hits

Jobbe hos Disney World | Søkeprosessen

SPØRSMÅLSRUNDE

Jeg har spørsmålsrunde på bloggen ang alt om jobben, osv i Disney! Klikk HER for å komme dit og spørr i vei.
 Som jeg har nevnt i ett innlegg tidligere så flytter jeg til Orlando, Florida i mars for å jobbe hos Disney World. Tiden har gått sakte og nedtellingen har vært lang, og fortsatt er det en god stund til jeg reiser. 70 dager faktisk. Men jeg holder motet oppe og jo mindre tallet blir jo mer klar er jeg. Men jeg tenkte dette kunne være en gylden mulighet til å fortelle dere om hvordan jeg gikk frem til å få denne muligheten. Jeg deler dette opp i punkter så dette ikke blir en dritlang og kjedlig tekst å lese.


20-årskrise
Det hele startet en stund etter jeg var ferdig på skolegangen min hos NKH og tenkte "hva faen gjør jeg nå?". Jeg hadde masse planer, kommer ikke til å bable om det, men det endte med at jeg flyttet til Aurskog (ca. 1 time unna Oslo) hos tanten min. Planen var hele tiden at det var midlertidig da jeg ville flytte inn til Oslo. Det tok et halvt år og endelig fikk jeg muligheten til å flytte i kollektiv i Oslo. Der satt jeg igjen, "hva faen gjør jeg nå?". Jeg trodde å komme meg bort fra Trondheim og inn til Oslo ville være nok for meg, men nei. Jeg ville lengre unna. Jeg ville ut av landet. Da måtte jeg se på mulighetene. Jeg hadde fått med meg at to stk fra gamle klassen min dro til Orlando hvor de jobbet for Disney. Jeg tenkte så okey I'm up for that! Der startet det hele.


Hvor cheezy er ikke dette bildet, lol.


Hva jobben går ut på
Først og fremst vil du jobbe hos Epcot. Som er en av de fire parkene hos Disney World. Kontrakten du får vil være å jobbe for Disney 1 år. Hos Epcot er det mange land som blir representert og en av de er da selvfølgelig Norge. Det er også land som Tyskland, Japan, Frankrike, Italia, Canada og seks andre. Du som er norsk vil jo da jobbe for den norske paviljongen hvor man representerer Norge. Her er det tre forskjellige steder man kan jobbe. Jobbene man kan velge mellom er restaurant, gavebutikk eller Frozenriden. Mitt første instinkt var at gavebutikk ville passe best for meg, så derfor valgte jeg det som første ønske. Men man kan ikke alltid forvente å få det akkurat som man vil, derfor endte jeg opp med å få jobb hos restauranten. Jeg tar hvilken som helst jobb bare så lenge jeg kommer meg ut av Norge, heh.

Hos restauranten starter man ikke som servitør, noe som jeg syns er en positiv ting. Først får man jobber i bakeriet, beercart og restauranten. Når man har jobbet der en stund blir man trainet til å være servitør. Så du blir ikke kastet ut i det skumleste med en gang hvis du ikke er klar. Her er link hvis du vil se hvordan restauranten ser ut *klikk*

Hos gavebutikken er det vel i hovedsak å hjelpe folk med størrelser på klær, noe spesielt de ser etter og generelt fortelle litt om Norge om de lurer. Man jobber også med å sitte med barn som tegner (som jeg har fortstått) og tror også det er noe utendørs. [Dette er info man får på intervjudagen, litt rustent hva jeg husker fortsatt]


Søkeprosessen
Jeg googlet som en helt. Alle blogger som tidligere hadde skrevet om dette. Jeg kom over en som sa at på nav.no blir det lagt ut ledige stillinger hos Disney International Programs. Når jeg sjekket lå det selvfølgelig ikke ut noe ute, men jeg sjekket jevnlig ved å bruke søkeordet 'Disney'. Etter en god stund fikk jeg endelig napp. Det var mange ledige stillinger for å enten jobbe hos restauranten eller gavebutikken. Jeg hev meg rundt og søkte med en gang. Søknaden var sendt og ventingen startet, jeg skal love deg det er mye venting innvolvert.

Skypeintervju
17 april fikk jeg en mail om at de var interessert i et Skypeintervju med meg. Her trenger man da selvfølgelig et webkamera. Jeg ringte damen jeg var bedt å ringe på Skype og startet intervjuet. Hun spurte litt info om meg og hva jeg syns om Norge og det å flytte til utlandet. Ikke noe skummelt intervju. Selvfølgelig litt rart å snakke engelsk, men damen jeg snakket med var fra Frankrike og var ikke så mye bedre i engelsk så det gikk helt fint. Vi snakket ikke noe mer enn 5 min. Jeg pustet lettet ut og ble enda mer spent på mulighetene.

21 april fikk jeg en ny mail hvor jeg skulle svare på noen spørsmål på en av nettsidene deres.
27 april kom enda en mail hvor det sto litt mer informasjon og at jeg har kommet videre i prosessen.
30 april kom en mail ang intervjudagen og jeg skulle svare når på dagen jeg ønsket å ha intervjuet face to face.
03 mai fikk jeg info om dag, tidspunkt og hva jeg må ha med meg til intervjuet. Det var da altså kopi av passet mitt, criminal record og et dokument de hadde sendt meg som skulle fylles ut.
19 mai kom mer info om hvordan man skulle kle seg. Det var da ikke lov til jeans, crop tops eller andre åpenbare klær man ikke har på seg på intervju. Man skulle kle seg profesjonelt. Jeg tok på meg hvit skjorte, svart bukse, dr. martens lave sko og en kåpe. Guttene fikk beskjed om å gå med dress. En ting må jeg si, ikke kom med jeans når det står tydelig at det ikke er greit! Det var det ei som gjorde og hun så ut som et fjols. Og ikke oversmink dere eller ha forferdelig ettervekst. Flere som så ganske shabby ut og dette er faktisk et jobbintervju for et ganske stort selskap for å si det mildt. (Jeg tok ut septumen til intervjuet, duh)

Intervjudagen
30 mai for meg. Dette foregikk i Oslo, så uansett hvor du bor må du fly inn til Oslo. For det første så må du vite at du kommer ikke alene i et stort skummelt kontor for et intervju for så dra hjem mens du tygger nervøst på neglene dine. Nei, alle søkere har samme intervjudag. Du kommer inn til et stort presentasjonsrom, for meg foregikk dette hos et hotell. Der er det satt ut masse stoler, du finner deg en plass blant de andre og venter. Samtidlig mens du venter på at noe skal skje er det en stor skjerm hvor en video Disney har laget spiller av. Endelig kommer en presentør frem og snakker entusiastisk om Disney og hvor kult dette eventyret er. Man får generell info om hvordan resten av prosessen foregår, bo mulighetene, jobbene, osv. Når presentasjonen er over går man ut og venter på selve intervjuet. Man trenger ikke vente der så lenge man er tilbake til intervjuet sitt starter. Man blir ropt opp og hilser på intervjuer mens man følger han inn tilbake til det store rommet. Der foregår det to intervju samtidlig, men vi satt såppas langt fra hverandre at det hadde ikke noe si. Intervjuer spør generelle spørsmål om deg, hva du syns om Norge, om du greier å bo borte ett helt år, osv. Ganske likt de samme spørsmålene man fikk på skypeintervjuet. Man snakker hovedsaklig kun om seg selv, så ingen spørsmål om kongeriket eller byene i Norge. Selv om det er brukbar kunnskap å ha i denne jobben. Intervjuet gikk kjempefort, føler jeg var der inne i maks 8 minutter. Når man er ferdig kan man bare gå hjem og sette seg for å vente enda mer.

30 mai fikk jeg en mail hvor de takket for intervjuet og forteller at det er bare å vente på svar videre.
30 juni får jeg endelig en mail om at jeg er på ventelisten, ikke helt det svaret jeg håpet på, men det er ihvertfall ikke et nei.
07 juli enda en mail om at jeg fortsatt er på ventelisten.
06 august kom enda en mail hvor det står det samme som tidligere, venteliste. Vente, vente.
28 august jeg blir utålmodig og sender kontaktpersonen vår en mail om hvorfor jeg fortsatt er på ventelisten. Hun sender svar hvor det står dette:

Jeg fikk jobben. Det gikk ikke helt opp for meg, siden det var ikke et tydelig "du har fått jobben"-svar. Men dette betydde jo da at jeg fikk jobben. Nå var det bare å vente på hvilken dato jeg skulle dra. Jeg hadde svart at jeg kunne dra når som helst fra 1 januar 2016 til 1 januar 2018. Så jeg håpet det ikke ville være langt uttpå året.

05 september enda en mail ang ventelisten.
17 september kom endelig den offisielle mailen om at jeg hadde fått jobben og litt info rundt det.
19 september fikk jeg mail at jeg måtte betale en "program fee", som var på litt over 1500,- om jeg ikke husker feil.
24 september kom en mail til om enda en "program fee" som skulle betales, denne var rundt på samme pris.
25 september fikk jeg endelig vite datoen min for reisen som er 14 mars 2016.


Hva må være klart før reise
Det er en del ting som må være klart før man bare kan flytte til USA. For det første må man ha arbeidsvisum. Dette er noe man igjen må til Oslo for å kunne fullføre. Hele visumprosessen er jeg faktisk litt usikker på selv da vi ikke har startet med det ennå. Jeg fikk beskjed om at det skal ikke være klart før måneden før reise. Ellers må man skaffe seg helseforsikring for de første 120 dagene, så tar Disney og betaler det resten av oppholdet. Passet ditt må også selvfølgelig være gyldig under hele oppholdet ditt der.

Dette er et screenshot fra en av sidene jeg skal legge inn info for Disney. Som dere ser så er ikke alt klart ennå. Jeg lover dere, jeg er ti ganger mer stressa ang dette enn kontaktpersonen min. Hun svarer kun med at det er ikke stress ennå, skal ikke gjøres nå, og bla bla. Så ja, jeg får vel bare vente til jeg får instrukser.


Siste månedene før avreise
Ja, etter denne lange prosessen med venting, neglebiting og nervøs engelsk muntlig kan dere tro jeg gleder meg. Tiden har gått sakte og jeg føler fortsatt det er lenge igjen, men jeg er ihvertfall i gang. Jobben er min, datoen er klar og jeg teller ned dagene til jeg kommer meg bort fra iskalde Norge. Mer klar kan jeg ikke være. Det største jeg mangler å gjøre nå er å skaffe meg visum, men det er enda en ting jeg må vente med å gjøre.


Hva du kan gjøre som er interessert i jobben
For det første så er du dødsheldig hvis du leser dette når innlegget blir lagt ut, for det ligger faktisk ledige jobber ute nå! Det er bare å søke med en gang med andre ord. Trykk på denne linken og du kommer til annonsen *klikk*. Der står alt info du trenger å vite om hvor og hvordan du søker. En ting du også må vite er at du kommer til å jobbe for minstelønn. Minstelønn i USA altså, så mindre enn her i Norge. Så du kan ikke forvente å gå mye i pluss på dette året, men man gjør det for opplevelsen. Vil derfor anbefale alle å spare opp så mye penger de kan på forhånd, da har man back-up penger hvis det skulle skje noe. Hvis man har lyst til å tjene mer penger etterhvert vil jeg anbefale å jobbe for restauranten, når man blir servitør får man tips og gud som folk tipser i USA!
Så jeg må bare ønske alle som også har lyst til å være en del av dette eventyret masse lykke til. Ugh, cheezy.

Har også skrevet mer Disneyrelatert her:
- Visumprosessen
- DORMS
- 3 uker før avreise
- Leiligheten vår

 

10 kommentarer

Ingrid

04.01.2016 kl.16:56

Høres spennende ut :) Kjedelig med så mye venting, men jammen bra at du fikk jobben da. Lykke til!

Linn Veronica

05.01.2016 kl.18:49

Åh, da reiser vi inn likt. Jeg har også arrival 14 mars! (Mulig vi også var på intervju likt, jeg og var der 30 mai i fjor, og havnet på venteliste). :)

Tanja

05.01.2016 kl.20:33

Linn Veronica: Så gøy! Da sees vi sikkert dere nede :)

Linn Veronica

05.01.2016 kl.20:48

Det gjør vi nok! :)

Wolfie Mikachu

06.01.2016 kl.20:33

wow, høres spennende ut:D jeg har alltid drømt om å flytte til Florida og jobbe som marinebiolog, men jeg er nok fortsatt litt ung til å tenke på min fremtidige jobb. Jeg har vært i Disney World da:D elsket nattshowet xD

Lise Marie Nørgaard

28.01.2016 kl.22:34

Da snakkes vi sannsynligvis den 14mars på gardemoen siden jeg & Linn Veronica tar flyet sammen :D

Så kommer vi sannsynligvis til å ha et fantastisk år sammen! :D

Hva skal du jobbe med? Jeg skal jobbe i attraksjonen

Tanja

29.01.2016 kl.00:26

Lise Marie Nørgaard: Så gøy! :) Ble Food & Beverage på meg.

Tonje S. Almli

01.12.2017 kl.14:24

Hei!

Jeg tenkte jeg skulle søke på jobben og har lyst til å jobbe i food and beverage:) og lurte på om du vet om de legger mye vekt på jobberfaring? Vet ikke om jeg skal søke før eller etter jeg kanskje greier å skaffe meg en restaurant jobb.

Tanja

02.12.2017 kl.12:03

Tonje S. Almli: Bare søk du! Det er veldig mange som drar rett etter videregående som har nesten null jobberfaring så det legges nok ikke mye vekt på nei :)

Tonje S. Almli

03.12.2017 kl.14:13

Tusen takk for svar! :)

Skriv en ny kommentarTanja. 24 år. Oslo.

Ser usunt mye på serier og filmer. Tilbake i Oslo for øyeblikket og vet ikke hva som skjer videre.
Follow