oslo. Jeg er den som dobbeltsjekker alt som skjer av avtaler og slikt, grunnen er fordi jeg egentlig er veldig glemsk og vimsete. Dette er noe jeg har lært meg å bli bedre til og funnet løsninger som passer for meg. Det vil si skriv alt i kalenderen på macen, dobbeltsjekke dagen før med de jeg har avtalen med og spørre om hver lille detalje. Det holder ikke å skrive "vi møtes der halv 5 - 5 tiden". Jeg må ha et konkret tidspunkt, sted og hva vi skal gjøre. Så dere skjønner hvor mye jeg hater når folk er forsinket og kommer med dårlige unnskyldninger, eller ikke engang sier unnskyld. Det er seriøst ufattelig irriterende. Så ja, dere kan tro jeg måtte finne ut av hver lille detalje når det kom til visumavtalen i Oslo.


Forarbeid
Som sagt var det en del papirer som måtte være på plass. Når man først får mailen om at nå skal du søke visum, kom det latterlig mange mail på en gang. Jeg konsentrerte meg på mailen jeg fikk der det sto hvordan søke visum. De skriver hva som skal føres inn, addressen din, kontaktpersonen din, hva du skal jobbe med, hvilken visum du skal søke, osv. Resten er ting som handler om deg, som man svarer ærlig på. Når du fyller inn visumsøknaden kommer det spørsmål som " er du terrorist? " og " er du prostituert? ". Man skal være ganske dum for å svare ja på disse spørsmålene, men hvem vet, er sikkert noen der ute dumme nok. Dette skjema tok en evighet å fylle ut, var mange spørsmål og man må jo passe på at alt man fyller ut er riktig. Vi fikk så bestille time og velge selv hvilken dato man ville ha den på. Det var bare to tidspunkt å velge mellom da jeg sjekket. 08:30 og 09:00. Så allerede der skjønte jeg at man må garrantert vente, siden det sikkert var mange som hadde samme tidspunkt. Samtidlig betalte jeg for timen som kostet hele 1710,- ! Den prisen var for hele prosessen, men da passer man på å ha alt klart når man kommer til timen. Kjipt å glemme én ting også får nei. Bortkastet 1710,- og må betale samme pris for ny time. Denne tanken stresset meg også enda mer.


Papirer
Man må ha med seg en del papirer til timen sin hos ambassaden. Dette tok jeg med meg:

Online Nonimmigrant Visa Application (DS-160)
Notice of action (I-797B)
Appointment Confirmation
Criminal Record
Offer letter
Passbilde (skrevet ut på vanlig A4 ark)
Pass
Ekstra legitimasjon

Av alt dette var det eneste de så på Visa Application, Notice of action, passbilde og pass. Men hvis det skulle skjedd noe og de var usikker så måtte jeg uansett ha alt det andre klart. Så alt dette burde man ha med uansett.


Den amerikanske ambassaden | Visumavtalen
Jeg bestilte time kl.09:00 den 2 februar. Timen var jo da selvsagt i Oslo og siden jeg bor i Trondheim måtte jeg fly inn dagen før. Heldigvis har jeg venner i Oslo så jeg fikk sove over hos en kompis. Selv om jeg bare fikk sove 4 timer, spratt jeg opp med en gang vekkerklokken ringte. Jeg gruer meg alltid når det kommer til nye ting. Første skoledag og første arbeidsdag er det verste jeg vet. Ironisk nok har jeg sikkert hatt dobbelt så mange første skoledager enn vanlig folk, siden jeg flytta mye som ung.

Da jeg kom til ambassaden så jeg en kø stå utenfor. Okei, tenkte jeg. Sikkert fordi de vil ta inn en og en om gangen. Det var sant det. Men jeg endte opp med å vente rundt 20 min før jeg fikk komme inn. Stå ute i 20 min i 3 grader og fortsatt ikke fått i meg mat. Ikke ideelt, men sånn var det. Jeg måtte legge fra meg alt i lommene og ta av jakke forså å gå gjennom metaldetektor. Akkurat som på en flyplass. Mobilen måtte også skrues av helt og den fikk jeg ikke med meg inn. Når jeg kom inn på rommet ble jeg litt overrasket. Det var nesten helt fullt der inne, relativt lite rom og sånn typisk klein legesenter/tannlege-rom følelse. Jeg sjekket først inn ved å vise pass, Visa application og passbildet. Fikk beskjed om å sette meg.

Satt der i kanskje rundt 15 min før jeg ble ropt opp til en skranke som bokstaveligtalt var 1,5 meter unna der jeg satt. Tok fingeravtrykk og fikk papirer om hvilke rettigheter jeg har som ansatt i USA. Kan jeg bare si at jeg var sykt skuffet over at jeg ikke tok fingeravtrykk med blekk på papir som jeg har sett på film. Var digitalt. Sykt kjedelig, haha. Men uansett, jeg fikk beskjed om å sette meg igjen og vente på å bli ropt opp en gang til. Ventet rundt 10 min og ble oppropt til skranken vedsiden av. Der spurte han meg spørsmål om hva jeg skulle i USA, hvilke planer jeg hadde etterpå, osv. Det tok 2 min også sa han "Okey, so I've approved your visa application". Så var det over. Jeg kunne bare gå hjem. Jeg så for meg at disse spørsmålene skulle foretas one-on-one, men neida, det var gjennom ett plastikkvindu omringet av 20 andre mennesker. Men det er jo uansett ikke poenget her. Jeg fikk godkjent visum og ting var mye "enklere" og raskere enn jeg så for meg. Nå må jeg bare vente på å få tilbake passet i posten. Så er nesten alt klart.

 

 

14 kommentarer

Linn Veronica

04.02.2016 kl.17:13

Like greit å få det overstått. :) Ang reiseforsikring, så har Gjensidige et bra tilbud for oss som skal jobbe i Disney (gjensidige - student). Det lureste er egentlig å bare bestille forsikring for hele året. Har hørt ganske mye negativt om Disney sitt, og at man må ut med en god del sjøl før man begynner med en lang prosess for å søke om å få tilbake betalt bl.a (og i mange tilfeller har de endt med å få avslag fordi de ikke har god nok grunn osv). Hos Gjensidige så er det bare å sende en mail/ringe for den minste ting, evnt sende over kopi av faktura så tar de seg av alt temmelig fort (også dekker de mye mer enn Disney sin forsikring!) :) Kostet mellom 3200 - 3900 for et år. (og den kunne man bare forlenge om man ville bli en mnd lenger for å reise eller noe fikk jeg beskjed om, siden visumet gjelder for 13 mnd).

Tanja

04.02.2016 kl.22:22

Linn Veronica: Lurt! Jeg skal sette meg inn i det i morgen, hehe. Forresten, vi lander vel på flyplassen i Florida samme tid, siden vi tar samme fly haha. Hvis du og hun andre du reiser med kunne tenkt dere en til i taxien til Vista Way så hadde det vært sykt kult! Ser for meg jeg kommer til å rote meg bort alene heh :)

Tanja

08.03.2016 kl.14:30

Linn Veronica: Har vært litt sen med forsikring, men i følge Gjensidige fikk jeg tilbud på 4900,-. Du valgte vel med sykeforsikring?

Linn Veronica

05.02.2016 kl.07:14

Gjør det ;) Ja det gjør vi. :) Møtes ratt på Gardermoen og, begge må sitte der hele natten før flyet går :p Ja det kan vi nok fikse! :) Hørtes ut som om Lise Marie hadde kommet i kontakt med noen som kjenner en del folk der, så vi har fått nr til en privat taxi som kan hente oss på flyplassen :)

Linn Veronica

08.03.2016 kl.14:58

Jeg fikk tilbud om 2 forskjellige, et til 3900 og et på 4700, husker ikke hvor mye forskjellen var på dem, men den dyreste kunne jeg fint forlenge hvis jeg valgte å bruke siste mnd på å reise, og det ville koste meg 12 kr dagen eller noe, mens den andre måtte jeg isåfall betale full pris på om jeg ville forlenge.

Jeg gikk for den til 3900, Gjensidige student, der er det ikke inkludert sykeforsikring, så da måtte jeg melde om frivillig medlemskap i folketrygden for å få dekket sykeforsikring. :) Da må du betale en liten avgift i året, og den regninga blir sendt til noen som representerer deg her i Norge da nav ikke sender brev til utland. kommer en regning en gang i kvartalet på mellom 300-500 kr ca. Da er man iallefall dekket fullt ut, også hvis man må avbryte oppholdet pga sjukdom, for videre behandling her i Norge bl.a. :)

Tanja

08.03.2016 kl.15:03

Linn Veronica: Okei, da skjønner jeg, takk for svar! :) Men da virker det som prisen vil bli på nesten det samme når man regner alt sammen da egentlig.

Linn Veronica

08.03.2016 kl.15:08

Ja ikke langt ifra iallefall. :) Man blir iallefall godt dekka om noe skulle skje. Føler meg mye tryggere med en norsk forsikring enn den franske og Disney sin.

Tanja

08.03.2016 kl.15:18

Linn Veronica: Helt enig! Trodde vi fikk den gratis når Disney tok over, men det ble visst trekt en viss sum fra lønna vår. Så da velger jeg heller forsikring for hele året ja :)

Linn Veronica

08.03.2016 kl.15:23

Jepp. Husker ikke hvor mye de trekker, men vet at man må ut med rundt $1500 på forhånd før Disney sin tar resten, så da er valget egentlig ganske greit siden Gjensidige er behjelpelige med en gang. :) Men man må vel si ifra til Disney om at man ikke trenger/ vil ha dems også før de 4 mnd er gått, eller så vil du automatisk få den.

Julie

02.08.2016 kl.01:54

Holder på med visum til jobb i Disney selv nå, og dette innlegge hjalp meg så SYKT! Kjenner meg igjen i det å måtte ha alt på plass å vite hva som skjer osv :)

Julie

02.08.2016 kl.23:38

Hei. Jeg har visumtime neste uke, og jeg lurer på hvor du fikk legge mobilen din menst du var inne?

Tanja

07.08.2016 kl.19:03

Julie: Måtte skru den av og legge den igjen ved inngangen :)

stine

17.03.2017 kl.10:24

Denne siden hjalp utrulig masse for meg. Jeg og skal snart til Disney. Jeg lurer på hvor langt tid tok det før passet kom i posten til deg? Tok de flere uker. Bare lurer slik jeg booker en time med ambassaden i god tid slik jeg får passet i tide før jeg skal reise igjen:)

Tanja

26.03.2017 kl.08:55

stine: Så fint å høre! Masse lykke til, var helt klart et fantastisk år. Tror det tok kanskje 2 uker eller mindre. Gikk overraskende kjapt.

Skriv en ny kommentarTanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow